לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
81418,141 עוקבים אודות עסקים

פורום סבים וסבתות

ברוכים הבאים  
הפורום הוא הבית הווירטואלי שלנו. 

זהו בית תומך ומחבק הנותן מקום לכל אחת ואחד,

דרכו גם נפגשנו כמה פעמים, בוודאי תבחינו שנוצרו קשרים אישיים מבורכים.

אתם מוזמנים להשתתף ולהביע דעה בכל נושא המעניין אתכם,

ברומו של עולם או בפן האישי, הכל מתקבל בברכה.

בואו שבו עמנו 

 

אודות הפורום סבים וסבתות

ברוכים הבאים  
הפורום הוא הבית הווירטואלי שלנו. 

זהו בית תומך ומחבק הנותן מקום לכל אחת ואחד,

דרכו גם נפגשנו כמה פעמים, בוודאי תבחינו שנוצרו קשרים אישיים מבורכים.

אתם מוזמנים להשתתף ולהביע דעה בכל נושא המעניין אתכם,

ברומו של עולם או בפן האישי, הכל מתקבל בברכה.

בואו שבו עמנו 

 

x
הודעה מהנהלת הפורום
 כאן מתבטאים סב-סבתא גנובים
בחגיגה של דעות והוויה  מי בא?
המשך >>

לצפיה ב-' מתכונים מבית אבא '
מתכונים מבית אבא
18/11/2010 | 06:41
58
48
בהשראתה של שויי פותחת שירשור חדש.
רשמו מתכון אהוב עליכם מבית אבא, ציינו לאיזו ארץ מוצא הוא משתייך.

לחילופין ספרו איזה אוכל לא אהבתם בילדותכם.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אוכל מימי ילדותי'
אוכל מימי ילדותי
18/11/2010 | 12:36
1
31
אנחנו בית מעורב אימי ז"ל ממצריים ואבי מליטא
אצל הסבתא אני זוכרת עד היום את החמין האשכנזי
והגפילטה פיש  שאני עד היום לא עושה מפחד שלא יצליח לי
ורק אני אוהבת דגים.
מהבית של אמא שלי לא אהבתי את המלוחייה לא יכולתי\אפילו להסתכל
כי זה נראה לי תסלחו לי כולם כמרק ירוק נע .
אבל את המולאים שלה ומעמול אפילו בנותי שהיו
קטנות זוכרות עד היום.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'תגובה קטנה להדסה'
תגובה קטנה להדסה
18/11/2010 | 21:27
12
בקשר למלוכייה ,(רק תיקון קטן: כותבים באות כ'  ולא באות ח'  ,מלשון מאכלי מלכים, מלוכייה -מלכות ),

  ולעצם העניין,
  חמותי שכה אהבתי, עליה השלום, מוצאה היה ממצריים,והיא לימדה אותי מהי מלוכייה ,
  וכשהיה מגיע החורף, הייתי בכול שנה שולחת את בעלי היקר לשוק לוינסקי בת"א (יותר משעה נסיעה ממקום מגוריי),
  בכדי להשיג  עבורינו מלוכייה. כאשר תבשיל המלוכייה והמילה חורף ,הפכו להיות כאחד במטבחינו.
  גם ילדיי התמוגגו מנחת כשהיו שבים מבית -הספר ,
   וריח  המלוכייה המשכר היה מתפשט לכוון דלת הכניסה.

הדסה יקרה,
אינני מכירה את המלוכייה הירוקה שאת מספרת עליה ,
אצלינו היינו  משתמשים במלוכייה היבשה שנמכרת בשוק לוינסקי,
ומי שטעם ממנה ביקש לגמוע את כול הסיר .
  ואבל, בשנים האחרונות אין פה  ממש חורף ,
  כך שאין כבר מלוכייה המחממת את הרועדים מהקור,
שהיו מגיעים קפואים הביתה בחורף סגרירי.  _______________________________________________
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אני אוהבת לאכול, ורואים עלי,כל מאכל'
אני אוהבת לאכול, ורואים עלי,כל מאכל
18/11/2010 | 12:36
1
13
שיש בו כוסברה,מוקצה בעיני.דגים אני אוהבת,
מאכלי ים למינהם,לא.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'בארץ מאוד יקר'
בארץ מאוד יקר
20/11/2010 | 18:22
7
אבל לא מוותרת - גם מכינה הרבה פעמים בבית

