מצביעים למתכון התפוזי המנצח!

leaht

New member
משקה בריאות בקלי קלות

עם בלנדר או פוד פרוססר - ניתן להכין משקה בריא ומשביע בצ'יק: 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 6-8 תותים טריים (בעונה) 1 בננה 1 תפוח מקולף ומגולען 2 תמרים מגולענים מעט קינמון מערבבים הכל בפוד וזהוו!!!! מגישים קר ושותים לאט לאט... הסוכר נכנס ישר לראש ונותן בוסט עצום!! יותר שווה מקפה!!
 

נירהמ1

New member
סלט גזר עם מיץ תפוזים ופילטים של תפוז/נירהמ1

סלט גזר עם מיץ תפוזים ופילטים של תפוז/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 6-5 גזרים בינוניים - מרוסקים בפומפייה תפוז מפולט ומופרד לפלחים מיץ מ-2 תפוזים עסיסיים כ-2 כפות מיץ לימון מעט שמן קנולה מעט מלח ופלפל שחור גרוס מעט נענע קצוצה מעט תותים לקישוט פלפל ירוק חריף (אופציונלי) הכנה: - שמים את הגזר בקערה, עם מעט פלפל חריף קצוץ (לא הכרחי), ומעט נענע. - מכניסים לצנצנת את מיץ התפוזים, מיץ הלימון והשמן - מוסיפים את המלח והפלפל, סוגרים את הצנצנת ומנערים. - מקשטים את הסלט בפילטים של תפוז ובתותים ומגישים מייד. תיהנו,
 

נירהמ1

New member
עוגת תפוזים וג'ינג'ר מסוכר/נירהמ1../images/Emo39.gif

עוגת תפוזים וג'ינג'ר מסוכר/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, וריאציה על עוגות שונות "צר לי, אבל כשרציתי לצלם את העוגה גיליתי שכמעט חיסלו אותה, וזו הסיבה שצילמתי שאריות. העוגה היא וריאציה על עוגות תפוזים שונות שעשיתי. היא יוצאת מאוד גבוהה, אוורירית ורכה (לא כמו טורט טיפוסית שהיא יבשה במקצת), והריח שלי פשוט ממכר..." (נירה) תבנית עגולה גדולה, או שתי תבניות אינגליש-קייק גדולות, או תבנית "צינור" – כמו "סיר פלא", או תבנית מרובעת, כמו בתמונה. החומרים: 6 ביצים גדולות 2 כוסות סוכר 3 כוסות קמח תופח ו/או קמח רגיל + א. אפיה מנופה 2 סוכר וניל – או שתי כפיות תמצית וניל מאיכות טובה 2 כפות רום (אלכוהולי), או ברנדי 200 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר 1 גביע שמנת חמוצה – או גביע יוגורט דנונה קליפה מגוררת מתפוז שלם מיץ תפוזים מתפוז גדול – אני פשוט חוצה אותו לשניים ובעזרת סכין מוציאה חלקים מבשר הפרי (בלי הציפה הלבנה המרה) עם המיץ 100 גר' קוביות קטנות של ג'ינג'ר מסוכר או קוביות אננס מסוכר הכנה: - מחממים תנור ל-180 מעלות. - מפרידים את הביצים בשתי קערות גדולות לחלבונים-חלמונים. - מקציפים את החלבונים לקצף קשה ולהתחיל להוסיף כוס וחצי סוכר פלוס סוכר וניל (חצי כוס משאירים לחלמונים) מעט בכל פעם עד שכשהופכים את הקערה הקצף לא נופל והוא מבריק ונוקשה. - מקציפים את החמאה עם חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה. מוסיפים חלמונית טרופים לאט לאט וממשיכים להקציף עד שהחלמונים נטמעים בחמאה. - מוסיפים את גרידת התפוז. - מוסיפים את הקמח התופח (או קמח + א. אפיה) וכשהתערובת מתחילה להתעבות להוסיף בהדרגה את המיץ עם בשר הפרי ואת השמנת. - מקמחים מעט את הג'ינג'ר או האננס על מנת שלא ישקעו לתחתית התבנית ומוסיפים גם אותם לתערובת. - מוסיפים חלק מקצף החלבונים לתערובת החלמונים על מנת כדי שהתערובת תהיה אוורירית יותר. - מוסיפים את תערובת החלמונים לחלבונים ומקפלים בעדינות. - מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה (לפי התנור). הערות של נירה: 1. אני מכינה את העוגה פעם עם ג'ינג'ר מסוכר ופעם עם אננס מיובש (מה שיש בבית). בשתי הוורסיות יוצא מצויין. 2. ציפיתי את העוגה בגנאש שוקולד וקישטתי בפילטים של תפוז.
 

