סופשבוע מושלם עבורי זה מה שהיה בסופ"ש האחרון

פרמלה

New member
סופשבוע מושלם עבורי זה מה שהיה בסופ"ש האחרון

חורף שלא עושה חשק לצאת החוצה, אלא להתמקד בכיף ביתי:
- בישלתי בהנאה (!) באינטרוולים לאורך היום (מרק ירקות, עוגת תפוזים (לא זו שהומלצה פה. סליחה שאני לא זוכרת ע"י מי. אלא גרסה עם סולת), אורז עם חומוס ותרד בלימון, קציצות עוף בתנור וסלט שורשים).
- ראיתי את "אני והחבר'ה" עם צעירית.
- התכרבלתי בסלון עם שתי שמיכות ועם ספר במצב צבירה מושלם ומדי פעם בכורית באה לשבת אתי עם הארנב אהוב לבה אחוז בחיקה.
- ביליתי בנעימים עם בכורית, כולל הקראת שני ספרי ילדים ששמרנו שהיא אוהבת.

הזמן עבר בעצלתיים והיה נהדר
 
איזה כייף

הכי אני אוהבת בחורף את השבתות האלה
בדיוק בעלי אתמול התלונן שאני מפטמת
אותו בכל סופש
 

moma4222

New member
אנחנו דווקא נסענו

לנהוג אתמול בכביש ירושלים תל אביב, היה מפחיד מאוד!!!
עשית בשכל שנשארת בבית. גם אני אוהבת שבתות של חמימות משפחתית.
הבעיה היחידה בכל מה שסיפרת, שלא עשית את עוגת התפוז שהמלצתי עליה , מקווה שיהיו עוד כמה ימי גשם שתוכלי לשפר את דרכיך

&nbsp
&nbsp
 

פרמלה

New member
זו את! דווקא הכנתי אותה, אבל לסיבוב שני ניסיתי מתכון

אחר, עם סולת, כי זה נשמע לי כמו הבטחה למשהו נימוח במיוחד (ואכן כך). סלחי לי, אמי, כי חטאתי!

הכביש היה מפחיד בגלל רטיבות?
 

moma4222

New member
כביש ירושלים תל אביב

משער הגיא לכיוון ירושלים הוא פשוט סכנת נפשות ביום רגיל. אין שוליים בכלל בחלקים גדולים בגלל השיפוץ, נתיבים צרים במיוחד, תנועה פעילה בכל שעות היום והלילה, תוסיפי לזה חושך וגשם שוטף, סינוור מהתנועה הנגדית....
&nbsp
נו, אז איך יצאה עוגת התפוז שהצעתי, לא התלהבת?
 

פרמלה

New member
חוויה מפוקפקת. אמא'לה לגמרי.

המרקם שלה לא היה מה שחלמתי עליו.
 

אשרז4

New member
נשמע תענוגי ביותר. אורז עם חומוס ותרד..

אשמח לקבל מתכון.
אני בתקופת עלים.
קניתי פעם שניה תרד טורכי (בשוק) טרי טרי טעים.
מחפשת מה עוד ניתן לעשות איתו
 

פרמלה

New member
עלים זה טעים

טגני בצל בסיר
הוסיפי את התרד
הוסיפי גרגרי חומוס (שהושרו ובושלו מראש)
הוסיפי אורז ומים (אם יש לך ציר מרק ירקות או עוף עדיף - זה משדרג).
בשלי כמו שמבשלים אורז.
בסוף הוסיפי מיץ לימון, מל"פ.

אני אוהבת גם לביבות תרד / מנגולד: עלים קצוצים, קוטג', גבנ"צ מגוררת וכמובן כל גבינה אחרת - בוגלרית, צפתית, פירורי לחם/קמח/סולת לעיבוי המסה, ביצים והופה למחבת או לתנור. אם לתנור אז תוסיפי קצת שמן.
 

פרמלה

New member
על שקית עלי תרד שטופים

אני שמה מיכל קוטג', שתי ביצים, כמות נדיבה של גבנ"צ מגוררת ופירורי לחם/סולת אני שופכת קצת ומוסיפה לפי התחושה עד לקבלת מסה צמיגה, כזו שכשאת מעלה חומר על כף והופכת הוא לא נוזל ממנה אלא נושר בניעור.
כף שמן מספיקה. זה רק כדי שהעסק לא יתייבש למוות בתנור.
טיגון טעים יותר, אבל אפייה לוקחת פחות זמן. מן הסתם גם התוצר בריא יותר, אבל זה לא מעניין אותי כשמדובר בלביבות.
 

moma4222

New member
סליחה על הניג'וס - כמה זמן בתנור, כמה גבנ"צ? כוס? חצי כוס?

 

פרמלה

New member
את שואלת שאלות קשות עבור מאלתרת שכמוני

בערך 20 דקות ואז להפוך אותן לעשר דקות נוספות.

גבנ"צ - נראה לי שהכמות שאני שמה שווה לחצי כוס
 

moma4222

New member
ניסיתי הערב


לא בדיוק אבל בערך מה שאמרת... ו... החברה אכלו ואמרו שטעים. יששששש!!
&nbsp
לא כל כך הבנתי איך שקית עלי בייבי תרד מתערבבת עם 2 ביצים קוטג וגבנ"צ ומתקבל משהו שהוא לא נוקשה שצריך להוסיף לו פרורי לחם?
&nbsp
 

פרמלה

New member
לא הוספת? עיסה בלי פירורי לחם או קמח או סולת נותנת לי

תחושה של משהו לא מגובש.
אבל כל ה"מתכון" הזה זה אלתור אחד גדול שלי ובסיס לפרשנויות, שיפורים ושדרוגים.
 

moma4222

New member
הוספתי קצת וגם פיזרתי בשביל הקרנצ' מלמעלה.

לאחרונה גיליתי את נפלאות פרורי הלחם בשידרוג תפח"א בתנור.
 

מיכול

New member
מרגש, באמת

פלוס הקנאה בלא לעשות כלום
תכל'ס מתה על גיל שנתיים של תינוקת הבית
עם זאת אין מנוחה....
 
למעלה