מצביעים למתכון התפוזי המנצח!

haklayn

New member
טחינת הדרים

הרכיבים: חצי קילו טחינה גולמית 2 כפות דבש, 6 שיני שום לימון אחד תפוז אחד זעתר מים אופן ההכנה: לערבב. יאללה בלאגן!
 

pirge

New member
מגולגלות בבצק תפוזים - מלוח/מתוק/פרווה

מגולגלות בבצק תפוזים מבחר מליות לפי בחירה: מלוח, מתוק, פרווה, חלבי מתכון+תמונה:פירגה מצרכים לבצק: 200 גרם מרגרינה או חמאה כוס מיץ תפוזים לא מסונן טרי - להוציא גרעינים 1/2 2 כוסות קמח מנופה+קורט קינמון או קליפת תפוז שקית אבקת אפיה לפי סוג המליות ממתיקים במעט סוכר. אופן הכנה: לשים בצק לא דביק וגמיש ומקררים במקרר חצי שעה מגלגלים כרוכית שמנמונת באורך 36 ס"מ את הכרוכית חותכים לחתיכות של 4 ס"מ כל חתיכה יוצאות 9 חתיכות לקמח את השיש ואת המערוך להעביר כל חתיכה בנפרד לשיש המקומח ולרדד ד ק למרובע 22X22 למלא בנדיבות כל מלית שתבחרו למשל: כפית ממרח שוקולד מעורבב עם קצת ליקר תפוזים או קליפת תפוז מגוררת ולמרוח על העלה אבל לא בשוליים. לגלגל צפוף לגלילה . להניח על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור. אפשר להבריש את פני הגלילות בביצה טרופה ולפזר שומשום ואגוזים/שקדים טחונים - לא חובה לאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות עד שישחימו. תהנו את כל המליות המתוקות והמלוחות תמצאו באתר שלי בקטגוריה מיוחדת שנקראת: מליות.
 

pirge

New member
בלינצ'ס חם מתפוזים במלית שוקולד וחלבה

http://www.pirge.co.il/בלינצס-ופנקייקס/בלינצס-תפוז-במלית-מקופלת-וחלבה http://www.pirge.co.il/בלינצס-ופנקייקס/בלינצס-תפוז-במלית-מקופלת-וחלבה בלינצ'ס שוקולד וחלבה פורסם בתאריך 15 ביולי 2010 @ 14:00 מופיע בקטגוריות: בלינצ'ס ופנקייקס בלינצ'ס שוקולד וחלבה-פירגה בלינצ'ס שוקולד וריבה-פירגה בלינצ'ס תפוז במלית שוקולדים וחלבה מעדן לאוהבי המתוק עד כדי שחיתות אז שידרגתי והכנתי……. בלינצ'ס בטעם תפוז במלית שוקולד. מצרכים בקערה עמוקה: כוס מיץ תפוזים/קלמנטינות (אפשר טרי או פריגת) כוס קמח רגיל 1/2 1 כפות שמן כף סוכר ביצה שלמה בעונת ההדרים לגרר קליפת תפוז (רק החלק הצהוב) במגררת דקה אופן הכנה: לערבל הכל במיקסר יד לבלילה בלי גושים להבריש מחבת בשמן ולחמם ה י ט ב. לטגן 5 עלים מ-2 הצדדים. לגלגל ב כ ל עלה שוקולד לפי בחירה שלכם: מקופלת,מיני כיף-כף, מיני פסק זמן,כל שוקולד זמין שיש בבית, לחמם שוב במיקרו /תנור לפני ההגשה לפזר מעל ע"פ בחירה שלכם: אבקת סוכר, ריבה, שוקולדצ'יפס , או לגרר שוקולד , פירורי/שערות חלבה ולצקת סילאן להגיש חם. תהנו -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/בלינצס-ופנקייקס/בלינצס-תפוז-במלית-מקופלת-וחלבה לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פיר
 

