צריכה מתכון

פרמלה

New member


 

אמאyyy

New member
צריכה מתכון

לחזה עוף לליל הסדר.
המגבלה - ישלי חזות חתוכים דק, ורוב המתכונים מבקשים עבה.
עוד בקשה - שאפשר יהיה להכין מראש. לא חייבים יומיים, אבל רצוי לא מתכון שהמילים האחרונות שלו הן "להגיש מיד".
תבואו על הברכה!
 
חזה עוף בבצל

מטגנים בצל פרוס דק ומניחים עליו (ישר בתחילת הטיגון) פרוסות חזה עוף ש"הוטבלו" בקמח תפו"א מעורב עם תבלינים (אני שמה רק פפריקה).
וזהו.
מטגנים משני הצדדים.
את הבצל להחליף בכל "נאגלה" של טיגון כדי שלא ישרף.
 
כן. זה גם קצת נוגע במחבת\שמן, אבל בגדול מהבצל. יוצא עסיסי

וטעים, ולא חובה טרי מהמחבת (אני מכינה ביום שישי ומגישה בשבת בצהרים).
 

פרמלה

New member
הכנתי משהו טעים, אך ראי הוזהרת, לא חגיגי כלל וכלל

הכנתי אורז.
בעודו גומר לספוג את אדיו הקפצתי קלות גפרורי חזה עוף, לא עד הכנה מלאה.
הוצאתי מהמחבת וטיגנתי פטריות פרוסות.
החזרתי העוף והוספתי האורז למחבת ושפכתי בנדיבות רוטב טריאקי, להמשך הכנת העוף.
אם היה הייתי מוסיפה בצל ירוק ובוטנים.
 
חזה עוף אפוי בלימון

צריך להיות פרוס דק מאוד.
מצפים פרוסות דקות של חזה עוף בקורנפלור (מותר בפסח? אם לא, אני מניחה שגם קמח תפוחי אדמה יעבוד), ומטגנים טיגון קצרצר במחבת חם עם מעט שמ"ז רק עד שהעוף מלבין מבחוץ. מסדרים את הפרוסות בשכבות בתבנית שמתאימה לתנור, כשבין שכבה לשכבה שופכים בנדיבות מיץ לימון מתובלת במל"פ ובעשב התיבול החביב עלייך (אני שמה בד"כ אורגנו או טימין). כדאי להשתמש בתבנית עמוקה ולא גדולה מדי כדי שיהיו כמה שכבות זו על זו. מכסים את התבנית (במכסה, אם יש לה, או בנייר כסף) ואופים עוד חצי שעה ככה בחום בינוני. יוצא טעים ורך. אפשר לחמם, וטעים גם קר.
 

אמאyyy

New member
שאלות

&nbsp
זה לא נורא חמוץ מאחר ועיקר הרוטב הוא מיץ לימון?
זה לא מאוד יבש? חצי שעה בתנור, אפילו בלי טיגון נשמע הרבה לפרווסת דקות, לא?
<בגלל שניסיתי דברים שלך בעבר והם היו מוצלחים אני נותנת לך קרדיט ומבררת.>
 
הטעם הוא לימוני אבל זה לא מאוד חמוץ.

אני לא יודעת לומר לך את כמויות הלימון המדויקות (אין כאלה) אבל נראה לי שמיץ מלימון אחד עסיסי וגדול יכול להספיק לקילו בערך. וזה לא יוצא יבש בכלל בגלל הטיגון המוקדם (שאוטם את העוף. זה צריך להיות טיגון קצר מאוד) וגם כי ללימון עצמו יש אפקט מרכך.
לגי חצי שעה בתנור - זה תלוי גם בעובי הפרוסות. אפשר לבדוק אחרי 20 דקות את הנתח שיצא הכי עבה ואם הוא כבר מוכן בפנים - להוציא.
 
פרת - מנצלש"ת

אני זוכרת שפעם אמרת שאת שותה חלב אורז-שקדים.
של איזו חברה? מצאתי בסופר או חלב אורז או חלב שקדים, אבל לא אורז-שקדים (שנשמע יותר מוצלח באמת).
 
אני כבר לא, אבל הבן שלי שותה (או יותרנכון אוכל עם הקורנפלקס.

זה יותר טעים מסתם חלב אורז, ואילו חלב שקדים נקי הוא גם יקר וגם סמיך מדי. בסופר בד"כ אין, אבל בחנויות טבע למיניהן (אני קונה באניס, גם בעדן היה כשהיה לנו נגיש). יש כמה חברות וקונים מה שיש במבצע באותו הזמן.
 
למעלה