בישול בריא-ללא סוכר וללא כולסטרול

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
בישול בריא-ללא סוכר וללא כולסטרול

רוצים לעזור לי?

אני זקוקה למתכונים טובים וטעימים, לאדם סכרתי שסובל גם מכולסטרול גבוה
 
כווני אותנו קצת

הוא אוהב חריף?
דרושים לך מתכונים מלוחים,או קינוחים?
יש לו סגנון מועדף? (נניח,אוהב אוכל סיני,אולי איטלקי,וכו'...)

האם תחליפי סוכר באים בחשבון?
 

kriz

New member
אוהב חריף

בעקרון אוהב הכל ובעיקר אוהב אוכל ביתי


רצוי ללא תחליפי סוכר, אם כי אברר בוודאות מולו
 
פתרון שנוי במחלוקת

שלום
מסתבר שיש קשר בין ה-2 (סוכר וקולסטרול). מי שחקר ובנה תפריט שעובד! בנושא, היה ד"ר אטקינס.
כן הטרנד שהיה שכיח בתחילת המילניום (2000+) ודעך.
הפתרון החדש, נקרא LGI או Low Gluchose Index.
זה מפרק את המזונות בעלי תכולת הפחמימות ל-3 קבוצות ומגדיר טובים (אילו עם הLOW),
בינוניים שבהם יש להגביל צריכה (MID) ואת הרעים שמהם רצוי להימנע, אך פה ושם אפשר...HIGH.
בתור התחלה הייתי מציע לאיש לעשות בדיקת דם עדכנית, הכולל את הספירות של המרכיבים (לא רק את ה-2 הבעייתיים)
ואח"כ להיערך לדיאטת אטקינס של 20 גר' פחמימות ליום, למשך חודש (למרות שאטקינס ממליץ לשבועיים).
חשוב להדגיש שיש לשמור את הדיאטה כמו שכתוב: בלי חלב, מאכלי חלב לבנים, קפה ומשקעות ממותקים (DIET גם!).
המשמעות היא לאכול בעיקר חלבונים:
דגים
עוף
בשר
ביצים
ולספור ירק ירוק לפי משקל: חסה ומלפפון.
אחרי חודש לחזור על הבדיקות.
אני מניח שיהיה שינוי לטובה. מדעית חייב להיות. משם אפשר לעדן ל-LGI נמוך וכו'.
בהצלחה.
 

חוטהשני

New member
בעיני הפתרון הכי טוב זה שימוש בעדשים וקטניות


סלטי עדשים, מג'דרה, סלט טבולה עם כל מיני שילובים.

בהצלחה
 

lionnet

New member
זה לא בדיוק עובד ככה

רוב הכולסטרול הבעייתי מיוצר ע"י הגוף שלנו עצמו, התרומה של המזון שאנחנו צורכים לרמת הכולסטרול הכללית היא קטנה בד"כ אצל אנשים עם תזונה נורמלית.
הגוף שלנו מייצר כולסטרול כתגובה לכל מיני דברים, לא תמיד ידוע למה - אבל, כפי שצוין פה, אחד מהם הוא רמות סוכר גבוהות (דלקתיות היא טריגר נוסף, כדאי לבדוק) הורדת רמת הסוכר בגוף אמורה לתרום להורדת הכולסטרול יותר מתזונה דלת כולסטרול.
הורדת רמת הסוכר גם היא אינה מסתכמת בהורדת המתוקים. מה שחשוב הוא קצב התפרקות המזון לסוכר בגוף - מה שהגדירו פה מעלי כ "אינדקס גליקמי" - זאת אומרת - כמה זמן לוקח למזון מסוים להפוך לגלוקוז מהרגע שאכלנו אותו.
מזון שמתפרק מהר, יעלה במהירות את רמות הסוכר בגוף. ולגוף, במיוחד של אדם סכרתי אבל לא רק, יהיה קשה לטפל בו.
מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה = מתפרקים מהר : קמח, תפוחי אדמה, תירס, סירופ פרוקטוז שנמצא ברוב הרטבים הקנויים, אורז, פירות מסוימים כמו אבטיח, מנגו, ענבים.
שומן מן החי - דווקא עוזר בוויסות רמות הסוכר. לא הייתי מקצינה לדיאטת אטקינס שהיא לא פרופורציונאלית בעיני ומסוכנת בריאותית מכיוונים אחרים, אבל גם לא הייתי נמנעת משומן.
מצרפת אתר מצוין שמציג את הערכים התזונתיים של המזונות אותם אנחנו צורכים ומסייע בבניית תפריט נכון בהתייחס למגבלות שונות. יש שם גם הסבר מפורט יותר על האינדקס הגליקמי.
http://nutritiondata.self.com/
בהצלחה.
 
