ברגע הראשון חשכו אוזני וחשבתי רק על איך אני בורח מהמסעדה הזו

איך אתה אוכל את זה?

עזוב שאין למרקים האלה כמעט טעם, אבל שניהם הרי מרקי סמארק אולטימטיביים.
מרק במיה ומרק מלוחייה על יד שני אלה כבוליון צלול למראה ולמירקם.
 

prizman

New member
עם כף.

לא מכיר אף אחד שאוכל מרק עם סכין ומזלג.
מראה ומרקם לא מעניינים אותי, רק הטעם.
ויש להם טעם, צריך רק להתרגל לטעמים מעודנים.
תיבול מחפה על דברים, רק לעיתים נדירות מדגיש את הטעם.
 
מרק מלוחייה טעים מאוד בעיני. טעמתי ממנו פעמיים במלון מצרי

בדהב והייתי דוגם אותו שוב ברצון.

מרק במיה לא טעמתי מימי, אבל קרוב לודאי שהייתי אוהב אותו - זה ירק אהוב עלי מאוד.

מרק סנפיר כריש טעמתי וממש לא אהבתי.

ואני מוכרח להודות שכל הציפורים הזה, חלב וקן, ממש לא מושך אותי לטעום.

 
שלא כמו מרקי ציפורים וסנפיר, למרקי המלוחייה והבמייה,

יש אכן מלא טעם טוב.
הבעיה שלי איתם היא המירקם. לא סובל מירקמים ריריים.
לא יכול לשאת את מראה השובל הצמיגי שנמתח מן הכף לצלחת וחוזר חלילה, כשאני שואב לי כף של מרק.
 
ואני אפילו לא זכרתי שלמלוחייה יש מראה רירי, כל מה שזכרתי

הוא המון עלים ירוקים בקערית שלפני, וכמובן את הטעם.

האם אתה אוכל במיה גם בבישולים? כי אצל צ'אצ'ו בשוק נתניה אכלתי בקר בבמיה שאי אפשר לשכוח. הגיעה אולי באמת הזמן לחזור לשם - זו העונה.

 
אצל צ'אצ'ו אכלתי וגמרתי מהצלחת. הכי אהבתי את המפרום.

במיה היא מאכל תאווה צריך רק לא לפצוע אותה, ולייבש קצת לפני הבישול.
אבל באלבמה עוד לא אכלתי.
 
אני שומע שאלבמה שומרת על הרמה, אבל רשימת ההמתנה מתארכת

למרות שהיא ממש ליד הבית אני מגיע לשם פעם בשנה, לכל היותר. עליהם אפשר להגיד: אתה רוצה להצחיק אותם? ספר להם כמה התכוננת לאכול שם.

בדרך כלל זה יסתיים בכפול, אם לא יותר.
 

prizman

New member
אני שמעתי אחרת.

מכרה קרובה הייתה השבוע באלבמה וממש לא התלהבה בלשון המעטה.
יש לי את התמונות אם תרצה לראות.
קראתי המון חוו"ד טובות בעבר אבל זה כנראה השתנה לאחרונה.
 
אם היא היתה שם השבוע, ברור שהיא (ואתה) מעודכנים יותר ממני

וכן, אני רוצה לראות את התמונות, בבקשה.

 

שילה1

New member
במיה-העונה בקיץ ודי קצרה.כעת,לפני פסח,

מתחילה עונת הפול הטרי.
מבחינתי-שניהם מעדני חובה בבית.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חלב ציפורים זה סוג של קינוח מזרח אירופי

מכיר את זה אצל הרוסים אבל סביר שקיים גם בארצות אחרות.
&nbsp
עזרין (عزرين) זה מלאך המוות בערבית מה שנותן פה טוויסט בעלילה ורומז למוצאים אחרים.
 

סופהו

New member
השם לקוח כנראה

מחלב יונים.
אותו מזון שנוצר אצל היונים בזפק ונראה דומה. (גושים בתוך נוזל)
וסליחה אם הוצאתי למישהו את החשק לטעום.
 
למעלה