בחו"ל אהבתי במיוחד בחורף מולים ביין עם בגט טרי וחם
פלטות של פירות ים למיניהם עם רוי - שזה מין מיונז בטעם חרדל.
וכל מה שזז בלווי טוב - החיים הטובים - היו זמנים
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'מתכונים מבית אבאמא'
מתכונים מבית אבאמא
18/11/2010 | 12:46
9
17
המטבח היה מזרח-אירופי בנוסח החריף שלו. לאבא של אמא היתה מסעדה. סיפרו שדגים ממולאים, אלא הקרויים גפילטא-פיש, היו שחורים מרוב שימוש בפלפל. אחד הסיפורים שאני אוהבת לספר (ותסלחו לי אם אני חוזרת על עצמי) הוא שבגלל מלחמת העצמאות לא הגיעה לקראת יום שישי החבילה עם הגפילטא שבדרך כלל היתה מגיעה. הסבים גרו בחיפה ואנחנו בתל אבי. אני הילדה דאז, אמרתי שבלי הדגים זה לא יום שישי. מיד התנדבה שכנה לתת לנו מדגיה. טעמתי ופרצתי בבכי - הם היו מתוקים.
מאכל נוסף המלווה אותי מאז הוא מאכל שנאכל  בפסח. אמא היתה מכינה מילוי של גבינה מתוקה, מורחת מספר מצות רטובות ושמה אחת על השניה. פורסת את הארבוע הרב שכבתי לרבועים קטנים, טובלת כל ריבוע קטן בביצה טרופה ומטגנת.
כמו שבלי הגפילטא לא היה יום שישי, כך גם בלי הקינוח מהמצה, לא היה פסח.
לימים כשהגעתי לקיבוץ, ובימים ההם לא היו מטבחים בחדרים, הייתי מטגנת מצות בחדר אוכל.. לפחות פעם אחת במשך החג.

בבית ההורים היו הרבה פעמים שתי גרסאות לאותו המאכל - לילדים הנוסח המתוק ולאבי עם הרבה הרבה מלח ופלפל.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'הקציצות של אמא ז"ל עם פירה ובצל מטוגן'
הקציצות של אמא ז"ל עם פירה ובצל מטוגן
18/11/2010 | 16:24
8
17
אין עליהן - הייתי חוזרת מהעבודה והריח היה כבר על המדרגות.
קציצות מעוף טחון פשוטות כמו פעם בלווי פירה עם הרבה בצל מטוגן
חמיצת סלק עם ורעניקס תפוח אדמה
"פישלאך" קציצות מעוף טחון בטעם של גפילטע פיש

שעועית לבנה בכל צורה שהיא.
היום לא מוותרת עליה בשום אופן
||
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אצלנו קראו לחמיצת הסלק "בורשט"'
אצלנו קראו לחמיצת הסלק "בורשט"
18/11/2010 | 17:23
7
13
ובורשט אמא עליה השלום הכינה בערב פסח לארוחת צהריים עם תפוחי אדמה.

ו"כרמזלעך" בפסח ,

גפילטע פייש כמובן... ריח מרק העוף שהיה מתפשט ברחוב בסופי שבוע... עוף  בגריל עם תפוחי אדמה היה אז המצאת המאה....

דברים פשוטים לכאורה אבל אצלי הם השאירו חותם לתמיד.

ומה עם הרגל הקרושה.... כרוב חמוץ מתוק...

עד היום כשאני עוברת במסעדות שנקראות "מסעדה יהודית" אני עוצרת ומסתכלת בערגה על ימים שעברו וחלפו ללא שוב
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'כל המאכלים האלה יערה היו אצל חמותי ז"ל'
כל המאכלים האלה יערה היו אצל חמותי ז"ל
18/11/2010 | 18:23
3
13
ליקקנו את האצבעות מהכל כשהיינו מתארחים אצלה
שזה היה קורה כמעט כל יום, כי אז בימים ההם
לא ידעתי לבשל בישולים, ובעלי היה ממש אומלל.
הכי אני מתגעגעת למאכלים שהיו בחג השבועות אצלה.

איזה מעדנים מתפוחי אדמה וגבינות, מה שהיה יפה שזה היה אוכל פשוט
ולא מתוחכם מדי.  לא הספקתי ללמוד ממנה כלום פרט לממליגה.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'זכרונות מאכלי ילדותי שאין להם אח ורע ,,'
זכרונות מאכלי ילדותי שאין להם אח ורע ,,
18/11/2010 | 21:40
13
על זכרונות האוכל מבית ילדותי,,
הוריי היו צברים שנולדו בארץ ,  ומוצאם היה מבית של הורים חלוצים אשר הגיעו בצעירותם,
כנוער מאירופה לישראל, הגיעו בנחישות רבה להקים את המדינה .

