מנת החורף שלנו השנה (כלומר המנה שאני

פרמלה

New member
מנת החורף שלנו השנה (כלומר המנה שאני

מכינה כבר חמישה שבועות רצוף ועד שהילדות לא יודיעו שקצה נפשן בה, לא אפסיק) היא נזיד שעועית וקטניות:
בצל מטוגן יחד עם קוביות של 2-3 תפוחי אדמה
מנה יפה של שעועית לבנה או חומה (שהושרתה מראש ובושלה מראש)
תערובת קטניות מוכנה של "תבואות", רק כי אמא קנתה לי. אפשר להכין לבד: עדשים ירוקות, אדומות, גריסים, אפונה יבשה.
להוסיף הרבה מים.
לתבל באבקת מרק עוף, כורכום, מלח.
לבשל עד ריכוך. המרקם נזידי כבד.
טעים, חורפי, כבד, מחמם ונהדר.
 
לי יש משהו דומה, בבית (הצמחוני ) שלי קוראים לזה חמין

אני לא שמה כורכום או אבקת מרק
אני שמה קצת סילאן. זה נותן צבע יפה שמזכיר חמין בשרי

שמה על האש ביום שישי ב7 בבוקר, מבשלת עד הצהריים.
 
מנסה לחקות ״חמין קלאסי״,

אז כמו שאותו מבשלים הרבה זמן על אש קטנה - כך אני עושה גם לחמין הצמחוני.

תפוחי האדמה יוצאים ככה מאד רכים ומלאי טעם
 

adif11

New member
אצלנו מנת החורף השנה היא

המון ורסיות של מרקי ירקות. בכל פעם עם תבלין אחר, עם גריסים ובלי גריסים, עם חתיכות של עוף או בלי וכו'.
 
למעלה