נירהמ1

New member
עוגת תפוזים בחושה עם חמוציות/נירהמ1../images/Emo39.gif

עוגת תפוזים בחושה עם חמוציות/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי "את העוגה הזאת אני מכינה בדרך כלל עם שמנת חמוצה ועם פירות יבשים (אינגליש-קייק) – הפעם הכנתי במקום עם שמנת עם מיץ תפוזים. התוצאה טעימה לא פחות. העוגה זהובה, רכה עם ניחוח נהדר של חמאה ותפוזים...? (נירה) החומרים לתבנית ארוכה של לחם (קצת יותר גדולה מאשר תבנית האינגליש-קייק) או שתי תבניות קרטון חד-פעמיות: 1/2 1 כוסות סוכר 1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה (או 1/2 כפית משחת וניל) 2 כפות רום (אלכוהולי), או ברנדי 3 כוסות קמח רגיל 1 כפית שטוחה-שטוחה אבקת אפיה 4 ביצים גדולות 200 גר' חמאה מלוחה (זו לא טעות במקום לשים מעט מלח להדגשת טעמים אני שמה חמאה מלוחה) בטמפרטורה של החדר 200 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי (כוס של דוראלקס החומה היא בדיוק 200 מ"ל) 100 גר' חמוציות מעט גרידת תפוז, מעט גרידת לימון הכנה: - מחממים תנור ל-180 מעלות. - מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה עד שהן נטמעות בתערובת החמאה. - מוסיפים את הווניל. - מוסיפים בהדרגה את הקמח ומיץ התפוזים. - מוסיפים את החמוציות והרום (או ברנדי). - מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה – או משמנים ומקמחים מעט. - אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות עד שעה (תלוי בתנור). נועצים קיסם במרכז העוגה ואם יוצא יבש העוגה מוכנה. תיהנו,
 

נירהמ1

New member
"בָּסְבּוּסָה"-עוגת סולת בסירופ תפוזים/נירהמ1

"בָּסְבּוּסָה" - עוגת סולת תוניסאית – מתכון מנצח/נירהמ1 מתכון שקיבלתי מאחותי – עם שינויים רבים שלי "בָּסְבּוּסָה"=רק נשיקה (בערבית) – בָּס=רק, בּוּסָה=נשיקה חומרים: ¾ כוס סוכר (במקור יש יותר – אני מפחיתה בגלל הסירופ) 150 גר' חמאה 1 כוס קמח 1 כוס סולת דקה 1 שקית אבקת אפיה 5 ביצים (במקור 4) 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (במקור עם אשל, אפשר להחליף בגביע שמנת חמוצה, או שמנת מתוקה – יוצא מעולה) 1 כפית תמצית וניל איכותית, או ½ כפית משחת וניל קליפת לימון מגוררת (תוספת שלי נ.מ) לקישוט: שקדים לסירופ: 1 כוס סוכר 1 כוס מיץ תפוזים (במקור הוכן עם מים – אני אוהבת עם מיץ תפוזים, או ¼ כוס מיץ לימון מעורב במים – סה"כ 200 מ"ל - נ.מ) 1 סוכר וניל (לא שמתי נ.מ) 2 טיפות תמצית שקדים אמיתית (לא הכרחי בסירופ, טעים יותר בלעדיה) 1/2 כוס דבש (אפשר לוותר - העוגה מתוקה גם בלעדיו נ.מ) 50 גרם חמאה (במקור מרגרינה) מיץ מחצי לימון גדול (כאמור לא שמתי משום שהכנתי עם מיץ תפוזים נ.מ) הכנה: - מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר, המים (המיץ – במקרה שלי), הווניל (לא שמתי). מביאים לרתיחה. מסיפים לתערובת את הדבש (לא שמתי), הלימון (לא שמתי משום שהשתמשתי במיץ) ובסוף, כשהסוכר נמס כבר ומורידים מהאש, את החמאה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. - מחממים תנור אפיה לחום של 180 מעלות. - משמנים בחמאה תבנית אפיה מלבנית. - מקציפים את החלבונים עם הסוכר - בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, מוסיפים את שאר חומרי העוגה – את הקמח (מנופה עם אבקת אפיה) והסולת לאט לאט ולסירוגין ביחד עם מיץ התפוזים, עד שהעיסה אחידה. - מקפלים בעדינות את שתי התערובות, ומשטחים את המסה בתבנית. - מסמנים בסכין דוגמת מעויינים, לפיהם תיפרס העוגה, שמים על כל מעויין שקד, מכניסים לתנור ואופים 45 דקות (תלוי בתנור), עד שהעוגה מזהיבה. - מוצאים מהתנור ויוצקים את הסירופ הקר על העוגה החמה. הערות: 1. הוספתי בחומרים עוד ביצה אחת (חמש ביצים במקום 4). 2. במקור העוגה עצמה עם 50 גר' מרגרינה והסירופ עם 50 גרם מרגרינה – אני שמתי 150 גר' חמאה בעוגה עצמה ועוד 50 גר' חמאה בסירופ. 3. במקור לא מפרידים את הביצים - אני הפרדתי והקצפתי את החלבונים יחד עם הסוכר. 4. המתכון המקורי הוא עם 1 שקית אבקת אפיה – אני שמה רק כפית שטוחה-שטוחה (לא אוהבת את הטעם המר של אבקת האפיה). 5. במקום אשל (במקור) אני שמה שמנת חמוצה. 6. את הדבש בסירופ אני לא מוסיפה – העוגה מתוקה גם כך. 7. הפעם הכנתי סירופ לא עם סוכר, מים וחמאה, אלא סחטתי מיץ תפוזים טרי, שמתי באילפס (סיר קטן עם ידית אחת), יחד עם הסוכר, על אש קטנה, רק עד שהסוכר נמס (לא צריך להרתיח), כיביתי את האש והוספתי את החמאה. 8. מיד כשהעוגה יצאה מהתנור שפחתי עליה את סירופ התפוזים. העוגה נראית כאילו היא צפה בתוך הסירופ – אבל לא לדאוג תוך שניות העוגה "שותה" את הסירופ. תיהנו,
 

