מצביעים למתכון התפוזי המנצח!

חוגגים לנו יומולדת עם מתכונים תפוזיים!

השבוע, בין התאריכים 20.12-27.12, אתר תפוז חוגג 14 שנים להיווסדו ואנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בחגיגות יום ההולדת! במהלך השבוע תתקיימנה בפורומים השונים פעילויות רבות, ביניהן תחרויות מיוחדות עם פרסים שווים, הקרנות סרטים לגולשים ועוד הרבה הפתעות.
בעוד תחרויות ניתן להתעדכן בפורום מומלצים בתפוז http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=22 בסימן יום ההולדת שלנו פורום עושים שוק מזמין אתכם לתחרות טעימה בניחוח תפוז, שבסופה אולי תקבלו כסף לבזבוזים שישדרגו לכם את המטבח!
כל מה שעליכם לעשות זה להעלות מתכון מוצלח ומקורי שלכם, אשר כולל בתוכו תפוזים באופן כלשהו - במנה עיקרית, בסלט, בקינוח, ברוטב, בתיבול ובכל צורה אחרת. את המתכונים ניתן להעלות מהיום ועד ה-27.12 בשעה 12:00. לאחר מכן יוזמנו הגולשים להצביע עבור המתכון שהכי אהבו ולהשפיע על בחירת הזוכים (עד ה-30.12 בשעה 12:00). עשרה זוכים, שייבחרו על ידי שילוב הצבעות הגולשים לבחירת הנהלת הפורומים יקבלו שובר של 500 ₪ לקניות בארגל – כלי הגשה ומטבח מקצועיים כל אחד! שרותי ארגל, אשר נוסדה בשנת 1974 הינה הספקית הגדולה ביותר בישראל של כלי הגשה ומטבח לבתי מלון, מסעדות, בתי קפה, פאבים, אולמות וגני אירועים, חברות קייטרינג, חברות השכרת ציוד ומוסדות שונים. החברה מוכרת מעל ל- 10,000 פריטים שונים ומייצגת בבלעדיות את החברות המובילות בעולם בתחום. החברה הינה הספק המועדף על מרבית השפים בישראל. באמצעות סניפי "ארגל אקספרס" מאפשרת החברה גם ללקוח הפרטי לקנות בדיוק את המוצרים בהם משתמשים השפים יום יום ובמחירים סיטונאיים. כתובתנו באינטרנט: http://www.argal.co.il בית ארגל דרך קיבוץ גלויות 20, ת"א | טל 036829999 | 036823080 ארגל אקספרס ת"א שארית ישראל 37, ת"א | טל 036821199 | פקס 036839191 ארגל אקספרס צפון המסילה 20, נשר | טל 048200320 | 048200330
אנא עיינו בתקנון התחרות לפרטים נוספים וכללי התחרות המלאים:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1858186&r=1 יאללה, אנחנו מריחים את הארומה התפוזית מהסירים שלכם מכאן!
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo212.gif עוגת דו-קולד תפוזית על בסיס מרנגים

