מתכונים מבית אבא

מיקי 801

New member
אמא שלי הייתה מבשלת מצוינת

אין דבר שהייתה קונה מוכן. הכל הייתה מכינה לבד. חלות מדהימות, עוגות שלא הייתה מביישת אף קונדטוריה. ריבות ,סוכריות מקליפות תפוזים,רגל קרושה וגפילטע פיש שעד היום לא מצאתי מקום שידמה לטעם של אמא שלי. אמא שלי הייתה עושה לקינוח גרגירי חומוס עם אורז מתוק אני לא יודעת איך עושים וחבל כי אהבתי את זה מאוד. מרק עם גרונות .אוכל רומני והונגרי.הליקר דובדבנים שאמא שלי הייתה מכינה תמיד לקראת ראש השנה. כמה אני מתגעגעת למאכלים שלה.
 

סחלבלבן

New member
אוכל מבית פולני מסורתי

אצלנו בבית כל יום היה מרק עם אטריות ועוף מחובס הפתעה היה גזר מתוק, ביום שישי קציצות בשר שהיו מאוד טעימות גפילטה פיש רגל קרושה או בורשט דווקא מכרוב עם עגבניות אבל עוגות אמא שלי הייתה אופה בלי תנאים ועוגות נפלאות עוגות שמרים או קרמשניט או בורקסים, בפסח היתה מכינה איזה תבשיל של בשר עם לביבות משהו פשוט וטעים שגם אני בפסח מכינה לילדים ,בחנוכה היו מזמנים ממנה סופגניות. אצלי המטבח הוא שונה יותר מזרחי ואני אופה המון וטוב גם לחמים וגם עוגות היה לנו בחצר בית קפה קטן בסגנון יווני אפילו שלא אני ולא בעלי יוונים אבל האוכל הצליח לי . הבת שלי עלתה עלי והיא שף קונטידטור עד לא מזמן עבדה באחד המסעדות המובילות בארץ .ובקרוב פותחת מקום משלה העוגות שלה הם ממש יצירת אומנות וכמו כן האוכל
 

שויי

New member
ואהההה ניחוחות משגעים עולים מבתיכם

פשוט תענוג לקרוא ולדמיין, ממש טעים יאמיייייייי הורי ילידי הארץ ושניהם אוהבים לבשל והשולמית בעיקר לאפות. הלחם של אמי שנאפה עדיין בסיר פלא, לא בא כטעמו אל פי, לא בר לחם לא ארז, דבר לא משתווה לו. לחם של אמא הנטבל בחילבה ובמרק המיוחד של אבא מציף את הפה בטעמים עשירים ועמוקים. שורשי המשפחה שלי הם תימן ופרס, אמי התייתמה מאמה כשהייתה בת 10 אז לבשל פרסי היא לא הספיקה אבל אולי בשל עובדה זו השולמית נפתחה לכל הכיוונים האפשריים ולמדה מכל העדות שהתקבצו סביבה, חמותה, חברים, שכנים ועוד.. והוסיפה מכשרונה היצירתי והבית ראה תמיד מאכלים טעימים מכל הסוגים החל מגפילטע פיש, פשטידות, פסטות והמשך בג'חנון ומרק תימני וגם לפחות פעמיים תוכנו של סיר לחץ על התקרה
את אבי אברהם אני זוכרת מנקה את שלל הדגים שהיה צד בחכתו בים או בנחלים ואחכך מטגן אותם מתובלים בחוויג' ואת הגדולים מבשל ברוטב עגבניות חריף וכל השכנים וכל המשפחה וכל מי שבא היה מתלקלק ומשבח. לימים כשיצא לגמלאות השתלט על הבישול במטבח עד לימיו האחרונים, היה לו את החוש לטעם ותחת ידיו יצאו מאכלים טעימים להפליא. אוייייייייי והמלווח של סבתא המתובל בסמנה ודבש זה סיפור עולם ומלואו.
 

שויי

New member
../images/Emo50.gif לבת סחלבלבית

תיידעי אותנו מתי הפתיחה נבוא לטעום בשמחה.
 
מיקי, במיוחד בשבילך מתכון חומוס עם אורז מתוק.

זה טעים טעים נחשפתי למאכל הזה באחד הקיבוצים. הנה המתכון. מרכיבים: 2 כוס/ות חומוס - לבשל במים עד לריכוך מלא 0.5 כוס/ות אורז בסמטי - שטוף ונקי 3 כף/ות סוכר חום - או לבן, אפשר יותר אם אוהבים מתוק מאוד 50 גרם מרגרינה קורט מלח מים - לכיסוי הרכיבים שבסיר אופן ההכנה: שלב א' - מבשלים את החומוס במים עד לריכוך מלא. שלב ב' - מכניסים לסיר נקי את כל הרכיבים עם החומוס הרך אך בלי האורז, מבשלים כ-30 דקות, מוסיפים את האורז ומבשלים שוב עד שהאורז מתרכך. אם חסר סוכר מוסיפים לפי הטעם האישי וטועמים. אפשר לאכול גם כשהוא קר, אך הכי טעים - "נחות" חם ומפנק. בתיאבון!
 
