אוסף מתכונים לארוחות רומנטיות

ס א ט י ן

New member
פאבלובה ../images/Emo99.gif

מקציפים חלבונים מ6 בייצים, ומוסיפים סוכר (לפי הטעם) בזמן ההקצפה (לא הכל ביחד, לאט לאט) מזליפים על נייר בישול קעריות מהקציפת חלבונים, או שפשוט עושים את זה כמו נשיקות (כאלה שמוכרים בסופר) מכניסים לתנור לשעה על 90 מעלות. אחרי שעברה שעה מנמיכים את החום ל80 מעלות לעוד שעה. (הרבה זמן, אבל רק ככה זה נשאר לבן לגמרי ולא הופך צהצהב) מוצאים מהתנור ומפרידים את הנשיקות מנייר האפיה (הנשיקות עכשיו קשיחות ונמסות בפה:)) שמים על צלחת את הנשיקה, עליה מניחים כדור גלידה (או וניל, או סורבה פירות יער), מפזרים פירות יער וגם סירופ, ולבסוף מקשטים בקצפת מסביב:) עוד עיצה לנשיקות- מזליפים את קציפת החלבונים בצורת עיגול מלא על נייר אפיה, לוקחים קוביית תערובת שוקולד (ממיסים שוקולד עם חמאה ואחר כך שמים במקרר עד שמתקשה) ושמים במרכז, אז מזליפים עוד מקציפת החלבונים מסביב ומעל השוקולד (עכשיו זה נראה כמו נשיקה גדולה). מכוונים את התנור ל150 מעלות ומכניסים את הנשיקות לדקה, רק כדי שהשוקלד ימס. אחרי זה מנמינים את הטמפרטורה ל90 מעלות וממשיכים לאפות במשך שעה, שעה וחצי, עד שמתקשה. ת ע נ ו ג !!!!!
 

ס א ט י ן

New member
ולימי החורף הקרים../images/Emo186.gif

שוקו סאטין!!! בבן מרי ממיסים שוקולד מריר (רגיל (45/48 אחוזי קקאו), לא עם 60 אחוז קקאו אחרת יצא מר מידי) מוסיפים חלב לאט לאט (כל פעם קצת ומערבבים כדי שהשוקולד לא יתקשה מהר מידי מהקרירות של החלב) לזה מוסיפים קצת צ'ילי חריף (קצת!!) נותנים לזה לרתוח קצת אחר כך מוסיפים קצת רום (אמיתי!! לא תמצית) לפי הטעם... כשזה חם, מוזגים לכוסות ומעל כדאי להוסיף קצפת:)) השוקו הכי טעים שיש!! ומה יותר רומנטי משוקו חם בחורף?..
 

nate2000

New member
נקניק שוקולד

חצי קילו של ביסקוויטים. מרסקים לפירורים קטנים או גדולים- איך שנוח. מוסיפים 200 ג"ר אגוזי מלך קצוצים/שקד קצוץ או כל אגוז אחר. 200 גרם צימוקים. מערבבים את הכל. בסיר על אש נמוכה ממיסים 200 גרם שוקולד מריר עם חלב. אני גם מוסיפה קקאו וסוכר כף אחת. מומלץ להוסיף גם ברנדי, יין, קסיס, רום- לפי הטעם. מקררים טיפה ומוסיפים לתערובת. מערבבים לעיסה אחידה- מעבירים אותה לניר אלומיניום ומגלגלים לצורת נקניק. אחרי כמה שעות במקרר פורסים ומגישים.
 

זכוכיות

New member
ולפיקניקים זה אידאלי- קיש פטריות

מכינים בצק פריך: 125 גר' חמאה או מרגרינה 2 כוסות קמח 1 חלמון ביצה 1/4 כוס מים מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק נוח אך לא דביק מדי. שמים במקרר לשעה, מוציאים, מרדדים ומניחים על תבנית קיש משומנת. מכניסים את התבנית כך למקרר לשעה נוספת. מטגנים בחמאה בצל לבן ענק (או שני בצלים בינוניים) קצוץ דק וחמישה בצלים ירוקים קצוצים דק כולל הגבעולים. מוסיפים 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק ומתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי וטימין. מטגנים מס' דקות, מקררים מעט ומניחים על בצק. מערבבים שמנת מתוקה עם שתי ביצים ומתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי ועירית קצוצה דק ושופכים בעדינות מעל הפטריות. אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דק' (או עד שהקיש מוכן).
 