שיבוש לשון

שלום
מקובל לאמר: אוכל בריא, בישול בריא...וכו'.
התשובה היא שאנחנו - בני האדם הם הבריאים (או לא). לא האוכל ולא הבישול.
אם אוכלים אוכל נכון שמבושל נכון, אנו תורמים לבריאות טובה, ואם לא, אנו פוגעים בה.
אך כמטבע לשון, כולם משתמשים באוכל בריא וכו'...כמובן


היום בגלגל"ץ היה מאמר מעניין על אי השפעת שומן רווי (לא טראנס = פרווה) על התקפי לב!
ונמצא שאין השפעה.
מעניין
 

כמהאפשר

New member
ממש, אבל ממש לא הייתי ממליצה על אטקינס

או על כל דיאטה.

זה פורום בישול ועזרה במתכונים,לא רפואה.
הוא היה אצל תזונאי, נטורופת, מומחה?
קיבל המלצה?
 

kriz

New member
היה אצל תזונאית, נטורופתית

וההמלצה היא לאוכל יותר ירקות, ללא סוכר וללא קמח לבן.
 

lionnet

New member
נטורופטיה זו לא רפואה

רמות סוכר גבוהות קשורות בהרבה מחלות קשות מלבד סוכרת מלב ועד סרטן.
הכתובת היא רופא אמיתי, בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטה מוכרת, שמספק שירותי רפואה נתמכת מחקרית. ויעוץ תזונתי אצל מומחה לסכרת.
"יותר ירקות, ללא סוכר וללא קמח לבן" זה ממש לא מספיק. נתחיל מזה שגם לקמח מלא ערך גליקמי גבוה, נמשיך בזה שיש הרבה מזונות נוספים שהם מאוד לא טובים לאנשים בכלל ולסכרתיים בפרט. פרטתי חלק מהם בפוסט שלי למעלה. יש שילובי מזונות שמורידים רמות סוכר- כמו פירות יער, פעילות גופנית חיונית גם היא ותורמת לוויסות רמות הסוכר. זה עניין מורכב ששווה ללמוד אותו. הוא גם אישי לכל אדם והדרך הכי טובה היא, בהנחיה של איש מקצוע, לעשות פרופיל סוכר אישי ולבדוק איך הגוף מגיב לסוגי המזון השונים לאורך היום.
אני לא רופאה ולא תזונאית - אבל נגעתי בנושא מהכיוון המחקרי בעבר בעבודתי ואני יודעת עליו דבר או שניים, מספיק כדי להבטיח לך שאתם רוצים יעוץ קצת יותר מקצועי ממה שתיארת.
 

lionnet

New member
זו לא רפואה מבוססת עובדות.

אנשים אומרים כל מיני שטויות – ככה שזה לא משנה מי יחלוק עלי – יש עובדה ויש השערה, וה"רפואה" האלטרנטיבית אינה מבוססת עובדות. נקודה.
אני לא כזו מעריצה של הרפואה המערבית, והכי בעד לנסות להסתדר בלעדיה כשאפשר, אבל יש לה יתרון אחד משמעותי– היא מבוססת מחקרית ותמיד אפשר לבדוק אותה. לקרוא מחקרים לבחון, לשאול, להקשות, לאמת. אני לא "מאמינה" לשום דבר ובאף אחד – אני בודקת.
להתנסות בכל מיני אלטרנטיביים בבעיות מינוריות או מנגד, חשוכות מרפא – זה נחמד, אבל כשיש בעיה אמיתית לא הולכים ל"רופא" סיני או נטורופט – זה לא פחות חסר אחריות מאשר לאמץ דיאטה מהאינטרנט. למעשה זה בדיוק אותו הדבר
 

כמהאפשר

New member
את מוזמנת להעזר בכל דבר שעושה לך טוב,

זו המטרה של כולנו- כל מטפל שהוא.
רפואה משלימה היא בדיוק אותה התודה, המתבססת על המערבי ועל תורות אחרות גם יחד.
תתפלאי, גם ברפואה משלימה לא "מאמינים" ולא לומדים בקורסי שלחודש או שבוע- אלא של שנים.

חבל שאת לא מעריכה את הרפואה הקונבנציונלית- שתיהן צריכות לבוא יד ביד כדי שנדע למקסם את התועלת שיש להן לתת לנו.

לא מובן לי למה את כל כך כועסת, אבל שיהיה יום נפלא.
 

lionnet

New member
אני לא כועסת. אני נחרצת


יש לי הרבה מה לומר בנושא - כי זה תחום העיסוק שלי.
אבל אין סיבה להיכנס לפרטים כי זה לא נושא הדיונים פה.
אורך תקופת ההכשרה לא רלוונטי פה, גם קריאה בקלפים אפשר ללמוד שנים - זה לא הופך את זה למבוסס עובדות.
מה שמשנה זה תוכן הלימוד - ורופא מוסמך אוניברסיטה לומד עובדות מבוססות מחקרים.
זה לא שאני לא מעריכה רפואה, אני פשוט חושבת שכשאפשר להסתדר בלעדיה - זה עדיף. תרופות, כידוע, גורמות נזקים שונים במקביל לתועלת שהן מספקות. לפעמים אי אפשר להסתדר בלעדיהן ואז טוב שיש רפואה מודרנית.
 

