מצביעים למתכון התפוזי המנצח!

../images/Emo212.gif../images/Emo212.gifואיך לא, ל../images/Emo43.gif עוגת מיץ תפוזים

העוגה הזו נוסטלגית, בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. מצרכים 1. 2 כוסות קמח 2. 1 כוס שמן 3. 1 כוס מיץ תפוזים 4. 1.5 כוסות סוכר – אני שמה פחות 5. 1 כוס קוקוס 6. קלפית תפוז מתפוז אחד 7. קליפת לימון מחצי לימון 8. 1 אבקת אפיה 9. 4 ביצים אופן הכנה 1. לערבב את כל החומרים בקערה 2. להכניס לתנוא 180 מעלות 3/4 שעה 3. לחמם 3/4 כוס מים או מיץ עם 1 סוכר וניל ולשפוך על העוגה החמה
 
חזה עוף ממולא בשר ברוטב קארי ירוק ומיץ תפוזים

חזה עוף ממולא בשר ברוטב קארי ירוק ומיץ תפוזים: מצרכים: 1. 2 פרפרים של חזה עוף 2. 300 גרם בשר טחון 3. 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק 4. 1/2 חבילה כוסברה קצוצה דק 5. 1/2 כף פפריקה מתוקה 6. מלח ופלפל לפי הטעם 7. 3 בצלים גדולים 8. 3 כפות שמן קנולה 9. 1 שמנת פרווה לבישול של אלפרו 10. רוטב קארי ירוק 11. 5 כפות מיץ תפוזים אופן הכנה: 1. לקחת את חזה העוף, ולפרסום לפרוסות דקות, הכי דקות שאפשר 2. לערבב את הבשר טחון עם פטרוזיליה, כוסברה, פפריקה, מלח ושמן 3. להניח בצד לחצי שעה שכל הטעמים יתאחדו 4. לקחת פרוסה של חזה עוף, למרוח אותה במעט מאוד חרדל, למי שאוהב, למלא בתערובת של הבשר, לגלגל לרולדה קטנה, להניח בצלחת, ככה לעשות עם כל הכמות. 5. אם נשאר בשר טחון, אפשר לעשות קציצות קטנות 6. לפרוס את הבצלים לעיגולים קצת עבים, לטגן במחבת עד לקבלת צבע צהוב. 7. להניח את הרולדות מעל הבצל, שהסגירה תהיה כלפי מטה, ואם יש קציצות, גם אותן 8. לבשל מעט 9. לשפוך מעל שמנת פרווה ורוטב קארי, ומעל את מיץ התפוזים לתת רתיחה אחת ולהנמיך את האש 10. לבשל בתוך הנוזל בערך שעה, להפוך כל פעם את חזה העוף ולדאוג שכל הזמן יהיה מכוסה בנוזלים 11. בהגשה לשפוך מהנוזל על הרולדות בתיאבון
 
למעלה