שרשור בוקר
היום ה-33 ב

הצודקת11

Well-known member
הכמויות חשובות...חיבים טחינה...הוא אמר אתמול שיש לו סוד

במתכון...תודה יקירי
 

biglittlesister

New member
הוא הסביר לעדי

שהוא שם על כל 2 כוסות חומוס- כוס טחינה גולמית ושום, לימון וקרח לפי העין.
היה גם עוד איזשהו נוזל מתובל שהוא הוסיף ממנו חצי כוס אבל הוא לא הסביר מה זה.
 

הצודקת11

Well-known member
קרח....את זה אני לא שמה...כנראה לזה היתכוון אתמול שהוא

מוסיף משהו שהעיסה לא תהיי סמיכה.
תודה,נכין לשבת,הבעייה עם חומוס טחון שיומיים
והוא מתקלקל.
תודה.
 

biglittlesister

New member
כן הוא אמר שזה הסוד שלו ושזה מה שהופך את המשחה ללבנה יותר גם

אני חושבת שראיתי גם במאסטר שף פעם שהם שמו
 

יונתנסקי

Well-known member
גיברת....זה חומוס בית, שאין בו חומרי שימור, ולכן מתקלקל...

תהיי גאה ומרוצה שאת מאכילה את משפחתך באוכל בריא.

כאן אני קוראת על קרח... אותו לא שמעתי. (את הישאם והסבריו).
אבל לעשות טחינה על מי קרח (אפילו עם קצת קוביות), זה טריק ישן וידוע.
הטחינה יוצאת ל-ב-נ-ה כמו שמלת כלה.
 

שרונה169

New member
הצודקת11בהמשך לבויייקה שומרים בצד ממי הבישול ומוסיפים גם

לתערובת שטוחנים. ועל כל כוס חומוס מבושל בערך 1 כוס טחינה גולמית
(לדעתי קצת פחות) אבל את תחליטי לפי המרקם.
 

nicknick28

New member
מתכון שיגרתי...חומוס,טחינה,לימון...

לא שמתי לב לכמויות

בהחלט נראה טעים
 
החומוס חייב להיות מושרה לפחות ללילה במים.

רצוי להחליף את המים כמה שיותר,
הכמות היא לכוס חומוס (יוצאת קופסא מכובדת) אפשר להכפיל.
שלב ראשון מרתיחים מבשלים את החומוס השטוף לפחות 10 דקות עם מים (חדשים) קצת מעל גובה החומוס עם חתיכת בצל ושן שום, מסננים.
שלב שני מבשלים שוב עם מים + חצי כפית סודה לשתיה לריכוך ומלח ומבשלים עד שמתרכך (לפחות שעה) מסננים שוב והפעם לא זורקים את מי הבישול,
שלב שלישי מכניסים את החומוס המרוכך לבלנדר עם חצי לימון סחוט, שליש כוס טחינה או יותר (אני אוהבת הרבה יותר), מי בישול שלא זרקנו, מלח ואפשר כמון,
אני משאירה גם גרגרי חומוס שלמים ומניחה מעל החומוס...
יאממי, מקבלת הרבה מחמאות...
סליחה מייבי ויאלוש... נסחפתי, בדיוק אתמול הכנתי והייתי חייבת לשתף...
 
הקרח כדי לקרר את הנוזלים כדי שהטחינה תהא לבנה

אני עושה את זה בתשלומים ומכניסה לבלנדר רק כשהחומוס קר (מכניסה למקרר אחרי שהתקרר לאחר הבישול..)
אגב גם טחינה אני עושה רק עם מים קרים, הבדל שמים וארץ...
ועוד משהו : אני משרה ומכינה כמויות כפולות ומכופלות של חומוס ומקפיאה עם הנוזלים וכשמתחשק אני מכינה חומוס למריחה או קציצות פלאפל או כל מה שבאלי...
אם כבר התעסקות בהשריות וכאלה אז שיהיה גם לפעמים הבאות...
וכמו שכתבתי, מכינה בתשלומים...
 

שרונה169

New member
מסקרפונה1 ואם אפשר להוסיף עוד טיפ קטן במקום מים קרים תוסיפי

סודה קרה ששותים. הטחינה יוצאת מאוד מאווררת . אבל חשוב שהסודה תהייה קרה.
מדגישה לא אבקת סודה לשתיה אלא סודה מבקבוק ששותים.
 

שרונה169

New member
מסקרפונה1 כדי לשמר חומוס בייתי שמכינים בחמישי לאורחים בשבת

מורידים מעט מהכמות של המלח ובמקום מוסיפים קורט מלח לימון ושפיץ כפית של סוכר,
(שלא מורגש על כמות גדולה) וזאת כדי לשמר את החומוס.
כידוע חומציות וסוכר משמשים כחומר משמר. כמובן הכל במידה.
וכך גונבים עוד יומיים לפחות של טריות ושימור.
 

nicknick28

New member
מעניין מה יעשו עם האיסטנבולי שייכנס היום

אני מניחה שלא יכניסו אותו סתם חופשי למרוח את הזמן בלי איזה משימה ,
בטח הם יעשו איתו משהו...
אולי יצטרכו לשחזר סצינה מהטלנובלה? ודיירי הבית ישחקו איתו?
 

בוייאקה מאן

Well-known member
ההפקה הזאת מקצועית בלפספס הזדמנויות

אז בהחלט יש מצב שהוא נכנס בשביל כלום
 

nicknick28

New member


מה שלא יהיה, אני רק מקווה שלא יצמידו אותו באיזה תירוץ הזוי לנטלי.
ויחזירו את כל סיפור הרומן שאינו קיים לאוויר.
&nbsp
נדמה לי שאחרי השבוע האח קצת קלט את המסר שלא יהיה כלום כי אין כלום
ושנטלי תשמח אם יעזבו אותה בשקט עם הנושא הזה
&nbsp
 

בוייאקה מאן

Well-known member
לא יודע מה הולך להיות

מה שכן אני יודע שהפרק היום הולך לעצבן אותי
יש כל כך הרבה דברים שקרו ביום שישי שצריך להראות וידלגו על הכל
אני כמעט בטוח שאפילו את שיחת ההשלמה של שי ונטלי לא יראו וגם אם יראו זה יהיה קצר מאוד ולא קשור לעלילה (לא יראו שהוא בדיכאון ואז משלימים ואז מאושר כי זה לא תורם לעלילה של האח)
 
למעלה