קערונת לפיצוחים וכד'

קערונת לפיצוחים וכד'

מאותו עץ בלתי ידוע ממנו חרטתי את הכד.
הפעם לא בחריטה אלא בעזרת מסור סרט, מקדחת עמוד וגיגסו.
גימור שמן פישתן behandla שקניתי באיקאה ואמור להיות לא רעיל ומתאים לכלי אוכל.



 

yulevi

New member
חיים

יכולת כם במסור הסרט,מנסרים דופן בחיתוך אלכסוני כלפי אזור הניסור הפנימי,לאחר הניסור מדביקים את הניסור האלכסוני,בדיוק בשיטת קופסאות המגירה שאני בונה
 
נכון אבל

קדחתי עם מקדח פורסטנר את הפינות וקיבלתי פינות עגולות ומדוייקות וההמשך עם הגיגסו היה פשוט וקל ולא מחייב הדבקות.
 

yulevi

New member
חיים לדעתי

לאור התנסותך,ההדרכה של רוני ב 24 לאוקטובר תוסיף לך ידע בעוד שיטת ביצוע,בראוטר או טרימר



 
הי יהודה

מכיר היטב את השיטה עם הרוטר/טרימר. במקרה הזה העדפתי את השיטה עם המסור סרט והגיגסו בתהליך שבמקרה הזה היה פשוט ונוח ללא צורך בשבלונות וכד' והתאים לחתיכת העץ שהיתה לי.
&nbsp
 

yuvaleitan

New member
חמוד מאוד, והעץ משגע!!

ניסיתי לאחרונה את הבהנדלולה הזו, ואני עדיין לא החלטתי איך אני ביחס אליה. אחוז השמן במוצר הזה נמוך מאוד, אבל הספיגה טובה. צריך די הרבה הצפות עד שמרגישים רוויה. כמעט לא משנה את גוון העץ (במקרה שלי בוק, וניסיתי בעבר גם על חרוב ואורן). בגלל שזה תחליב ע"ב מיים (שמן מוחלב במיים), אז זה מרים סיבים כמו... מיים.
ואם נשים את כל זה בצד - הקערית מקסימה, והעץ הלא ידוע הזה מסקרן נורא!!
 

yuvaleitan

New member
חסרה הקליפה, ותמונה של הגדם

אם אתה יכול לאסוף את הקליפה ולהדביק מחדש.....

אבל תמונת חתך הגדם באמת חשובה. עלים, אם יש, אפילו יבשים.
 
בכלל ללא חריטה

מלוח העץ מנסרים במסור סרט את התחתית, לאחר מכן קדיחת חורים עם מקדח פורסטנר בפינות והשלמת החיתוך עם גיגסו. שיוף , הדבקת התחתית, שיוף חיצוני ומריחת שמן פשתן.
&nbsp
 
למעלה