אימי ז"ל  שכה חסרה לנו, הייתה בשלנית גדולה,,סופר-דופר בבישול , ממש כישרון מלידה,
   כול מזון  הבסיסי ביותר שנגעה בו ,,מיד הפך ללהיט ולשיחת השבוע, ממש כך היה ,
    " ידי -זהב"  קראו לה  כול מכיריה.
  זכרונות ילדותי אלה ריחות וניחוחות שאין זה קל אפילו לתאר במילים,
-  זה  היה להתעורר בכול בוקר לריחות של דברי- מאפה נפלאים,
למרות שנאפו בתנור פרימיטיבי שהיה  "להיט" בזמנים של פעם  תנור -אפייה שהועמד על אש הכיריים,ואפה לנו מעדנים ,
שהיו כמובן  פרי עמלה של אימי היקרה, שמאוד אהבה את המטבח יותר מכול תחביב,
  והפיקה וב פרוייקטים שלמים של מאפים: לחמניות ,עוגות -שמרים, עוגות בצק פריך טורטים, עוגות רולדה ,
עוגות שיש בחושות  ומה לא?
וכך היינו אני ואחיי חוגגים משעת זריחה  ועד שקיעה בבית שכולו ניחוחות וריחות .
בשעות בוקר עם המאפים
בצהריים מרקים מהבילים,מרק עדשים ,גריסים, מרק אפונה ועד מרק העוף  המסורתי.
הגפילטע -פיש הכי טעים שהכינה וכולם שיבחו את מעשה בישוליה של אמא,
והבורשט המפורסם שההורים אהבו, ולא הילדים (אלה רק אהבו  את הצבע הסגול המרהיב שקישט את  הכיור),
ואני לא יכולה לשכוח את הקיגל המשגע של יום שבת .
הריבות הלוהטות של כול סוגי פירות הקיץ,שהיו עומדות לצינון בשורה ארכה  ,לפני שעברו לצנצנות הענקיות לאיחסון.
  את צלי העוף ותפוחי האדמה שעוררו  את הרעב לכול השכנים .
ופרחי  הכרובית המטוגנת ולביביות תפו"א וכדורי- העוף ברוטב העגבניות.
ותבשילי השעועית -הצהובה שהתמזגה נפלא ברוטב העגבניות,והלחם שנטבל בו בכמויות העיד על כמה היה משובח.
ושלא נדבר על הממולאים שהיו עם אורז שהיה ספוג בהם ברוטב נפלא ,שממלא את הלב בגעגועים לבית חם.
וליפתני הפירות המבושלים בפודינג ותבלין ציפורן שהריח שלהם בלתי נשכח.
ועוגות הרחת לאקום בחגים.
רק מלהעלות את הכול על הדף מתחשק לחזור אחורנית לחזור אל הקן -החם אפוף הריחות בו גדלנו ..
  לו רק יכולנו לחזור לשם ואפילו רק לשעה קלה , היה זה אושר גדול !
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'ממליגה יש אצלנו לפחות פעם בשבוע'
ממליגה יש אצלנו לפחות פעם בשבוע
18/11/2010 | 23:08
1
17
נכון בחג השבועות גם אמי היתה מכינה כל מיני וערניקס עם גבינה,
מאלאי שזו ממליגה משודרגת עם הרבה גבינות בלווי שמנת חמוצה

את האוכל הרומני הטוב אני עדיין מבשלת,בעלי מתגעגע לאוכל
של בית - כנראה שעם הגיל מגיע גם הגעגוע.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'ממליגה ממטבח רומני -ליצני'
ממליגה ממטבח רומני -ליצני
19/11/2010 | 10:53
14
אצל אבא בבית כנראה שאכלו ממליגה. לאבא היו חרוזים באידיש שתיארו את עשית הממליגה.  בעקרון הם ספרו שאת הממליגה בוחשים במקל (בריק?), חותכים בחבל (שטריק). וזוללים כמו פר. (ביק).
אידיש לא דברו אצלנו כך שהתרגום שלי לא מדוייק. גם בבית הסבים לא דברו אידיש. הורי הגיעו ארצה בגיל ביה"ס עממי. עברית דברו במשפחותיהם גם בחו"ל.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'על ה"בורשט" חמיצת סלק כשנישאתי לרומני שלי'
על ה"בורשט" חמיצת סלק כשנישאתי לרומני שלי
19/11/2010 | 00:06
2
13
ביקש ממיני מרק סלק מה לי ולזה מאיפוא אני יודעת אז גרנו בב"ש
גם סבתא שלו גרה ב"ש בשכונה ד' שכולם ממוצא מרוקאי ומי יודע מה זה
מרק סלק
יצאתי לשוטט בין השכנות ולחפש בסל הירקות סלק בכדי להביא לסבתא שלו
שתלמד אותי
היו זמנים
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'רוחלה בשכונה ד' ב"ש לא מצאת רומנים?'
רוחלה בשכונה ד' ב"ש לא מצאת רומנים?
19/11/2010 | 16:50
1
5
באיזו שנה זה היה, אני אישית מכירה כמה משפחות שגרו שם
בשנות ה- 60
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'בשכונת הרכבת לא מצאתי ואם היו לא הכרתי'
בשכונת הרכבת לא מצאתי ואם היו לא הכרתי
19/11/2010 | 20:21
5
אולי לא ידעו עברית כמו סבתא של סנדי

