פרוסות מצופות שמן?!

Arazi11

New member
פרוסות מצופות שמן?!


אז ככה, לקחתי ענף של אקליפטוס (נראה לי, זה היה ממש מזמן) ובעזרת מסור גרונג פרסתי ושייפתי ע"פ הנהלים מנמוך לגבוהה ויצא חלק, ועכשיו..... מרחתי בשמן, קנולה, למה? יש מישהו שעשה גם את השטות זאת, זה הסריח או שיצא סבבה? ובשביל ההבנה, איזה שמן היה נכון למרוח? (בדיעבד??)



 
קנולה לא טוב

כשקנולה בא במגע עם האוויר הוא מתחמצן, מתעפש ונהייה דביק (בדומה למה שקורה סביב הפייה של בקבוק השמן).
&nbsp
ישנם שמנים שאוטמים את העץ נגד חדירת מים ואף יוצרים שכבת ציפוי קשה, כגון שמן טאנג (tung oil), וישנם שמנים שיגנו על העץ, אבל לא נגד חדירת מים, כגון: שמן זית או שמן פראפין.
&nbsp
שמן פשתן, להבנתי, הוא משהו בין לבין - לא מגן נגד מים, אבל כן יוצר שכבת ציפוי קשה.
&nbsp
לשמן פשתן יש איזשהו ריח עדין אופייני, והוא בעל פיגמנט צהבהב שמשפיע על גוון העץ.
שמן פראפין לעומת זאת הוא נטול ריח ונטול צבע.
&nbsp
.. על קצה המזלג. מן הסתם יש עוד שמנים, ואחרים יוכלו להרחיב בנושא.
 
שמן זית לא טוב

גם שמן זית מתעפש. שמן נוסף שמן דני בעל גוון חום. לגבי שמן פשתן כדאי לשים לב כי לפעמים מוכרים תחת השם הזה שמן לאיטום על בסיס טטרפנטין שזה ממש לא זה. ישנו שמן פשתן של איקאה, נראה Behandla שמתאים גם לכלים שבאים במגע עם אוכל.
&nbsp
 

haimhen

New member
באחד הסרטונים פול סלרס הזכיר שמן זית ואמר

שלמרות שידוע לו שאומרים שהוא מתעפש הוא לא נתקל בזה.. ועדיין יעדיף שמן אחר כמו פשתן או דני או מינראלי כך שלא יהיו ספקות
 

yulevi

New member
שמן זית

העיפוש נובע באיזו שיטה זוקק,זיקוק בשיטות מסורתיות באבני ריחים השמן סמיך יותר ומתעפש מהר מאוד.
היום זו תעשייה שלמה עם מכונות זיקוק מודרניות, ומגיעים לרמות זיקוק גבוהות מאוד,מרקם השמן מזוקק יותר נספג מהר יותר,והריח עדין יותר
מהניסיון בכל סוגי הזיקוק עדיין נשאר ריח בעץ,שלא כבשמנים אחרים אחרי שנספגים בעץ בקושי נשאר ריח.
לגבי פשתן,שמן הפשתן שטוב לשימון עץ הוא שמן פשתן חיפה למאכל שנמכר בחנות טבי,ולא שמן הפשתן הנמכר בטמבוריות
אני אימצתי לצרכים אלה את השמן של איקאה,זול יותר וידידותי יותר לייסום
 

yuvaleitan

New member
למען הסר ספק, ושיהיה ברור

בהנדלה זה לא שמן. חד וחלק. זה תחליב, שמכיל גם שמן פשתן באחוז מסויים. וכמו כל מוצר על בסיס מים, גם הוא מעלה סיבים.
אני לא פוסל אותו ואין לי שום דבר נגדו (ולמען הגילוי הנאות, גם השתמשתי בו), אבל צריך להבין מה ההבדל.
אלו הרכיבים: שמן פישתה, שמן לטיפול בעץ, חומר מייבש נטול עופרת, מים, חומר תחליב. המחיר שלו נמוך, ביחס ישר לתכולת מרכיביו.
&nbsp
 

yulevi

New member
נותנים לזמן לעשות את שלו

אין הרבה מה לעשות עכשיו,סבלנות הריח יעלם עם הזמן,ובשימון הבא תדע מה ואיך לעשות נכון
 

Arazi11

New member
תודה, הכי טוב ללמוד מטעויות, ככה לא חוזרים עליהם??

