ילדים שחוזרים הביתה לבד- במה מחממים אוכל?

ילדים שחוזרים הביתה לבד- במה מחממים אוכל?

הילד מתחיל לחזור לבד, לימדתי אותו לחמם במיקרו
האם אתן מכינות צלחת מראש במקרר ובה הוא מחמם במיקרו?
בקופסה ומעביר?

לא בריא לחמם בקופסת פלסטיק, וראיתי שהוא מסתבך עם הצלחת כשהיא חמה כיוון שאין לה ידיות. אז מה הטריק שלכן?
 

sharonwe

New member
הם מסתדרים!

כשהגדול (11) התחיל לחזור הביתה היה מעביר מהקופסא / הסיר לצלחת ומחמם. מעולם לא התלונן שהצלחת חמה לו אבל אולי פשוט המתין מעט שתתקרר או אחז בה במגבת. לא יודעת.
אח"כ, מיוזמתו, חימם משהוא על הגז (הוא אוהב לבלות איתי במטבח כך שהוא יודע איך עושים את זה והוא גם ילד מאוד אחראי). הדבר היחיד שהטלתי עליו וטו הוא פסטה, כי אין לי שום עניין שיתעסק בסיר עם מים רותחים.
אח"כ, בעצמו, כבר בקש ללמוד איך מחממים בתנור, והיום - אחרי הדרכה קצרה - יודע איך אוחזים בכלי חם מהתנור או איך פשוט מושכים אותו מעט החוצה ומעבירים אוכל ממנו לצלחת.
אחיו הקטן נוהג כמוהו בכל מה שנוגע למיקרוגל, אבל טרם עבר לגז ותנור. הוא רק בן 9 כך שאני מניחה שזה רק עניין של זמן.
ואגב, טיפ: חלקם מאוד אוהבים שמטילים עליהם משימות, כך שצריך לנצל את זה ולנתב לעוד תחומים: בחופשת הפסח האחרונה הגדול כיבס לעצמו את חליפת הגלישה לבד במכונת הכביסה (למתלה הוא עוד לא לגמרי מגיע
).
 
צלחת במיקרו

ראיתי שיותר נחמד להן כשיש צלחת מוכנה. אם יש צלחת - מכניסות למיקרו. אם צריך להעביר מסיר לצלחת - אז הן לא יעשו את זה אלא ייקחו קורנפלקס ...

אז אני משאירה שתי צלחות - אחת עם אוכל לחימום, ולידה - קערה עם סלט.

אין להן בעיה של חום, לדעתי זה תלוי בסוג הצלחת. (קורנינג)

במשרד יש לי מיקרו, והצלחות (זכוכית) מתחממות מדי. אז אני בשיטה של צלחת על צלחת - מגלישה את הצלחת מהמיקרו היישר אל צלחת אחרת (לא מעבירה האוכל, אלא צלחת על צלחת, כשהצלחת התחתונה קרה).
 
מניחה שצריך לנסות ולראות מה קורה

ההרגשה שלי שאם אני אשים לו בקופסה אז הוא יעביר רק מה שבא לו, ואם תהיה מנה מוכנה בצלחת- יאכל כל מה שיש שם
 

adif11

New member
בשלבים


התחלנו עם צלחות מוכנות במקרר - רק להסיר את הניילון ולדחוף למיקרו, התפתחנו לסירים במקרר שיש להעמיס מהם עצמאית לצלחת ולחמם והיום, אוי לאותה בושה, אנחנו גולשים לפעמים ל "באמא שלכם תזמינו שאוורמה לא הספקתי לבשל אחזיר לכם את הכסף כשאגיע הביתה"
 

אמאyyy

New member
עיצה למשאירי הצלחות

לא תמיד השארתי לכולם אותו דבר, אז לכל ילד יש צלחת פלסטיק בצבע משלו שבה אני מכסה את הצלחת שלו.
(בעצם צריך להיות מנוסח בלשון עבר, עכשיו אני משאירה רק לצעיר, וגם הוא לא ממש אוכל את זה. אבל העיצה עדיין טובה אני חושבת).
 

אשרז4

New member
אני משאירה בצלחת, לבקשתן

גילו שכשאני משאירה בסיר/קופסא אוכלות יותר סתם
אז ביקשו שאמשיך בצלחת.
מחחממות במיקרו לא מתלוננות על חום.
יכול להיות שצריך לחמם קצת פחות אצלכם
 
אפשר לדחוף פה מתכון שהוא לא ממש מתכון?

של ארוחת צהריים לילדים שהכנתי השבוע, בבחינת "הכל בו".

בסוטאז' גדול סגרתי היטב בשמ"ז חלקי עוף מתובלים בהרבה פפריקה.
הוצאתי, הוספתי לסיר מלא בצלים חתוכים להזהבה, הוספתי גזרים, מעט תפוא, הרבה שיני שום שלמות, תיבלתי בעוד פפריקה, מלפ ומעט אבקת מרק עוף, הקפצתי קצת הכל יחד, החזרתי העופות, הוספתי מים רותחים, כיסיתי ובישלתי כשעה וחצי.

אחורי שעה וחצי זרקתי פנימה חבילת אטריות דלעת, "השקעתי" אותן בתוך הנוזלים, בישלתי עוד כמה דקות והשארתי מכוסה כשעה.

יצא ממש טעים. (תכלס, צלי עוף סטנדרטי).
 
למעלה