סוף שבוע נעים
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'בית אבא בית אמא '
בית אבא בית אמא
18/11/2010 | 20:28
1
12
גם אצלינו כיכב הגפילטא פיש כל יום ששי  . עד היום אני מכינה ונהינית גם אוהבת מאד
הילדים והנכדים גם הם אוהבים מאד כמובן כשזה מלווה גם בחזרת חריפה(ביתית כמובן)                                                 רגל קרושה לא אהבתי ולא טעמתי מעודי - אבל מכינה טעים טעים
החמין הממולאים הכל תמיד מבושל עם פלפל ומלח אבל על קורט סוכר לא מוותרים
מה שאני לא זוכרת - איך אמא היתה מכינה מה שנקרא בפיה :בפקה שזה -
רסק תפוחי אדמה ובצל מטוגן שהיתה מכינה כמו לביבה בכמות של סיר שני ליטר בערך
היתה מטגנת צד אחד ואחר כך מעבירה לפלטת שבת ואחרי עשר שעות בערף היתה הופכת
הקרנציות מסביב היתה לעילה
למה אני לא מנסה ? סתם פוחדת שלא יצליח
שומרת את הטעם בזכרון
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'מרק העוף היה ה- בבית אמא / אבא '
מרק העוף היה ה- בבית אמא / אבא
18/11/2010 | 21:01
12
ולא היה כזה דבר שלא יהייה ....אמא שלי היתה אלופה בבישולים אבל היו מאכלים שהיא ירשה מסבתא שלי ( אמא שלה) כמו טחול ממולא , פריקסע מחלקים פנימיים של עוף והקציצות הכי הכי....הטשולנט שלה היה שם דבר וכיום היא אומרת שאני מכינה יותר טוב ממנה
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'כידוע לכם אמא שלי מצ'רנוביץ'
כידוע לכם אמא שלי מצ'רנוביץ
18/11/2010 | 23:17
29
36
שזה אומר שהיא לא "רומניה" אלא "אוסטרו-הונגרית". ואצלם בבית בצ'רנוביץ לא אכלו מאכלים יהודיים כמו צ'ולנט וכד' אלא רק אוכל וינאי -  שניצל  ותפוחי אדמה אפויים וירקות מבושלים וכד'. ככה גם אכלו אצלנו בבית. תמיד היה אוכל ביתי מבושל ועוגות אפויות בבית,  אבל  יחסית לא מאד מגוון.

מאבא שלי, שהוא מגליציה, אמא שלי למדה להכין דגים ממולאים, לא מתוקים, שאף פעם לא אכלתי טובים מהם, ורגל קרושה שלעולם לא טעמתי.
בפסח היא מכינה אטריות כשרות מקמח תפוחי אדמה שכולם משוגעים עליהן.

אני מבשלת המון דברים שאצל הורי לא אכלו בכלל, ואני מבשלת הרבה יותר טוב ומגוון מאמא שלי, אבל לעולם לא אצליח להכין דגים ממולאים, סלט חצילים, עוגת שמרים ובלינצ'ס גבינה שיהיה להם טעם כמו של אילו שהיא מכינה.

לבשל למדתי מהדודות של בעלי (שהן כמו חמיות בשבילי), מחברות מכל מיני עדות ומספרי בישול וכד'. פתוחה להרבה טעמים (אבל לא אוכלת חריף בכלל). מתה על פירות ים, אבל אוכלת אותם רק במסעדות,  ועל בורקסים (שלא מכניסה הביתה כי זה אסון בשבילי)

סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'כמו שאתם יודעים אני ממוצא איטלקי יווני ומצרי'
כמו שאתם יודעים אני ממוצא איטלקי יווני ומצרי
19/11/2010 | 02:10
17
22
אבל כולם ממוצא יווני מהאי קורפו
לי היו שתי אמאות
אחת שילדה אותי מהאי קורפו
ואחת שגידלה אותי מגיל 7 שהיא ילדת מצריים ומשפחתה גם מהאי קרופו שממנה למדתי
ואבא שנולד באיטליה שמשפחתו גם מהאי קורפו
ולכולם היו כמעט את אותם המאכלים,
יש את ההיידה [שומיידה] מחית שעשויה מהרבה שום ותפוחי שחלק מהפורום
      מכירים מהמפגשים שהיו לנו
לראש השנה הורי היו מכינים רביולי ממולא בבשר למרק ראש של ראש השנה
      אני מכינה את הרביולי עד היום לא מוכנים אצלי לאכול קנוי גם אם אני לא בבית לראש השנה
      אני חייבת להכין זה לא ראש השנה אם אין רביולי לראש השנה או לשלושת הרגלים
      אני לא מרגישה את החגים
אמא שלי הייתה מכינה כמו אוזני המן עוגיות ממולאות בדלעת וצימוקים אפויים בתנור
               חלק מהדודות שלי היו מטגנות את העוגיות, המעמול מהחלק המיצרי ועוגת סולת עם דבש
              שאצל המצרים נקראה בסבוסה ובמוצא היווני נקראת פיסטי
              וכמובן הממולאים והעוף והכבש עם התפוחי אדמה בתנור לנו לא הייתה בעיה של תנור
              או כל מכשיר מכשיר חשמלי כי אבי עבד בחברת משמל
בחנוקה אבי היה מטגן לנו אומלטים [אצל האשכנזים בלינצ'ס] רק שאצלנו מרחו
          ריבה ואבקת סוכר אבי היה מומחה בלהכין אותם דקים דקים כמו שמכינים פנקייק רק במחבת
בפורים אמא שלי הייתה מכינה ציפורני אמן ואוזני אמן לא כאלה שאתם מכירים ציפורני אמן
          הייתה מכינה בצק כמו הבצק המטוגן [לא ספינגס] והמגולגל שתובלים בסוכר מבושל
          ומטגנת חתיכות קטנות [בגודל של קרוטונים] ומאחדת אותם אם הסוכר המבושל
          ולפני שהסוכר היה מתקשה הייתה חותכת מעוינים ןזה היה טעים משהו
          מאותו בצק הייתה עושה צורות של אוזניים וגם שמה את הסוכר המבושל או פשוט מפזרת סוכר
   פסח כמובן יחד עם הברכות יש את קציצות הפרסה [קרישה] קציצות התרד שנעשו מכל ירק ירוק
          שיש לו גבעול כמו סלק לבן שאת העלה השלם הייתה ממלא בבשר ואלו שנשברו הייתה מכינה קציצות  
          ומהגבעול הלבן מכינים סלט אותו הדבר מהתרד הטורקי הגיבעול סלט העלה השלם ממולא והשבור קציצות
          וקציצות תפוחי אדמה שנאכלו כמנה ראשונה עם מצה שברכו עליה שזו הייתה הפעם הראשונה שאבי אכל מצה
          כי אבי לא אכל מצה לפני שברכו עליה בשולחן הסדר באה המנה השניה
          פנדה [מרק עם מצות מבושלות] מי שאוהב עם ביצה ולימון או כמוני שלא אוכלת ביצה לא מבושלת
          רק עם לימון
  כמובן הכבש עם קוביות תפוחי אדמה מטוגנים
הממולאים עלי גפן, פלפלים, קישואים, והעלים הירוקים

ארטישוק מבושל כתוספת לא רק מורתח עם שמן שמיר ולימון
פול ירוק טרי שמבושל כמו הארטישוק שכל מי מהחברות שלי שרצתה לבא לאכול אצלנו הייתה
      צריכה כשאמא שלי הייתה מביאה ארגז שלם לבא לעזור לקלף כי זה היה המאכל העיקרי לפסח
       גם החברים של הילדים שלי היו באים מתישבים על השטיח בסלון ומקלפים פול
בשבועות אבי היה מכין אורז עם חלב וקינמון מכין ניוקי עם גבינה מגורדת
        ובשבועות תמיד קיבלתי מאבי זר של שושנים כי אבי אמר ששבועות הוא חג השושנים
        ומאחר ויש לי שם נוסף שושנה ע"ש הבת של אבי מנשואים ראשונים שלקחו הגרמנים
        כנראה שזה היה בשבילו הזיכרון,
יש עוד הרבה מאכלים של ימי חול כמו מלוכיה מרק חומוס עם תרד וכמובן פסטות בכל מיני צורות
הבת שלי ממשיכה את המסורת ובארוחות חג שהם עושים עם חברים שגם הם ישראלים
         בראש השנה היא מכינב את הרביולי את הכבש עם התפוחי אדמה ואת בתנור
בפסח מכינה את הקציצות למיניהם את הכבש עם תפוחי האדמה ואת בתנור
         וכשאני אומרת לה ומה מביאים האחרים היא אומרת לא מענין אותי העיקר שלי יש
         מה לאכול  

