אם מדברים על בלוג בישול, אז יש לי שתי שאלות בישול

פרמלה

New member
אם מדברים על בלוג בישול, אז יש לי שתי שאלות בישול

יש לכן יום בישולים קבוע?
מה יאכלו אצלכן השבוע?

אני במוצאי שבת.
הכנתי: שעועית לבנה בבצל, אורז עם אפונה וגזר, קציצות חיטה ועדשים כתומות ברוטב חמאה-לימון, נודלז עם פלפל אדום וגזר.
במהלך השבוע אתגבר במג'דרה.
 
לא הצלחתי ללמוד לבשל מראש לכל השבוע.

מהאוכל שהכנתי אתמול, נותר רק מעט - נשארו דגים לארוחה אחת, אבל אצטרך להכין תוספות חדשות. לערב יש לי ארטישוקים שמחכים לבישול ומן הסתם אכין היום עוד סיר מרק שישרת חלק מבני הבית ליומיים-שלושה, אבל חוץ מזה- נאלתר מהיום להיום. באופן חריג יש לי עוד שתי קופסאות בולונז שהצלחתי להקפיא מתישהו, אז ארוחה רצינית אחת לפחות אוכל לספק להם השבוע.
ואם כבר - תגלי לי איך מכינים קציצות חיטה ועדשים? בפרץ יצירתיות כלשהו קנינו חיטה ולא מצאתי משהו מעניין לעשות אתה (והאיש קנה לי גם ג'ריש ואלוהים יודע מה זה בכלל).
 

פרמלה

New member
זה אלתור שלי, לא מתכון אמיתי

כוס של בערך 3/4 גרגרי חיטה ורבע עדשים כתומות
מבשלת בכוס מים אחת (כלומר בישול חלקי ולא עד ריכוך מלא)
מועכת בממעך פירה, מתוך עצלות לטחון במעבד מזון.
מוסיפה ביצה ופירורי לחם ומלח

קורצת קציצות ומבשלת ברוטב רותח כבר שעשוי מקצת חמאה שטוגנה בה גרידת קליפת לימון, מיץ לימון +מים רותחים + מלח וקצה כפית כורכום.

מרקם נעים, ניחוח מגרה וטעם טוב; שילוב של דגנים וקטניות; הכנה קצרה מעוטת שלבים; הצמחונית שלי אוהבת = כליל השלמות מבחינתי.
 
אני לא מצליחה בכלל

מאחר ואני נהנית משירותיה של מערכת חינוך קיבוצית, והילדים אוכלים בחדר האוכל את ארוחת הצהריים (בשרית) ובנזוגי אוכל ארוחה בשרית בעבודה, אני לא מבשלת בשר בבית לארוחות ערב כמעט בכלל.
ארוחות הערב שלנו נעות בין ביצים-טוסט-סלט למרק ירקות, אורז/פסטה/פתיתים. לא מצליחים לגרום לילדים להתגוון קצת. המקסימום שהצלחתי זה פשטידת תירס ששלושה מארבעה אוכלים, ועדשים- שכולם אוכלים, אבל לא לעיתים קרובות מידי. בקיצור, דברים שמכינים מעכשיו לעכשיו.
הבעיה היא שהשנה הבכור אוכל ארוחת צהריים בבית 3 פעמים בשבוע והוא מפונק נורא. לא אוכל כמעט כלום מבחינת מגוון וחייב שהכל יהיה טרי. (הפסטה הזאת מהיום? מאתמול? אוף... את יודעת שאני מעדיף פסטה טריה!) אז אני מכינה לו מנה בשרית בימים שהוא נמצא.
ולשאלה השנייה-
השבוע יאכלו אצלי הרבה ירקות שקטפנו בגינה (חסה בשני צבעים, קולורבי רגיל וסגול, רוקט), שניצלים שבנזוגי הכין אתמול (נשאר רק לטגן), ארטישוק (היו יפים בסופר) ואילתורים שונים.
 