יש לדעתך מישהי שלא יודעת שצריך

להשרות חומוס?
לעג לאינטילגנציה של עקרות בית שכמותנו.
אגב המתכון הוא בדיוק אותו מתכון שאני רשמתי למה צריך כפילות?
 
תורמת , כן , לפעמים כשלא כתוב במפורש

אז לא יודעים....זה ממש לא לעג וגם אם המתכון שלך ושל אידית הוא בדיוק אותו דבר זה נחמד דווקא , ככה זה נקלט יותר טוב
 

שויי

New member
../images/Emo12.gif מאכל מוזר מיק מיק

רק את יכולה להכין, רק את זוכרת את הטעם, תחשבי עלי בתור שפן נסיונות
 

ediana

New member
אתן יודעות מה - במפגש הראשון אכין לכם../images/Emo249.gif

שלם, מלא באורז,חומוס וצימוקים - חבל"ז
 

סנדי B

New member
הדסה פסטה עם שועית יבשה חומה את זוכרת?

פסטה עם שום את זוכרת ? שהוכנה כשנשאר לחם מכמה ימים, עוגה מלוחה [פשטידה] מפסטה שנאפתה בסיר פלא ? סלט שועית יבשה אדומה ולבלנה את זוכרת
 

הדסהש1

New member
זוכרת את האוכל מהבית../images/Emo263.gif

מאתמול אני כל הזמן נזכרת בעוד מאכלים מהבית.מה שאת הזכרת לי שכחתי. אבל נזכרתי במוסקה הנפלאה. דרך אגב שאלתי את דודתי שנשארה היחידה על המלוחייה ונכון היא היתה ירוקה.היה גם את הפול אבל לא אהבתי .אני עוד אזכר.וגם את הרגל הקרושה של סבתי לא טעמתי.
 

הדסהש1

New member
סנדי היקרה

ענין המלוחייה לא יוצא לי מהראש לכן חיפשתי תמונה מאינטרנט והנה היא
 

שויי

New member
../images/Emo124.gif רוחלה סנדי

"בשבועות אבי היה מכין אורז עם חלב וקינמון מכין ניוקי עם גבינה מגורדת ובשבועות תמיד קיבלתי מאבי זר של שושנים כי אבי אמר ששבועות הוא חג השושנים ומאחר ויש לי שם נוסף שושנה ע"ש הבת של אבי מנשואים ראשונים שלקחו הגרמנים כנראה שזה היה בשבילו הזיכרון" ריגשת אותי עם הקטע הזה, דמעות של שושנים
 

kikale

New member
איזה קטע ריקי , גם אבי

מצ'רנוביץ, אבל לצערי אין מאכלים שאני זוכרת שאבי דיבר עליהם פשוט כי אבי בגיל צעיר נדד באירופה בלי הוריו בגלל המלחמה ההיא ... והוא אימץ את המטבח הרומני של חמותו הסבתא שלי מצד אמא שאימצה אותה כבן ושהיתה מכינה מכלום מעדנים שלא מהעולם הזה .סרמלה, שזה כרוב ממולא , טעם גן עדן ... רגל קרושה , מקושט בפרוסות של ביצים קשות מעל ... גרון ממולא שהיתה תופרת אותו עם חוט ומחט ... ואני בתור ילדה הייתי יושבת לידה ולא מבינה איך היא תופרת משהו ומכניסה את זה אחר כך למרק ....
אאאאאאח וזה היה טעים משהו משהו .להתעלף ... את האמת אני מתגעגעת .
 

ediana

New member
למה רק סבתא שלך תפרה עור של גרון

עם חוט ומחט - עד לפני כמה שנים גם אני עוד עשיתי את זה וילדיי התענגו על זה. ממלא עם בשר טחון ושמה בחמין כמו קישקע - יש לזה טעם גן עדן. היום כל המאכלים האלו רחוקים ממני - אחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
 

kikale

New member
מה אני אגיד לך ...

כל הכבוד לך !!בפעם הבאה שאת עושה "גט אומפלוט" (גרון ממולא .. ) לא יודעת איך כותבים את זה ברומנית ...אל תשכחי להזמין אותי ...אני באה !!!!
 
אצל סבתא שלי קראו לגרון הזה

"אלזעלה"
היא היתה מכניסה את זה לסיר של הצלי והריח......והטעם......גן עדן , יו איך אני מתגעגעת לזה
 
למעלה