החומוס חייב להיות מושרה לפחות ללילה במים.
רצוי להחליף את המים כמה שיותר,
הכמות היא לכוס חומוס (יוצאת קופסא מכובדת) אפשר להכפיל.
שלב ראשון מרתיחים מבשלים את החומוס השטוף לפחות 10 דקות עם מים (חדשים) קצת מעל גובה החומוס עם חתיכת בצל ושן שום, מסננים.
שלב שני מבשלים שוב עם מים + חצי כפית סודה לשתיה לריכוך ומלח ומבשלים עד שמתרכך (לפחות שעה) מסננים שוב והפעם לא זורקים את מי הבישול,
שלב שלישי מכניסים את החומוס המרוכך לבלנדר עם חצי לימון סחוט, שליש כוס טחינה או יותר (אני אוהבת הרבה יותר), מי בישול שלא זרקנו, מלח ואפשר כמון,
אני משאירה גם גרגרי חומוס שלמים ומניחה מעל החומוס...
יאממי, מקבלת הרבה מחמאות...
סליחה מייבי ויאלוש... נסחפתי, בדיוק אתמול הכנתי והייתי חייבת לשתף...