אשרז4

New member
לא מצליחה להכין הכל מראש אבל כן מקפיאה וכך יש חלק מוכן

היום יאכלו לזניה וירקות בתנור שנשארו מספ"ש.
אני לקחת מהחמין הצמחוני שהכנתי (גאה בעצמי)
&nbsp
משתדלת תמיד להכין ליומים וכך יש לי 2 נגלות בשבוע
&nbsp
שני שלישי יאכלו אורז אדום שחמותי הביאה לי אתמול וטבעות תרד עם ברוקלי חלוט
&nbsp
רביעי חמישי יאכלו פסטה עם שום ושמיר (קניתי שמיר טרי בשוק) כם או שניצל תירס או קישואים עם עגבניות
&nbsp
בעלי לוקח אוכל, כשנמצא במשרד- ממה שישי
אני ממה שיש או סלט
&nbsp
כעקרון לא אוכלים בשר בבית למעט מקרים מיוחדים
&nbsp
בערבים בעיקר טוסט/ שקשוקה/ חביתה
 

moma422

New member
יש מנות מוקפאות

יש תוספות ומנות שמכינים בכמות ענקית ומקפיאים (פסטה, קינואה, אורז, מג'דרה, עוף בתנור, בולונז, גולאש, שרימפס, מרק לפעמים...) ככה נשאר רק להפשיר בבוקר להוסיף גיוון וזהו. במשך השבוע הם מקבלים גם מנות בהכנה מהירה לפי ההשראה שיורדת עלי: ברוקולי, כרובית, נודלז עם ירקות...
הבנזוג אוכל צהריים בעבודה או בחוץ בדר"כ
אני אוכלת בעיקר סלטים או סתם לחם עם משהו
&nbsp
כך שאני לא מבשלת לשבוע .
&nbsp
 

אמאyyy

New member
לא ממש מצליחה להתארגן על זה

משתדלת לסיים את הסופשבוע עם אוכל ליום יומיים. בתכלס מדובר רק על הבן הגדול וחלקית הבת, אבל עם סיוע אגפי מהחבר שלה

בהמשך השבוע, כזה שלישי או משהו עושה עוד קצת.
לגמרי רודפת אחרי הזנב של עצמי. לא מסוגלת להבין איך יש אנשים שמאכילים משפחה שלמה כל היממה.
כשאין שום דבר מוכן הם אוכלים חביתות, טוסטים וכו' או מכינים איזו פסטה.
 

אמאyyy

New member
ולשאלה השניה

אז יש עוד שאריות של לזניה מקסיקנית משבת
ויש כרובית וטופו שנעשה מהם משהו. זכור לי במעומעם מתכון טוב, אני אנסה לחפש שוב.
<כל הילדים צמחונים/טבעוני, אני אוהבת אבל לא מתה על בשר ובעלי אמנם אוכל בשר אבל לא כ"כ מת על אוכל מבושל. בקיצור - ברדק >
 
כן, אבל לא זכרתי אם הכנת או רק אמרת שתכיני

אוף, גם לכן קורה שאתן מקלידות על המחשב ומתנהגות כאילו זה סמארטפון? כלומר מחכה להשלמת מילים, לוחצת לחיצה ארוכה כדי לקבל גרש מעל אות וכו'. מעצבן. וכמובן ההשלכות מתסכלות. יותר מידי זמן סמארטפון...
 

