מצביעים למתכון התפוזי המנצח!

adiroz9

New member
../images/Emo211.gifמוס שוקולד-תפוז חורפי ומטריף../images/Emo242.gif

מתכון לקינוח מטריף לימי החורף הקרים... מרכיבים (ל8 מנות): 200 גרם שוקולד מריר 5 כפות ממרח נוטלה כוס אספרסו חזק 8 חלבונים חצי כוס סוכר גרידת תפוז מעט תרכיז תפוזים קפוא מעט ברנדי/פרנג'ליקו הכנה: ממיסים את השוקולד והממרח שוקולד יחד בבן מרי (סיר כפול). לאחר מכן מוסיפים לו את האספרסו, בוחשים ומוסיפים גם את תרכיז וגרידת התפוזים ולבסוף את הברנדי. מקציפים בנפרד את החלבונים ומוסיפים להם את הסוכר בהדרגה. את שתי התערובות מערבבים יחד בעדינות ובתנועת קיפול כדי לשמור על הקצף. כשהתערובת אחידה מוזגים לכוסיות ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר. ניתן להגיש עם כדור גלידת וניל/וגרד קליפת תפוז/פתיתי שוקולד לקישוט.
 
^_^ הצעה כתומה לבראוניז תפוזים ^_^ ORANGE~

בראוניז תפוזים .תודו שלזה לא ציפיתם – בראוניז ללא שוקולד. מסתבר שיש המצאה כזאת והיא מאוד מאוד טעימה ומומלצת. מתכון מעולה כשצריך להביא עוגה לעבודה ואין לכם זמן להשקיע יתר על המידה. אנשים לא יצפו לבראוניז ללא שוקולד והטעם שלהם כ"כ מעודן שיחשבו שעמלתם שעות במטבח. מצרכים לעוגה 1/2 1 כוסות קמח 2 כוסות סוכר לבן 1 כפית מלח 1 כוס חמאה, רכה 4 ביצים 2 כפיות תמצית תפוזים 1 כפית גרדת של קליפת תפוז מצרכים לזיגוג 1 כוס אבקת סוכר 2 כפות מיץ תפוזים הוראות הכנה 1.לחמם תנור ל-180° ולשמן תבנית מלבנית (24X35). הלצה שלי: לרפד את התבנית בנייר אפיה, זה יקל בניקוי התבנית כשישארו הפירורים. 2.בעזרת המערבל לערבב את הקמח, הסוכר והמלח. להוסיף את החמאה, הביצים, תמצית התפוז וגרדת התפוז ולערבב היטב. 3.להעביר את הבלילה לתבנית ולאפות 30 דקות או עד לקבלת צבע זהוב. להוציא מהתנור ולחורר את החלק העליון של העוגה באמצעות שיפוד. להניח בצד. 4.להכנת הזיגוג: לערבב את אבקת הסוכר עם מיץ תפוזים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. ניתן להוסיף עוד מיץ אם הבלילה ממש סמיכה. לשפוך את הבלילה מעל העוגה. לתת לעוגה להתקרר מעט ולחתוך לריבועים. טיפ: אם הבלילה של העוגה סמיכה מדי, ניתן להוסיף מעט מיץ תפוזים. בתאבון וכל הכבוד לתפוז על היוזמה הבורכה, מזל טוב!!!!!! :)
 

שיר זהב

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מדהים!!!! כמה מקוריות,לא חשבתי אף פעם לנסות את זה,אני חובבת גדולה שלא עוגות תפוזים אולי אני אנסה לשדרג את הבאה לבראוניז.. כמה פשוט ככה יפה,בהצלחה בתחרות,מקווה שתזכי במשהו אם לא במקום הראשון
.
 

snowgoldis

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifפשש.נשמע מעולה..

הייתי מוכן לטעם וגם לקנות ממך אם את מוכרת..נשמע סוף הדרך. בהצלחה לך..
 

dshk

New member
ניחוח ../images/Emo242.gif עוטף עוף!

המצרכים 4-6 כרעי עוף 2 גזרים חתוכים לרצועות 1/4 כרוב חתוך לקוביות 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות לרוטב 2 שיני שום קצוצות 1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש 1/2 כפית קליפת
מגוררת או קצוצה 1 עלה דפנה 2 כפות רוטב סויה 3 כפות סילן או שתי כפות סוכר חום 1/2 כוס יין 1/2
סחוט 1/4 כוס חומץ אורז 1/2 כפית מלח פלפל לבן. הכנה מרתיחים ביחד את כל חומרי הרוטב ונותנים להם להצטמצם מעט. באותו זמן מטגנים קלות בסיר - רצוי בשמן שומשום, את ניתחי העוף, מוציאים כשהנתחים זהובים מעט ומכניסים להקפצה את הירקות. אחרי דקותים מחזירים את נתחי העוף אל הירקות המוקפצים ועליהם יוצקים את הרוטב. נותנים לרוטב הניחוחי לעטוף טוב את העוף והירקות על אש נמוכה כ - 40 דקות. (מציצים מידי פעם לראות "הכלו המים?" אם חסרים נוזלים, מוסיפים קצת מים חמים). תוספת מומלצת: אורז לבן. המתכון כולל ברכות נמצא אצלי בבלוג.
 

dshk

New member
סלט כרוב עם ניחוחות פרדס../images/Emo146.gif

1 כרוב חרוט קצוץ זר פיטרוזליה קצוצה קומץ עלי נענע קצוצים 1
קלוף חתוך לפרוסות - והפרוסות חתוכות לרבעים. לרוטב 1/2 לימון סחוט 1/2
סחוט שמן זית מלח הכנה לערבב את כל מרכיבי הסלט, לערבב את כל מרכיבי הרוטב. לאחד בינהם ולהנות! שיהיה במזל ובברכה!
 
