אנחנו כבר כמעט שם
אחרי שנים של ארוחות מאולתרות עם מה שיש במקרר/ ארון כי לא התארגנו מראש - עברנו לתפריט שבועי.
התפריט כולל בעיקר את הכריכים של הילדים, וגם ארוחות צהריים. ארוחות הצהרים זה יותר בכיוון כללי (השבוע נאכל עוף בגריל, שניצל, ותבשיל בקר וכרוב) בלי הגדרה מדוייקת של ימים ומה אוכלים בכל יום.
את התפריט בונים ביום שלישי, וממנו יוצאת רשימת קניות שנרכשת ביום רביעי.
ביום שישי בבוקר אני מכינה את כל המנות הבשריות שהילדים יחממו לעצמם במהלך השבוע (הגדול אוכל רק בבית, ולבנות יש הזנה בבית הספר, אבל הן אוכלות שוב מנה בשרית בבית בשעה ארבע) - לרוב זה יהיה קציצות או שניצל, ומכינה ומחלקת למנות יומיות ומקפיאה.
אם רוצים תוספות שהן מעבר לפסטה, אורז, מג'דרה / פתיתים - מכינים בערב של ימים אי זוגיים (בראשון מכינים לשני ושלישי, בשלישי לרביעי וחמישי. בראשון אוכלים שאריות משבת, ובשישי אני בבית ומבשלת)
מבחינת בעלי - אנחנו צריכים להשתדרג ולהגיע לתפריט מוגדר מראש לכל הארוחות של השבוע, ולבשל בצורה מרוכזת. ככה תחסך השאלה של "מה אוכלים לארוחת ערב". אני ממש לא אוהבת את זה, ולכן התפשרנו.