tutifruti82

New member
אוווהוו....כאחת שכבר גרה לבד עם החבר...../images/Emo13.gif

קודם כל "מגרשים" אותו מהבית...עורכים את השולחן עם מפה יפה כזו, מפזרים עלי פרחים מיובשים...נרות יפים... מוזיקת רקע שמתאימה לאווירה...
ולא לשכוח כמובן, יין טוב(למי שאוהב) ולמתכונים שלי: פסטה בולוניז ברוטב עגבניות: 1 חבילת פסטה פרפלה (העבים הארוכים למי שלא מכיר...והכי טעים עם בולוניז) 1 בצל חתוך לקוביות 2 שיני שום קצוצות דק 2-3 חבילות רסק עגבניות (עניין של טעם עד כמה רוצים את הרוטב סמיך או לא) פטרוזיליה קצוקה דק דק ובערך חצי קילו בקר טחון (שוב,זה די לפי הרגש) (שאותו מתבלים בפלפל שחור, מלח ומעט פרורי לחם מוזהבים(כן כן...זה מוסיף
) מבשלים על אש בינונית את הלינגווני במים עם מעט מלח ושמן (שהפסטה לא תידבק אחת לשנייה) בסיר אחר, שמים מעט שמן זית, זורקים את הבצל, כשהוא נהפך זהוב, מוסיפים את הבקר הטחון... משהו כמו 10-14 דק' שיתבשל... מוסיפים את השום והפטרוריזליה הקצוצה אחריהם את רוטב העגבניות, עם מעט מים. מערבבים, מתבלים בקצת פלפל שחור, פפריקה חריפה, ומלח. *ניתן להוסיף מעט יין אדום לשיבוח הטעם. מנה ממש ממש מומלצת ומעולה
(מנסיון כמובן
) ולמנה האחרונה הכי הכי: סופלה שוקולד: זמן הכנה: כ- 20 דקות זמן אפייה כ- 12 דקות 75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות 6 חלבונים 2 כוסות חלב 1 כפית תמצית וניל 5 חלמונים שלוש רבעי כוס סוכר 3 כפות קמח 2 כפות קקאו משובח 3 כפות סוכר 6 כלי סופלה אישיים, משומנים בחמאה מתכון ל - 6 מנות
ממיסים את השוקולד על סיר אדים כפול, עד שהוא נמס לגמרי וללא גושים.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
שמים בסיר קטן את החלב ותמצית הווניל, ומביאים לרתיחה.
שמים בסיר נפרד את החלמונים והסוכר, ומקציפים עד שהתערובת תופחת מעט. מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם, ומבשלים תוך בחישה על אש בינונית נמוכה, עד שהתערובת מסמיכה מבלי שתגיע לרתיחה. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס, ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את קצף החלבונים, לקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צ.).
מפזרים בכל כלי סופלה מעט סוכר, ומטלטלים עד שפנים הכלי מצופה סוכר.
יוצקים פנימה מהתערובת עד לגובה סנטימטר אחד משפת הכלי. שמים את הכלים על רשת התנור, ומכניסים למדף המרכזי של התנור. אופים 12 – 15 דקות. מגישים מייד. תענוג אלוהי
מקווה שעזרתי לך שירוש...ובכלל לכל מי שרוצה
 
מעדן שהמצאתי

חתוך חציל לחתיכות בגודל של כשני סנטימטר. פתח קופסת שמורי תירס. פתח קופסת פטריות. חתוך בצל ושום. מלא מחבת גדולה בהרבה שמן זית. שפוך למחבת את חתיכות החציל, את גרגרי התירס, את הפטריות, את חתיכות הבצל והשום וקצת פפריקה מתוקה, בזיליקום, מלח ופלפל. חמם לחום מקסימלי. טגן הכל ביחד וערבב, עד שכל השמן מבעבע היטב.
 

KבתאלK

New member
גררר

פעם הכנתי לי ולאקס ארוחה רומנטית הכנתי ספגטי מיוחד עם טונה יאמי..(טרפנו אותו) בקבוק ין נרות ויאללה לארוחה כמובן גם שהתלבשתי יפה והשקעתי
 
למעלה