      
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'סנדי היקרה'
סנדי היקרה
19/11/2010 | 07:18
14
7
עורתת בי את כל הזכרונות אמי אמנם נולדה במצריים
אבל הוריה היגיעו מיוון .והיא למדה בבית ספר איטלקי
כך שכל המאכלים האיטלקים עדיין כולנו אוהבים.
הלזניה הידועה הפסטות שהיתה מכינה לבד את התרד למדתי
לאהוב בזכותה.אבל המוכיה אני לא אהבתי .הרביולי
הידוע וכ'ו.אני לא משתווה לאימי ז"ל הן בבישול ואן האפיה.
תודה לך על התזכורת כי אני כבר שכחתי מספר מאכלים.
היו זמנים נהדרים וחבל שלא נשמרו.כי הצעירים לא מוכנים
לטעום משהו חדש שלא מכירים הכל ג"נק פוד.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אמא שלי הייתה מבשלת מצוינת'
אמא שלי הייתה מבשלת מצוינת
19/11/2010 | 08:03
10
12
אין דבר שהייתה קונה מוכן. הכל הייתה מכינה לבד.
חלות מדהימות, עוגות שלא הייתה מביישת אף קונדטוריה.
ריבות ,סוכריות מקליפות תפוזים,רגל קרושה וגפילטע פיש
שעד היום לא מצאתי מקום שידמה לטעם של אמא שלי.
אמא שלי הייתה עושה לקינוח גרגירי חומוס עם אורז מתוק
אני לא יודעת איך עושים וחבל כי אהבתי את זה מאוד.
מרק עם גרונות .אוכל רומני והונגרי.הליקר דובדבנים
שאמא שלי הייתה מכינה תמיד לקראת ראש השנה.
כמה אני מתגעגעת למאכלים שלה.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אוכל מבית פולני מסורתי'
אוכל מבית פולני מסורתי
19/11/2010 | 09:10
3
253
אצלנו בבית  כל יום היה מרק עם אטריות  ועוף מחובס הפתעה היה גזר מתוק,
ביום שישי קציצות בשר שהיו מאוד טעימות
גפילטה פיש  רגל קרושה או בורשט דווקא מכרוב עם עגבניות
אבל עוגות אמא שלי הייתה אופה בלי תנאים ועוגות נפלאות
עוגות שמרים  או קרמשניט או בורקסים, בפסח היתה מכינה איזה תבשיל של בשר עם לביבות משהו פשוט וטעים
שגם אני בפסח מכינה לילדים   ,בחנוכה היו מזמנים ממנה סופגניות.
אצלי המטבח הוא שונה יותר מזרחי
ואני אופה המון וטוב גם לחמים וגם עוגות היה לנו בחצר בית קפה קטן בסגנון יווני אפילו
שלא אני ולא בעלי יוונים אבל האוכל הצליח לי .
הבת שלי  עלתה עלי והיא שף קונטידטור עד לא מזמן עבדה באחד המסעדות המובילות
בארץ .ובקרוב פותחת מקום משלה העוגות שלה הם ממש יצירת אומנות  וכמו כן האוכל
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'ואהההה ניחוחות משגעים עולים מבתיכם'
ואהההה ניחוחות משגעים עולים מבתיכם
19/11/2010 | 15:35
10
פשוט תענוג לקרוא ולדמיין, ממש טעים יאמיייייייי

הורי ילידי הארץ ושניהם אוהבים לבשל והשולמית בעיקר לאפות.
הלחם של אמי שנאפה עדיין בסיר פלא, לא בא כטעמו אל פי, לא בר לחם לא ארז, דבר לא משתווה לו.
לחם של אמא הנטבל בחילבה ובמרק המיוחד של אבא מציף את הפה בטעמים עשירים ועמוקים.

שורשי המשפחה שלי הם תימן ופרס, אמי התייתמה מאמה כשהייתה בת 10 אז לבשל פרסי היא לא הספיקה
אבל אולי בשל עובדה זו השולמית נפתחה לכל הכיוונים האפשריים ולמדה מכל העדות שהתקבצו סביבה, חמותה, חברים, שכנים ועוד..
והוסיפה מכשרונה היצירתי והבית ראה תמיד מאכלים טעימים מכל הסוגים החל מגפילטע פיש, פשטידות, פסטות והמשך בג'חנון ומרק תימני
וגם לפחות פעמיים תוכנו של סיר לחץ על התקרה

את אבי אברהם אני זוכרת מנקה את שלל הדגים שהיה צד בחכתו בים או בנחלים ואחכך מטגן אותם מתובלים בחוויג'
ואת הגדולים מבשל ברוטב עגבניות חריף וכל השכנים וכל המשפחה וכל מי שבא היה מתלקלק ומשבח.
לימים כשיצא לגמלאות השתלט על הבישול במטבח עד לימיו האחרונים, היה לו את החוש לטעם ותחת ידיו יצאו מאכלים טעימים להפליא.

אוייייייייי והמלווח של סבתא המתובל בסמנה ודבש זה סיפור עולם ומלואו.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-' לבת סחלבלבית'
לבת סחלבלבית
20/11/2010 | 09:54
1
5
תיידעי אותנו מתי הפתיחה נבוא לטעום בשמחה.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'בכיף היא הולכת לפתוח בתל-אביב'
בכיף היא הולכת לפתוח בתל-אביב
20/11/2010 | 15:34
5
לצפיה ב-'מיקי, במיוחד בשבילך מתכון חומוס עם אורז מתוק.'
מיקי, במיוחד בשבילך מתכון חומוס עם אורז מתוק.
19/11/2010 | 20:32
3
7
זה טעים טעים נחשפתי למאכל הזה באחד הקיבוצים.

הנה המתכון.