 

yuvaleitan

New member
זהו! זרוק על המחבת וטגן! נראה אחלה סטייק "עין"....

סליחה שאני מסכים אתך, אבל שמן קנולה, אכן טעות. טוב, נו , שטות.
לא לגמרי בלתי נתן לתיקון, השאלה אם שווה את המאמץ.
חמם תנור אפיה לחום נמוך מאוד ~60-70מע"צ, הנח את הפיסות בתבנית, על ניר אפיה (אחרת יהיה עסק עם האשה...).
החום מוריד את צמיגות השמן ועוזר להחדירו לעומק, אבל גם מקל על הסרתו מפני השטח.
תוציא, ובעודו חם תנקה עם סמרטוט טבול היטב בתערובת 50:50 של אצטון:אלכוהול. (במקרה הגרוע טרפנטין, והקצת פחות גרוע טינר 21, כי הם מתנדפים לאט יותר, מסריחים ולא בריאים).
אחרי ייבוש של ~ חצי שעה (אצ':כהל) או כשנעלם ריח הממיסים האחרים - טבול באחד השמנים שהוזכרו לעיל - טנג ופשתן (ודני, שמבוסס טנג) מתפלמרים, מתקשים ונותנים הגנה לא רעה, אבל לא מושלמת. טנג יותר מפשתן. אבל שניהם מסריחים. פרפין (שמן מינרלי) לא מתפלמר, וההגנה שלו נחותה, אבל הוא זול, וקל לחדש את השימון (וצריך) והוא אינרטי, לא רעיל וחסר ריח.
וההמלצה האישית שלי - שמן אגוזי מלך!! מצד אחד הוא מתפלמר ונותן הגנה בדומה לטנג/פשתן (משהו בינהם), מצד שני יש לו ריח עדנדין שבעדנדינים, נעים. לוקח לו כמה ימים (אפילו שבועיים) להתפלמר סופית, אבל זה שווה את זה. גם עושה אחלה עור חלק בכפות ידיים.... להספיג עד רוויה, ולתת להתייבש במקום מוצל ומאוורר.
יכול להיות שבגלל תכולת הקנולה בפנים, השמן אגוזים יימהל איתו, והפלמור לא יהיה מלא. לכן כדאי לחזור על השימון אחרי כשבוע, ושוב, עד שממש לא מרגישים שנספג יותר.
 
ואני עוד חשבתי שאתה צוחק... שאלה לגבי שמן אגוזים

לשבדיות באילת הוא נותן גוון חום כהה.
לאחר שרצתי בהתלהבות וקניתי שמן פשתן, נוכחתי לדעת שיש לו גוון צהבהב שממש משנה את גוון העץ לכיוון צהוב (לא מוצלח בעיניי).
השאלה היא האם שמן האגוזים בעל גוון, או נטול גוון כמו שמן פראפין.
ולסיום - האם יש הבדל בין שמן אגוזי-מלך לשמן אגוזים, ואיפה קונים? (חנויות למזון או לכלי עבודה?)
 

yuvaleitan

New member
זה שבדיות אורגניות?

א. שמן אגוזי מלך.
ב. אני הלכתי וקניתי שמן אורגני בחנות "טבע". אני מניח שכל שמן אגוזי מלך טוב, בתנאי שלא מהלו אותו במשהו.
ג. השמן איננו נטול גוון לחלוטין, אלא זהבהב בהיר. אבל לא שמתי לב להצהבה אחרי יישום. כמו כל שמן, הוא טיפה מכהה את הגוון (וגם, לא מאוד), אבל לא דוקא לכיוון הצהוב. אבל לא ניסיתי על מייפל או צפצפה או ליבנה - שם אני מניח שהכי צפויה בעיה כזו.
ד. בניגוד לכל השמנים האחרים, במידה ולא מתאים לך הגוון - ממש בריא לשים בסלט! מוריד כולסטרול....
לא, באמת!
 
אני דווקא טיפוס של פקאן

והשבדיות אורגניות מחנות טבע.
לפי מה שאתה אומרעדיף לשים את השמן על סטייק - יעשה אותו דיאטטי.
&nbsp
אחרי שצחקנו... כתבת ששמן אגוזים נותן הגנה דומה לשמן טאנג\פשתן. אני מניח שדיברת על ההתפלמרות. עכשיו, שמן טאנג אוטם נגד רטיבות ושמן פשתן לא. מה עמדתו של שמן האגוזים בנושא?
 
למעלה