shilaF29

New member
הכנתי ויצא מעולה! תודה על ההמלצה

רק מבאס שהבת שלי לא מוכנה להתקרב בגלל עלי התרד
 
אנחנו כבר כמעט שם

אחרי שנים של ארוחות מאולתרות עם מה שיש במקרר/ ארון כי לא התארגנו מראש - עברנו לתפריט שבועי.
התפריט כולל בעיקר את הכריכים של הילדים, וגם ארוחות צהריים. ארוחות הצהרים זה יותר בכיוון כללי (השבוע נאכל עוף בגריל, שניצל, ותבשיל בקר וכרוב) בלי הגדרה מדוייקת של ימים ומה אוכלים בכל יום.
את התפריט בונים ביום שלישי, וממנו יוצאת רשימת קניות שנרכשת ביום רביעי.
ביום שישי בבוקר אני מכינה את כל המנות הבשריות שהילדים יחממו לעצמם במהלך השבוע (הגדול אוכל רק בבית, ולבנות יש הזנה בבית הספר, אבל הן אוכלות שוב מנה בשרית בבית בשעה ארבע) - לרוב זה יהיה קציצות או שניצל, ומכינה ומחלקת למנות יומיות ומקפיאה.
אם רוצים תוספות שהן מעבר לפסטה, אורז, מג'דרה / פתיתים - מכינים בערב של ימים אי זוגיים (בראשון מכינים לשני ושלישי, בשלישי לרביעי וחמישי. בראשון אוכלים שאריות משבת, ובשישי אני בבית ומבשלת)
מבחינת בעלי - אנחנו צריכים להשתדרג ולהגיע לתפריט מוגדר מראש לכל הארוחות של השבוע, ולבשל בצורה מרוכזת. ככה תחסך השאלה של "מה אוכלים לארוחת ערב". אני ממש לא אוהבת את זה, ולכן התפשרנו.
 

macaroni35

New member
אוכל


מכינה כמות גדולה של קציצות למקפיא...וכך תמיד יש מנה בשרית.
אותו הדבר לגבי קציצות המבורגר ביתי.

פעמיים בשבוע מרק עוף גדול עם ירקות שתמיד במקרר.
פעם בשבוע סיר ממולאים.

בשישי מכינה סלטים.
האוכל שאני מבשלת תמיד כמעט נגמר...אם נשאר אז יום ראשון מחסלים הכול....
או שאנחנו אוכלים צהריים של שישי אצל אימי ואז חוזרים עם צידה לשבת...


כל השאר טרי..ויומיומי..שניצל,חזה עוף, פסטה/ספגטי, תפו"א ברוטב...אורז...

בערבים פעם-פעמיים בשבוע פיצה ביתית בערב, לפעמים לזניה, וכל השאר רגיל טוסט, חביתה...שקשוקה.
 

sharonwe

New member
אז ככה:

בד"כ מבשלת בשישי בבוקר (למעט השישי האחרון שאז בעלי ערך קניות בחמישי בערב ובישל בלילה, כדי שכשאנחת בשישי בבוקר כבר יהיה אוכל ומטבח נקי. ולכל הבנות פה: לא להתלהב! זה חד פעמי לחלוטין
).

מתגברת באמצע השבוע כי החבר'ה אצלי אוהבים "לגוון".

ותפריט כמו שלך לא היה עובר אצלי. אני מגדלת 3 גברים חובבי בשר.
 
אני קצת עקשנית בנושא הזה


בגלל שגדלתי בבית שאכלו אוכל קפוא או את אותו הדבר כל השבוע- הלכתי לקיצוניות השניה ומסוגלת לאכול רק אוכל טרי מאותו יום או מקסימום ערב קודם ואני משלמת על זה בלקום מאוד מוקדם (ומצד שני, לרוב אני כבר ערה מוקדם טבעי).
&nbsp
מניחה שאחרי שהילדונת תיוולד- זה ישתנה ואני אאלץ להתרגל לאכול לא הכי טרי שיש אבל בנתיים נהנית מזה.
&nbsp
אני לרוב מכינה משהו קליל, בשר אני אוכלת בד"כ ממנות שמזמינה מבחוץ כי פחות אוהבת את סגנון הבשר שבעלי מכין לעצמו לעבודה. בד"כ מכינה לעצמי ירקות ברוטב, קוסקוס עם ירקות. השבוע גם הכנתי לעצמי פסטה עם ברוקולי שיצאה ממש טעים.
&nbsp
אני ערה ממש ממש מוקדם בד"כ אז אין לי בעיה כרגע להכין על הבוקר...
עכשיו שש בבוקר פה ואני ערה כבר 3 שעות כמעט...
 
למעלה