מרכיבים:

2 כוס/ות  חומוס - לבשל במים עד לריכוך מלא  

0.5 כוס/ות  אורז בסמטי - שטוף ונקי  

3 כף/ות  סוכר חום - או לבן, אפשר יותר אם אוהבים מתוק מאוד  

50 גרם  מרגרינה  

קורט  מלח  

  מים - לכיסוי הרכיבים שבסיר  


  


אופן ההכנה:
שלב א' - מבשלים את החומוס במים עד לריכוך מלא.
שלב ב' - מכניסים לסיר נקי את כל הרכיבים עם החומוס הרך אך בלי האורז, מבשלים כ-30 דקות, מוסיפים את האורז ומבשלים שוב עד שהאורז מתרכך. אם חסר סוכר מוסיפים לפי הטעם האישי וטועמים.
אפשר לאכול גם כשהוא קר, אך הכי טעים - "נחות" חם ומפנק.
בתיאבון!
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'מיק מיק - חייבים להשרות את החומוס'
מיק מיק - חייבים להשרות את החומוס
<< ההודעה הנוכחית
19/11/2010 | 22:23
2
1
http://www.mevashlim.com/Recipe/12702001.asp

מצאתי את המתכון באתר "מבשלים" של חיים כהן
סבים וסבתות >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'יש לדעתך מישהי שלא יודעת שצריך '
יש לדעתך מישהי שלא יודעת שצריך
20/11/2010 | 00:25
1
1
להשרות חומוס?

לעג לאינטילגנציה של עקרות בית שכמותנו.

אגב המתכון הוא בדיוק אותו מתכון שאני רשמתי
למה צריך כפילות?
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'תורמת , כן , לפעמים כשלא כתוב במפורש '
תורמת , כן , לפעמים כשלא כתוב במפורש
20/11/2010 | 16:51
4
אז לא יודעים....זה ממש לא לעג וגם אם המתכון שלך ושל אידית הוא בדיוק אותו דבר  זה נחמד דווקא , ככה זה נקלט יותר טוב
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-' מאכל מוזר מיק מיק '
מאכל מוזר מיק מיק
20/11/2010 | 09:57
1
5
רק את יכולה להכין, רק את זוכרת את הטעם,
תחשבי עלי בתור שפן נסיונות
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אתן יודעות מה - במפגש הראשון אכין לכם'
אתן יודעות מה - במפגש הראשון אכין לכם
20/11/2010 | 17:47
4
שלם, מלא באורז,חומוס וצימוקים - חבל"ז
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'הדסה פסטה עם שועית יבשה חומה את זוכרת?'
הדסה פסטה עם שועית יבשה חומה את זוכרת?
19/11/2010 | 20:30
2
8
פסטה עם שום את זוכרת ? שהוכנה כשנשאר לחם מכמה ימים,
עוגה מלוחה [פשטידה] מפסטה שנאפתה בסיר פלא ?
סלט שועית יבשה אדומה ולבלנה את זוכרת
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'זוכרת את האוכל מהבית'
זוכרת את האוכל מהבית
20/11/2010 | 10:29
4
מאתמול אני כל הזמן נזכרת בעוד
מאכלים מהבית.מה שאת הזכרת לי שכחתי.
אבל נזכרתי במוסקה הנפלאה.
דרך אגב שאלתי את דודתי שנשארה היחידה
על המלוחייה ונכון היא היתה ירוקה.היה גם את הפול
אבל לא אהבתי .אני עוד אזכר.וגם את הרגל הקרושה של
סבתי לא טעמתי.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'סנדי היקרה '
סנדי היקרה
20/11/2010 | 15:49
3
ענין המלוחייה לא יוצא לי מהראש
לכן חיפשתי תמונה מאינטרנט והנה היא
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-' רוחלה סנדי'
רוחלה סנדי
20/11/2010 | 09:52
1
5
"בשבועות אבי היה מכין אורז עם חלב וקינמון מכין ניוקי עם גבינה מגורדת
ובשבועות תמיד קיבלתי מאבי זר של שושנים כי אבי אמר ששבועות הוא חג השושנים
ומאחר ויש לי שם נוסף שושנה ע"ש הבת של אבי מנשואים ראשונים שלקחו הגרמנים
כנראה שזה היה בשבילו הזיכרון"