pirge

New member
עוגת תפוז שקד-שידוך נפלא ומפתיע

http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/עוגת-תפוזים-שקדים-עם-סירופ-תפוזים http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/עוגת-תפוזים-שקדים-עם-סירופ-תפוזים עוגת תפוזים שקדים עם סירופ תפוזים פורסם בתאריך 4 בנובמבר 2010 @ 09:26 מופיע בקטגוריות: עוגת תפוזים שקדים-פירגה שילבתי מספר מרכיבים שהיו בבית ויצאה עוגה גם יפה וגם טעימה מתכון+תמונה:פירגה מצרכים: תבנית עגולה משומנת- 24 כוס מיץ תפוזים 3/4 כוס שמן 3 ביצים מ ו פ ר ד ו ת 2 כוסות קמח תופח תמצית שקדים או כף ליקר שקדים 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שקדים טחונים במג'ימיקס עד למירקם של חמאה ציפוי לקראת סוף האפיה: 2 כפות סילאן ו-2 חופני שקדים קצוצים רוטב התפוזים: מכינים את הסירופ לפני שמכינים את העוגה. שמים בפינג'אן: כוס מיץ תפוזים+ 3 כפות סוכר+ קליפת תפוז מגוררת מרתיחים ו מ צ מ צ מ י ם את הרוטב ל ח צ י. כשיוצקים את הסירופ על העוגה החמה הוא במצב: פ ו ש ר הכנת העוגה: מקציפים ב מ י ק ס ר חלבונים+סוכר לקצף גבוה וגמיש ומורידים לקערה. מקציפים בקערה במטרף ידני את יתר המצרכים כולל החלמונים משדכים הכל ב י ד בתנועות ק י פ ו ל. יוצקים לתבנית 24 משומנת. אופים בחום 175 25 דקות מוציאים את העוגה ומזלפים מלמעלה (לא מורחים) 2 כפות סילאן ומפזרים את השקדים הקצוצים ממשיכים לאפות עוד כ-15 – 20 דקות או עד שהעוגה מוכנה צבעה זהוב שלא תטעו. לבדוק בשיטת הסכין. מיד כשהעוגה מוכנה וחמה יוצקים עליה את הסירופ הפושר ומצננים. תהנו שתף בפייסבוק UA:F [1.2.3_620] -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/עוגת-תפוזים-שקדים-עם-סירופ-תפוזים לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

pirge

New member
סטייק עוף ברוטב תפוזים וסילאן

סטייק כרעי עוף ברוטב תפוזים סילאני פורסם בתאריך 28 באוקטובר 2010 @ 16:03 מופיע בקטגוריות: עופות סטיק עוף בתפוזים-פירגה שבוע שעבר ראיתי את שף שגב משה מכין סטייק על מחבת פסים מכרעי עוף חצויות. הכי טוב לבקש מהקצב שיחתוך את הכרעיים ל-2 לצורת ס ט י י ק כי העבודה בבית לא קלה ומסוכנת. מהשוק והירך מתקבל סטייק גדול ושטוח בעל עצם אחת. "אימצתי" את שיטת חיתוך הכרע, שלא כ"כ הצליח לי. שוב, שיטת החיתוך אמנם לקוחה משף שגב אבל המתכון שלי. מתכון+תמונה:פירגה מצרכים: 3 כרעי עוף חצויות לשניים כשכל חתיכה מכילה גם חלק מהשוק וגם חלק מהכרע 2 כפות מרגרינה - מי שממש נגד יכין עם שמן 2 כפות קמח 3 כפות סילאן 2 כוסות מיץ תפוזים קליפת תפוז אבקת מרק עוף, קינמון, פפריקה מתוקה, רוטב צ'ילי, מלח ופלפל. הכנה: במחבת עמוקה שמים מרגרינה . טובלים את העוף בקמח ומטגנים מ-2 הצדדים. מוציאים את העוף לצלחת. יוצקים למחבת בלי לנקות אותה, את יתר המצרכים ומרתיחים. טועמים ומשפרים טעם. מנמיכים להבה ומחזירים את העוף. מבשלים עד שהעוף רך ועסיסי. מגישים עם אורז וירקות. "טיפים" ניתן לאפות בתנור ולהפוך לפחות פעם אחת את העוף. אפיה בחום 175 כ-שעה או עד שרך. ניתן להכין אותו מתכון עם נתחי פרגיות. תהנו -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/עופות/סטייק-כרעי-עוף-ברוטב-תפוזים-סילאני לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 
למעלה