../images/Emo198.gifתבשיל אורז וסלק בסגנון כורדי
יש לי חברה שמכורה לאורז לבן בסגנון כורדי,לפחות פעמים בשבוע היא מבקשת ממני לבשל לה סיר אורז עם עוף בצבע לבן מספר פעמים למדתי אותה לבשל את המתכון ובאף אחת מהפעמים שהיא בישלה לא הצליח לה מסקנה שאת האורז הלבן מתכון כורדי רק הכורדים יודעים לבשל עם הפעלת חושים ובמיומנות אני מבשלת את האורז הלבן לפחות יום כן יום לא וישנם ימים למה לא - מכורה לאורז ברמות קשות!!!
תבשיל אורז וסלק בסגנון כורדי
ציר עוף או בשר - לבשל את העוף כרעיים או הבשר עם עצמות ושומן במים להוסיף מלח לפי הטעם עם ציר העוף והבשר יש להשתמש לבישול האורז 1 כוס אורז לבן 1 כף שמן לבישול 1 בצל קצוץ דק עלי סלק ירוק קצוץ גס 2 כוסות ציר עוף או בשר 1 כף מיץ לימון 1/2 כפית מלח לאדות את הבצל בשמן חם, להוסיף את הסלק ולהמשיך לאדות עוד מספר דקות, תוך כדי ערבוב. להוסיף את המים יחד עם מיץ הלימון והתבלינים ולבשל כ- 10 דקות. להוסיף את האורז, לערבב, לכסות את הסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהמים נספגים, כ- 15 דקות. להגיש חם. אפשר לבשל את המתכון עם ירקות שונים,לפת לבן,חובזה,דלעת כתומה,בצל ירוק,כוסברה
המתכון המנצח שלי - אורז לבן נקי שאף צבע לא מקלקל את צבעו טעמו של האורז
2 כוסות אורז שטוף ומיובש 1 וחצי כף שמן 4 כוסות מים מציר עוף או בשר לחמם את השמן להוסיף את האורז ולטגן עד שהאורז מקבל צבע לבן - יש לערב כול הזמן שלא ישרף (עלול לקלקל את הטעם) להוסיף את את ציר העוף או הבשר החם ולהביא לרתיחה לספור עד חמש ולהנמיך את האש,לכסות את הסיר לבשל כ 20 דקות שלמות לכבות את האש,את מיכסה הסיר יש לגלות מעט למשך חמש דקות להגיש חם עם העוף או הבשר
לא לשכוח את ציר העוף והבשר יש להוסיף לאורז כשהו חם מאוד
הצעות הגשה - בצלחת נפרדת במיה,שועית ירוקה, סלסלה של ירקות - פלפל ירוק ,גמבה ,בצל ירוק ,צנון ,פלפל ירוק חריף ,עגבניות ומלפפונים זתים סורים אני אישית נהנת לי ממנה גדולה של אורז לבן עם עוף ובשר בלבד - כול התוספות שיחכו לי בארוחה הבאה.
בתאבון