מצביעים למתכון התפוזי המנצח!

עוגת תפוזים מעולה שלמדתי מאמא-לבשלבאושר

מצרכים: 2 כוסות קמח אוסם (או 3) 1 סוכר וניל (או 2) 4 ביצים (או 5) ¼ 1 כוס סוכר (או 2) ¾ כוס מיץ תפוזים (או 1) ¾ כוס שמן (או 1) אפשר לגרר קליפת לימון – לא חובה אבקת סוכר אופן הכנה: 1. להפריד חלבון חלמון לקערות קטנות נפרדות. 2. לשפוך חלמונים לקערה גדולה ולערבב אותם בקערה עם 1 כוס סוכר, לערבב ידנית.להוסיף שמן, לערבב. 3. להוסיף קמח ומיץ תפוזים לסרוגין תוך ערבוב. 4. בקערה נפרדת להקציף חלבונים עם רבע כוס סוכר שיהפוך לקצף לבן, 5. בעדינות להכניס ולקפל (לערבב בעדינות) לתוך התערובת שבקערה השניה. 6. לתבנית משומנת 180 מעלות כ-25 דקות. לשים לב כשהעוגה שחומה מבחוץ ויבשה בבדיקת קיסם אפשר לסגור את התנור. (אצלי בתנור לקח בדיוק 25 דקות) לשים לב כדי שלא תתייבש/תשרף. 7. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מלמעלה אבקת סוכר. או להכין רוטב שהמתכון שלו למטה. לפי הטעם. אני השתמשתי באבקת הסוכר. - העדפה שלי. השתמשתי בפיירקס גדול. הכנתי כמות הקטנה ויצאה עוגה גבוהה בתוך פיירקס גדול, אך בכל זאת נתתי בסוגריים גם את הכמות הגדולה למי שרוצה. במקום לשים אבקת סוכר אפשר להכין רוטב מ-: ½ כוס מיץ תפוז ו-2 כפות סוכר להרתיח ולשפוך על העוגה, לחורר עם קיסם לפני.
 

Comonist

New member
מה? אני טבח?

תראו, אם אני מחמם משהו מוכן מהסופר, זה חצי נחמה. אין לי אשה שתבשל לי והתחלתי להתרגל למצבי בלית ברירה. אבל אני עדיין רוצה את התווי קנייה, אז אולי תשלחו לי מתוך רחמים. אתם יכולים להפתיע אותי בהודעה פרטית שזכיתי ואף אחד לא יידע. תעשו קצת שמח לבנאדם שאכל הרבה חצץ
 

shirb4

New member
|תפוז קליפות תפוז מסוכרות-נוסטלגיה מתוקה ../images/Emo45.gif

חטיף מתוק ועשיר בויטמינים שסבתא שלי הייתה מכינה כשהיינו קטנים. מומלץ כשבא משהו מתוק, קל להכנה ומתאים במיוחד לקראת ט"ו בשבט הקרב ובא... רכיבים
8-10 תפוזים גדולים עם קליפה עבה קילו וחצי סוכר 30 גרם סוכר וניל כוס מיץ אשכוליות או לימונדה סחוטה טבעית 2 כוסות מים מעט ליקר שקדים/קפה/קוקוס הכנה
קולפים את התפוזים ומשרים למשך יום שלם בקערת מים קרים כדי להוציא מהם את המרירות. את המים יש להחליף 3-4 פעמים במשך היום. את הקליפות חותכים לרצועות דקות ועליהם בוזקים את הסוכר בנדיבות, משאירים כשלוש שעות במקרר ומעבירים לסיר. על אש נמוכה מניחים את הסיר עם 2 כוסות מים וכוס מיץ הדרים למשך שעה, תוך שמקפידים לבחוש כל כמה דקות את התערובת. לקראת סוף הבישול מוסיפים ליקר לפי הטעם וכשהקליפות מגיעות לידי קרישה מכבים את האש ומניחים אותן על רשת עד לכדי התייבשות. לבסוף מאחסנים בכלי סגור במקרר. *לאוהבי השוקולד אפשר להפריז ולצפות בשוקולד מריר אך בהחלט שטעים בלי! נשאר רק ללקק את השפתיים
 

נירהמ1

New member
תודה על המתכון - אני כבר רואה את עצמי מכינה

את הקליפות מצופות בשוקולד מריר.
 

נופשת

New member
אסור להכין את זה נירה!

אסור, ממש אסור! זה נורא. כל כמות שתכיני תאכל עוד טרום הטבילה בשוקולד. אסור. ממש
 

נירהמ1

New member
אני יודעת - ובכל זאת כל פעם שאני מתכון

כזה מסתובב בפורומים, בא לי מייד להכין.
 

adiroz9

New member
../images/Emo45.gif מעולה! שווה כל קלוריה...../images/Emo91.gif../images/Emo70.gif

הכנתי, יצא מעולה, בטעם של פעם....
 
../images/Emo239.gifנתחי חזה עוף ותפוזים ברוטב תפוז ספייסי

מהיום\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\1 לכבוד תפוז מנה תפוזית במיוחד ..ויצאה טעיםםםםםםםםם ממליצה בחום 2 נתחי חזה עוף חתוך לרצועות מרינדה להשריית הבשר לערבב בבלנדר או מעבד מזון 2כפות דבש 3כפות רוטב סויה 1/2כוס מיץ תפוזים 1/3כוס יין לבן 1 כף חרדל 1/2כפית פלפל שחור 1-2 שיני שום כתוש 1/2 כפית טבסקו 1 כף קורנפלור לכסות ולהניח את המרינדה לשעה לפחות בכדאי.לתת לטעמים להיפתח. להוסיף את הבשר למרינדה ולהשרות לפחות לשעתיים(עדייף ללילה) להכין מרינדה שניה 1/2 כוס מיץ תפוזים 1 כף דבש 2 כפות סויה 1/2 כפית טבסקו(לא חובה) 1 כף קורנפלור לערבב בקערה ולהניח בצד, לחמם שמן בווק ולטגן את הבשר.להוציא את הבשר ולסנן על ניר סופג. לשפוך את רב השמן להשאיר רק 2 כפות שמן. להוסיף לשמן 6 שיני שום פרוסות 1 פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק ולחמם כדקה ולהוסיף את הבשר שטוגן ולערבב להוסיף לווק את המרינדה השניה שהיכנו ולתת בישול תוך ערבוב עד עיבוי הרוטב להוסיף קוביות מפילה של תפוז מבשלים חמש דקות הכל יחד תוך ערבוב מתמיד. ומוספים 2 כפות זירעי שומשום קלויי ומערבבים. מעברים לצלחת הגשה ומפזרים 1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה בתאבון
 
למעלה