מלכת העוגות התפוזיות שלי, המשפחה התעלפה ממנה ואני גאה בה מאד כי היא המצאה שלי
דוקולד על בסיס מרנגים בניחוח תפוז סדר העבודה – יום אחד מכינים את המרנגים, את הבסיס למוסים (גנאשים) ומשרים תפוזים בסירופ סוכר. למחרת מקציפים גנאשים, מרכיבים את העוגה ומייבשים את התפוזים בתנור. המצרכים: למרנג: 4 חלבונים 1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר או קורט יפה של מלח 1/2 1 כוסות סוכר כפית חומץ למוס שוקולד מריר: 200 גרם שוקולד מריר 1/2 1 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל) 2 כפות רום או ברנדי או ליקר שאוהבים 1 כפית אבקת ג'לטין למוס שוקולד לבן בניחוח תפוז: 200 גרם שוקולד לבן 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל) גרידת תפוז מחצי תפוז (כפית גרידה בערך) 1 כפית אבקת ג'לטין לקישוט: 1 תפוז 1 כוס סוכר 1/2 1 כוסות מים אופן ההכנה: המרנג – מקציפים את החלבונים עם אבקת קרם הטרטר במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את החומץ ואת הסוכר בהדרגה תוך הגברת המהירות. מקציפים 10-15 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קצף מאד יציב וסמיך. מסמנים על שני ניירות אפייה 2 עיגולי מרנג בקוטר 24 ס"מ. (אני לקחתי תחתית של תבנית 24 קפיצית וסימנתי עיגול לפיה). בעזרת שק זילוף עם פיה עגולה חלקה מזלפים מרנג בצורת שבלול ממרכז העיגול עד שוליו. עושים כך על שני הדפים כשהם יושבים בתוך תבניות אפייה. מהמרנג שנשאר מזלפים נשיקות קטנות-בינוניות ליד הבסיסים שזילפנו. מייבשים את המרנגים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שלוש שעות. משאירים את המרנגים בתנור הכבוי כשמגבת תחובה בדלת התנור כדי שהחום והלחות יצאו ממנו, עד שהתנור קר לגמרי. המוסים – מפרקים את השוקולדים לקוביות ושמים כל שוקולד בקערה נפרדת. מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד המריר. מחכים 2 דקות ומערבבים בעדינות את השוקולד והשמנת עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים ליקר ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה וחלקה. מרתיחים מיכל שמנת מתוקה נוסף, והפעם מוסיפים לו גם גרידת קליפת תפוז. כשהשמנת התפוזית רותחת, מוזגים אותה על השוקולד הלבן, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. שמים את שני הגנאשים במקרר לכמה שעות, עדיף ללילה, עד שהם מתמצקים ומתקררים לגמרי. כשהגנאשים קרים אפשר להרכיב את העוגה – מסדרים בתבנית קפיצית מס' 26 שקף בגובה 6-7 ס"מ. מניחים בסיס אחד של מרנג. מקציפים את הגנאש המריר עם עוד 1/2 מיכל של שמנת מתוקה עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר יותר. משרים את כפית הג'לטין במעט מי ברז לכמה דקות עד שהג'לטין יספוג את המים. מחממים במיקרוגל ל 30 שניות עד שהג'לטין נמס לגמרי. מוסיפים לג'לטין כף מהגנאש המוקצף ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הג'לטין לשאר הגנאש ומערבבים עד שהגנאש רך יותר והג'לטין נטמע בתוכו לגמרי. מורחים את הגנאש המריר על בסיס המרנג ומחליקים אותו בעזרת מרית גמישה או סכין. מניחים על הגנאש את בסיס המרנג השני ומקפיאים לשעה להתייצבות. מקציפים את הגנאש הלבן עם חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר, בדיוק כמו הגנאש המריר ומערבבים עם ג'לטין מומס. מורחים את הגנאש הלבן על המרנג השני ומיישרים טוב טוב, כי אלו יהיו פני העוגה. שומרים את העוגה במקפיא עד כמה שעות לפני ההגשה. לקישוט מכינים תפוזים מסוכרים – חוצים את התפוז לאורכו עם הקליפה ופורסים אותו לפרוסות דקות. זורקים חלקים שהם רק קליפה. מרתיחים 1 כוס סוכר עם 1/2 1 כוסות מים עד שמתקבל סירופ קצת סמיך (בערל 10 דקות רתיחה). מסירים את הסירופ מהאש ומוסיפים אליו את פרוסות התפוזים. דואגים שפרוסות התפוזים ישחו בסירופ ומקררים ללילה במקרר. למחרת מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או במשטח סיליקון ומניחים עליו את פרוסות התפוזים. אופים בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי כאשר באמצע האפייה הופכים את פרוסות התפוזים לצידן השני. כשפרוסות התפוזים מתקררות הן מתקשות כמו סוכריות. אחרי שהעוגה מוכנה, מניחים על המוס הלבן נשיקות ופרוסות תפוז מסוכרות לקישוט. את העוגה צריך להעביר למקרר בערך 3 שעות לפני האכילה כדי שהמוסים יפשירו. רצוי לפרוס את העוגה עם סכין מעט משוננת טבולה במים רותחים.
 

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo242.gifסלט הפירות הקלאסי שלי../images/Emo94.gif../images/Emo210.gif

חמרים: 3. תפוזים קלופים (ללא הקליפה הלבנה) וחתוכים לקוביות בגודל 1סמר' 5 תותי שדה פרושים לפרוסות 2 בננות פרוסות לפרוסות דקות 1.תפוח עץ חמוץ (גרני סמית) חתוך לקוביות או לג'וליאנים 100 גר' צימוקים כהים, כפית תמצית וניל טבעית (או תמצית שקדים/רום) כפית קנמון טחון מעט שבבי קוקוס טחון לקישוט. הכנה: קולפים 3 תפוזים בצורת 'נחש' כולל הקליפה להבנה המרה (לקליפה יש שימוש לאחר מכן) חותכים את התפוזים לקוביות בגודל של 1 סמ' רבוע בערך. את התפוזים + המיץ שניגר מהם מכניסים אל תוך קערת זכוכית נאה. שוטפים 100 גר' צימוקי סולטנינה כהים ומכניסים אל תוך הקערה (הצימוקים הכהים, הינם טבעיים יותר ואינם מורתחים לפני הייבוש) הם יתפחו על ידי ספיגת מיץ התפוזים. שוטפים חמישה תותי שדה ופורסים אותם לפרוסות דקות, מוסיפים לקערת התפוזים קולפים שתי בננות לא מ-א-ד בשלות ופורסים פרוסות דקות אל תוך הקערה. חותכים תפוח עץ לקוביות עדינות, או לג'וליאנים ומכניסים אל הקערה. בשלב זה, כדאי לערבב בעדינות. כך מיץ התפוזים והתות ישמור על הבננה והתפוח מפני השחרה. מתבלים בקנמון ובתמצית וניל טבעית או אבקת פולי וניל(שנף) טחונים *. מקשטים בשבבי קוקוס מעל. *אין צורך להמתיק הוניל והקנמון 'עושים את העבודה' מצוין. |בתיאבון| L&L TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo242.gifאת הקליפות מכניסים ל../images/Emo238.gifמים../images/Emo182.gif