נירהמ1

New member
בראוניז שוקולד תפוז/נירהמ1../images/Emo39.gif

בראוניז שוקולד תפוז/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי "העוגה קלה מאוד להכנה רכה-רכה ובעלת טעם וריח של שוקולד-תפוז-לאוהבי שוקולד-תפוז כמובן..." (נירה) החומרים לתבנית פיירקס מלבנית או ל-2 תבניות אינגליש-קייק: 2 כוסות קמח רגיל – מנופה 1/2 כפית אבקת אפיה - מנופה יחד עם הקמח 1/4 1 כוסות סוכר 4 ביצים סופר-טריות 200 גר' שוקולד מריר (שמתי שוקולד של "וולרונה" שהיה לי – אבל ורד הגליל פרווה בהחלט מספיק [אני לא אוהבת את השוקולד המריר החלבי]) 200 גר' חמאה 1 מכל שמנת מתוקה 1/2 כפית משחת וניל (או תמצית וניל מאיכות טובה) קליפת תפוז מגוררת מ-1/2 תפוז בערך (כפית קליפה בערך) 2 כפות ליקר תפוזים ו/או ליקר שוקולד, או סתם ברנדי אופציונאלי: 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים (לא קלויים - הקלויים מקבלים טעם מריר באפייה), ו/או שקדים קלויים קצוצים הכנה: - שמים את השמנת המתוקה באלפס (סיר קטן עם ידית אחת) ומחממים עד לנקודת רתיחה (לא להרתיח). מורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. - מחממים תנור ל-180 מעלות. - בקערה נפרדת מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. - מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים. - מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה ואת אבקת האפיה, ומערבלים עד שהקמח נטמע לחלוטין במסה. - מוסיפים את הליקר ומערבבים (ידנית). - מוסיפים את השוקולד ומערבבים (ידנית). - מפזרים את האגוזים ואופים כ-30-25 דקות. בודקים עם קיסם אם יוצא רטוב, אופים 5 דקות נוספות. בודקים שוב, אם יוצא עם פירורים – העוגה מוכנה. - מוציאים את העוגה ומקררים על רשת. *לאחר קירור של כמה שעות אפשר לחתוך אותה. **בקיץ רצוי לקרר במקרר. - חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה סגורה. תיהנו,
 
למעלה