עוגיות עם חתיכות תפוז ואגוזים ../images/Emo252.gif

מצרכים: 1.5 כוס קמח מנופה (אני מעדיף לעבוד עם קמח שטיבל עוגות) אבקת אפייה 150 גרם חמאה רכה 1/2 כוס סוכר (רגיל, או חום למי שאוהב את הטעם שזה מוסיף ) 2 ביצים כוס אגוזים חתוכים גס
גדול מקולף, חתוך לחתיכות קטנות וסחוטות קליפת
מגוררת חצי כפית קינמון הכנה: מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון בקערה נפרדת מערבבים את החמאה עם הסוכר עד שמקבלים מרקם אחיד מוסיפים לחמאה והסוכר את הביצים והקליפה המגוררת ומערבבים היטב עם מקצפת ידנית פשוטה מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, מערבבים. לאחר מכן מוסיפים את האגוזים וחתיכות התפוז עכשיו אפשר להתחיל לסדר בתבנית עם נייר אפייה משומן קלות. עם כף יוצקים כדורים לא גדולים מדיי לתבנית וטיפה משטחים אותם, רק לדאוג שיהיו רווחים. מכניסים לתנור על חום של 170-180 ואופים עד שהעוגיות יגיעו לצבע חום זהוב. זהו, עכשיו לקרר טוב בחוץ לקבלת עוגיות קריספיות! בון אפטי
 

peporain

New member
עוגת ריבה ופירורים

מצרכים: 4 כוסות קמח (+ 3 כפות נוספות) 1 שקית א. אפיה 200 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות 2 ביצים 1/4 כוס סוכר 4 כפות ריבה נוזלית (או מיץ תפוזים) למילוי - ריבה שאוהבים, אצלי - ריבת תפוזים הום מייד :) הכנה: לשים את כל המצרכים לבצק במעבד מזון - חוץ משלוש כפות קמח נוספות - ולעבד בפולסים לקבלת הבצק. לשטח 3/4 מהבצק בתבנית ולמרוח ריבה מעל. להוסיף 3 כפות קמח לבצק שנותר, לעבד לקבלת פירורים ולפזר מעל הריבה. לאפות בתנור שחום מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
 

peporain

New member
עוף ותפוח אדמה בתנור עם רוטב תפוזים

מצרכים: עוף מפורק או כרעיים 6-7 תפו"א בגודל בינוני 1 כוס מרק עוף (מאבקה) 2 תפוזים 2 כפות מיץ לימון 1 כף דבש 5 כפות שמן זית 4 שיני שום תיבול - מלח, פלפל שחור גרוס, 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה, רבע כפית פפריקה אדומה חריפה, מעט ג'ינג'ר הכנה: לקלף את התפוזים. תפוז אחד לחתוך לפרוסות. את התפוז השני לטחון במעבד מזון יחד עם שום, מרק עוף מיץ לימון, דבש, ושמן זית. להוסיף את התבלינים לרוטב ולערבב היטב. לחתוך תפו"א לחתיכות קטנות. לשים בתבנית יחד עם העוף והתפוז הפרוס. לשפוך את הרוטב מעל. לכסות היטב עם נייר כסף, להעביר לתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-25 דקות. להוריד נייר כסף, להעלות את החום ל-200 מעלות ולאפות בתנור להשחמה כ-25 דקות נוספות (אני אוהבת קצת שרוף - רואים לפי התמונה...), לבדוק מוכנות לפי תפו"א.
 

aviramh25

New member
סלט פירות מוקפץ ברוטב תפוזים שיכור

שילוב של פירות מוקפצים חם עם תפוזים טריים ופירות יבשים ברוטב יין לבן ותפוזים הערה חשובה:יש לבחור בהתאם לעונה פירות בשלים אך לא רכים (פירות עשירים במיץ לא מתאימים להקפצה) מצרכים: שני שזיפים שני אגסים שני תפוחים שתי בננות חצי קופסא קטנה תותים חמאה חצי כוס יין קינוח לבן כוס מיץ תפוזים סחוטרי חצי כוס דבש חצי כוס סוכר דמררה שני תפוזים טריים חתוכים לקוביות 200 גדם צימוקים/משמשים יבשים שהושרו כחצי שעה במים רותחים עם שתי כפות יין אדום מתוק ההכנה: חותכים את הפירות גס לשמיניות/טבעות/קוביות ממיסים במחבת ווק על אש גבוהה שתי כפות חמאה מוסיפים מיד!את היין (זהירות שלא יתיז),הפירות(למעט התפוזים),הדבש והסוכר,עד שהפירות מתרככים מעט(בערך שלוש דקות) מעבירים את הפירות החמים לקערת הגשה, מוסיפים את קוביות התפוזים הטריים והצימוקים (לאחר סינון) אין צורך להוסיף רוטב כי הפירות כבר הוקפצו בו. מגישים מיד. חג שמח לתפוז ובקרוב גם לכל האילנות
 
למעלה