קרמבו ../images/Emo215.gif ../images/Emo43.gif
קרמבו על בסיס תפוזי בניחוח הדרים: כ-10 קרמבואים רכיבים: לבסיס: 85 גרם ביסקוויטים פתי בר / עוגיות אוראו ללא הקרם 50 גרם מחמאה מומסת 2 כפות מיץ תפוזים למלית: 2 חלבונים כפית ג'לטין חצי כוס סוכר לבן כף וחצי מים 1 כפית תמצית וניל אמיתית לציפוי: 150 גרם שוקולד 50 גרם חמאה 2-3 כפות שמן כף ליקר תפוזים אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות להכנת הבסיס:
מרסקים את העוגיות/ביסקוויטים במעבד מזון/פטיש
. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים ליצירת תערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מיץ תפוזים ומערבבים לעיסה אחידה.
מניחים את עיסת הבצק על נייר אפייה מקומח מעט ומרדדים לעובי של בסיס הקרמבו כנאה בעיניכם. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ באמצעות רינג/קורצן/כוס.
מניחים את הבסיסים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-10 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. להכנת המלית:
באן מרי (קערה מעל סיר עם מים חמים - לא רותחים בגובה של 2 ס"מ) מחממים את החלבונים והסוכר ובוחשים במטרפה עד שהסוכר נמס כמעט לגמרי. מסירים מהאש.
מניחים את הג'לטין והמים בקערה. משאירים כך למשך 15 דקות. מכניסים למיקרו למשך 30 שניות, מוציאים ומערבבים. מקציפים את החלבונים במיקסר ומוסיפים את הג’לטין ותמצית הווניל. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף קשה ויציב.
מזליפים את המילוי מעל הבסיס באמצעות שק זילוף או בעזרת שתי כפות.
מקפיאים את הקרמבואים עד לסיום הכנת הציפוי. להכנת הציפוי:
ממיסים באן מרי את השוקולד והחמאה. מצננים את התערובת למשך 10 דקות. מוסיפים את השמן ואת הליקר.
טובלים כל קרמבו בתוך בלילת השוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפיאים את הקרמבואים ל-5-10 דקות להתקשות הציפוי. תיהנו
(המתכון בהשראת מספר מתכונים ברשת. כן, אני מכורה
)