מכסים במכסה ומרתיחים. ה
נמלא ניחוח מ-ד-הים של
הדרים ויש לנו גם חמר ניקוי מעולה, לכיורים, אסלות, סירים, ואמבטיות L&L TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo242.gifסלט תפוזים פשוט../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif"-P../images/Emo9.gif../images/Emo4.gif

חמרים: 5 תפוזים שטופים עם הקליפה (רצוי מזן וושינגטון /ניו הול) 200 גר' צימוקים כהים כפית רום (או תמצית בטעם רום) כפית וחצי קנמון טחון לקישוט. הכנה: חורצים חריצים בעובי 2 ממ' בקליפה במרחקים שווים ופורסים את ה
ים לרוחבם- לפרוסות ברוחב 1 סמ' כ"א מסדרים בקערת הגשה שקופה, פרוסות תפוזים עם המיץ הניגר מהן זורים מעל את הצמוקים השטופים ומנערים מעט את הכלי, לשם ערבוב. יוצקים את הרום או תחליף הרום מעל ושוב מנערים קלות. זורים את הקנמון מעל, מניחים כחצי שעה לערוב וספיגת הנוזלים ומגישים. זהו סלט מרהיב למראה על אף פשטותו. L&L TALYA
 

ענבלי15

New member
עוגת תפוזים עם נגיעות שוקולד...טעם של אמא....

החלטתי לרשום את המתכון של העוגה של אמא שלי ...טעם של אמא הכי טעים שיש!,כל פעם מחזיר אותי לילדות....:) מצרכיים: 5ביצים מופרדות, כוס מיץ תפוזים סחוט, כוס סוכר לבן, 2 כוסות קמח אוסם, כוס שמן , גרידת תפוז 1
100 גרם שוקולד מריר מגורד, טיפת סודה לשתייה. אופן ההכנה: את החלבונים מקציפים עם הסוכר במיקסר, בקערה נפרדת מערבבים את השמן עם החלמונים ומוסיפים לקערת המיקסר, מוסיפים את הקמח וסודה לשתייה ולאחר מכן את שאר המצרכיים ומערבבים... מעבירים ל3 תבניות אינגליש קייק, מחממחים תנור ל175 ומכניסים ל25ד'-30 דקות... טעם של בית....בתאבון...
 

Tal_Ya_Tal

New member
ועוד../images/Emo212.gifת../images/Emo242.gif../images/Emo242.gif../images/Emo242.gifים טבעונית

עוגת
ים
חמרים: 1/2 1 כוסות קמח כוסמין 1/2 כוס מולסה 'מורגה' 1. כפית אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה 1 כוס אגוזים/שקדים טחונים 2 כוסות פולפה (מחית
ים- מהכנת מיץ) מעט קליפת תפוז מגוררת 1 כפית תמצית וניל טבעית 1/2 כוס שמן זרעי ענבים. או 1/4 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה הכנה: מערבלים את כל החמרים יחדיו במעבד מזון עם דיסקית הפלסטיק לקבלת מרקם אחיד. במידה שהמרקם דביק מידיי אפשר להוסיף מעט מיץ
תפוזים אופים (בתבנית סיליקון) בחום של 180מע' בתנור שחומם מראש ל 200 מע' כחצי שעה L&L TALYA
 

bali

New member
מנהל
תודה ../images/Emo9.gif זו עוגה של יומיים עבודה

כפי שכתבתי בתחילת המתכון, יש דברים שמכינים ביום אחד, וממשיכים למחרת. העבודה שווה את התוצאה
 

סמאדי

New member
איזו השקעה! יאמי. אם היתה לי עוגה כזו בבית

לא נראה לי שהיא היתה שורדת יותר מיום... הילדים וטנדו לא אוהבים מתוק, אבל כל מה שקשור לפירות הדר מוציא אותם מדעתם... ושוב, כמו תמיד, בא-לי!
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo9.gif זה היה פרוייקט יומולדת 20 לאחי הצעיר

וכולם היו בשוק
מה שנקרא שפיצ'לס... היה שווה לראות ולשמוע את התגובות הלא מילוליות שלהם (ממממ.... אחחחחח... אההההההה... גרררררררר) כשאכלו ממנה. אפילו שלקח לי יומיים להכין עוגה כזו. באהבה והנאה.
 

ניריתי 1

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif../images/Emo59.gif../images/Emo45.gif

וואווו איזו עוגה !!!
העלתיה מיד למאמרים
אלופה את. נקודה
 

bali

New member
מנהל
תודה תודה ../images/Emo13.gif

וכפי שאמרתי, בהזדמנות אחרי התחרות אני אעלה סדנה איך מכינים אותה. היא יותר פשוטה להכנה ממה שהיא נראית.
 
למעלה