כמהאפשר

New member
:)

אני מאמינה שכאשר אדם שם נחרצות לפני טובת האדם הזקוק לעזרה-
הוא רואה את האגו שלו לפני חיפוש להיטיב עם האחר.

זה המקצוע שלי מזה הרבה שנים ולרגע לא הייתי חושבת לשנותו:)
אני מאמינה ב מעמקי נפשי וב"ה, קב"ה עד היום עמד מאחוריי.
 

lionnet

New member
אני מאמינה שאדם שזקוק לעזרה רפואית

טובתו היא פנייה לרופא.
זה לא עניין של אגו - כפי שציינתי אני לא רופאה- זה עניין של שיקול דעת הגיוני.
אני מאמינה בדברים שאני יכולה לראות, למדוד ולהוכיח.
 

כמהאפשר

New member
שוב, זה בסדר להאמין כך.

לא כתבת שזה תחום העיסוק שלך? אני הבנתי שהתכוונת לרפואה.
אני דווקא עזבתי את התחום לטובת המשלימה ומאושרת מזה. כלכך הרבה יותר אנשים לעזור להם, עם קשת רחבה כל כך יותר של כלים.

כאדם ריאלי, לי היה חשוב דווקא אותו הללמוד, להוכיח, לראות, להבין-
ולהרגיש.
זה בסדר לא להסכים, כמו שכתבתי- העיקר שאת, כמו כל אדם אחר, תמיד תמצאי את האיזון בין השתיים שטוב לך.
וגם את, אגב, משתמשת בכל יום ברפואה עתיקה. לא מקצועית, אבל אינסטינקטיבית.
 

lionnet

New member
אני עוסקת במחקר

חלק מעבודתי הייתה קשורה במנגנוני פירוק סוכר. לא בהיבט טיפולי.
אין לי שום קשר מקצועי לרופאים -בשביל רובם אני הטרדה מהלכת


אני לא לוקחת תרופות - אפילו לא אקמול- אם אני לא ממש חייבת. ילדתי 3 ילדים בלידות טבעיות לחלוטין ואני הכי בעד "תרופות סבתא" וכו' כל עוד מדובר בשפעת או משהו דומה.

אין לי שום דבר נגד רפואה אלטרנטיבית, נהפוך הוא - אני פשוט אומרת שזו לא רפואה. ובמצבים בהם צריך את הרפואה - וסכרת זה אחד מהם - אני חושבת שהדבר הנכון הוא לפנות אליה ולא להסתכן בגישות שלא הוכחו מדעית. כי זה לא נושא שמשחקים בו. זה יכול להיות מאוד מסוכן.
את מדברת על צניעות אבל אני מוצאת הרבה רהב בלספק לאדם שנמצא בסכנת חיים טיפול שאתה לא יודע להסביר את מנגנון הפעולה שלו ושהשפעותיו הכוללות לא נבדקו בצורה מסודרת.
צניעות היא, בין השאר, להכיר בזה שאתה לא בהכרח צודק ולבדוק ולבחון את עצמך שוב ושוב - זה מה שעושה המדע.
 

כמהאפשר

New member
אנחנו מסכימות.

יהירות, עם זאת, היא לומר "אני יודע הכי טוב ושלי- זה מה שנכון".

כמטפלת ברפואה משלימה, גם אני, כמוך, צריכה להיות בטוחה בעצמי.
אבל תמיד, תמיד לזכור להשאר לשים את טובת האדם מולי- ועל כן לזכור לדעת שאני לא יודעת. למעשה זה גם מה שהיהדות מלמדת אותי, כך שאני לוקחת את המיטב משני העולמות:)
ההשפעות והמנגנון נבדק והתוצאות הוא אכן מול העיניים שלי. אפשר להתווכח על זה הרבה-
אבל בדיוק כשם שאם תעשי לאדם פעולה כירורגית 1,2,3 תהיינה לזה תוצאות, כך לאותן מטופלים- בין אם היו בטיפולים מקבילים ובין אם הרפואה התייאשה מהם- והיו בטיפולי או טיפולו של אדם אחר היו תוצאות.
אי אפשר להתווכח עם זה. ולו היה זה מטפל אחר או אנשים שהגיעו אליי לאחר טיפולים מחפירים ולא אחראיים- כמו בכל דבר, צריך מטפל שידע מה הוא עושה, שיש לו הידע, הנסיון, ההבנה, הכימיה עם המטופל.

ונתקלתי בלא מעט מקרים בהם הרפואה הקונבנציונלית הייתה חסרת אונים או חסרת אמונה והרפואה הסינית שינתה את המצב מקצה לקצה(גם אני דוגמא לכך).
ביניהם אונקולוגי, הריון,, נוירולוגיה, פסיכיאטריה ועוד רבים.

כך ש.. להתווכח אפשר הרבה, אבל מה שחשוב לי אלו התוצאות. לא הוויכוח.
 
למעלה