ריגשת אותי עם הקטע הזה, דמעות של שושנים
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'כן שויי הוא מאד חסר לי ואני חיה את '
כן שויי הוא מאד חסר לי ואני חיה את
20/11/2010 | 12:33
4
את הזכרונות
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'איזה קטע ריקי , גם אבי '
איזה קטע ריקי , גם אבי
20/11/2010 | 17:59
10
3
מצ'רנוביץ,    אבל לצערי  אין מאכלים שאני זוכרת  שאבי דיבר עליהם פשוט כי  אבי בגיל צעיר  נדד באירופה בלי הוריו בגלל המלחמה ההיא ...  והוא אימץ את המטבח הרומני של חמותו הסבתא שלי מצד אמא שאימצה אותה כבן  ושהיתה מכינה מכלום מעדנים שלא מהעולם הזה .סרמלה, שזה כרוב ממולא , טעם גן עדן ...
רגל קרושה , מקושט בפרוסות של ביצים קשות  מעל ...
גרון ממולא שהיתה תופרת אותו עם חוט ומחט ...
ואני בתור ילדה הייתי יושבת לידה ולא מבינה איך היא תופרת משהו ומכניסה את זה אחר כך למרק .... אאאאאאח
וזה היה טעים משהו משהו .להתעלף ...
את האמת אני מתגעגעת .
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'למה רק סבתא שלך תפרה עור של גרון'
למה רק סבתא שלך תפרה עור של גרון
20/11/2010 | 18:29
9
12
עם חוט ומחט - עד לפני כמה שנים  גם אני עוד עשיתי את זה וילדיי התענגו על זה.
ממלא עם בשר טחון ושמה בחמין כמו קישקע - יש לזה טעם גן עדן.
היום כל המאכלים האלו רחוקים ממני - אחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-' מה אני אגיד לך ...'
מה אני אגיד לך ...
20/11/2010 | 18:49
8
5
כל הכבוד לך !!בפעם הבאה שאת עושה "גט אומפלוט" (גרון ממולא .. ) לא יודעת איך כותבים את זה ברומנית ...אל תשכחי    להזמין אותי ...אני  באה !!!!
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אצל סבתא שלי קראו לגרון הזה '
אצל סבתא שלי קראו לגרון הזה
20/11/2010 | 19:58
7
11
"אלזעלה" היא היתה מכניסה את זה לסיר של הצלי והריח......והטעם......גן עדן , יו איך אני מתגעגעת לזה
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'גם אצלנו הכינו "אלזעלה"'
גם אצלנו הכינו "אלזעלה"
20/11/2010 | 21:02
6
22
וזה היה טעים באמת טעם גן עדן.... תודה שהזכרת לי.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'גם אצלנו הכינה "העלזעלה"'
גם אצלנו הכינה "העלזעלה"
20/11/2010 | 21:38
5
19
בטאו את זה עם "ה" בהתחלה. אבל כבר שנים שאמא שלי לא מכינה את זה.
ואני גם זוכרת שבילדותי היו מכינים את הרגל קרושה עם רגלי תרנגולות שאבא שלי הביא מהשוק. אמא שלי היתה משאירה כמה מבושלים שלא היתה מכניסה לרגל קרושה ואני כל כך אהבתי את החלק מהאמצע . לא יכולה להסביר בדיוק אבל זה מעלה לי זכרונות ממזמן.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'נכון נדמה שלרגל הקרושה מתרנגולות קראו'
נכון נדמה שלרגל הקרושה מתרנגולות קראו
20/11/2010 | 23:11
4
4
"פיצ'יאה" ואמא היתה עושה את הרוטב על בסיס חלמונים, אני זוכרת
טעם חמצמץ וגם היתה שמה בפנים חתיכות קטנות של עוף.
אצלנו לא רבו על הרגל של התרנגולת אלא על "הטוסיק" שלה.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'חרגתן אותי,עליתי חמישה קילו רק מלהזכר במטעמים'
חרגתן אותי,עליתי חמישה קילו רק מלהזכר במטעמים
21/11/2010 | 00:19
3
5
אתן צודקות-
הלזעלה - גרון עוף תפור וממולא בקמח שמאלץ  תפוחי אדמה מרוסקים ותבלינים - חבל"ז איזה טעם בטשולנט

רגלי עוף - מה שכיום קשה להשיג - זו הרגל קרושה הכי טעימה בשל העדינות של רגלי העוף
לעומת רגל פרה , בכלל אין מה להשוות
אידית - נכון קראו לזה פוצ'אי או פצ'אה (תלוי מאיזה מקום הגיעו מאירופה)
איך אהבתי רגלי עוף
וכן, עד היום אני מכינה את המילוי של ההלזעלה כ קוגלה בחמין ועוד שימוש - מכינה כדורים בגדל של
קצת פחות מכדור טניס ומבשלת בצימס , אין אין על זה כל הטעמים נפגשים בכדור תפוחי האדמה(קוגלה) כך
שבסיר אחד יש הכל מנה עיקרית ותוספת - שווה לנסות
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'נזכרתי גם אני. אהבתי רגלי עוף במרק וחלמונים'
נזכרתי גם אני. אהבתי רגלי עוף במרק וחלמונים
21/11/2010 | 06:08
2
9
היום אברר עם אחותי הגדולה ממני מה היו המאכלים בביתנו.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אני גם היום שמה במרק לפעמים חלמונים '
אני גם היום שמה במרק לפעמים חלמונים
21/11/2010 | 10:00
5
יש לקנות אותם קטנים כאלה וזה טעים חבל"ז. ובתיה הזכירה לי את השמעלץ שסבתא שלי היתה מכינה וממלאת בזה את הקניידעלך בפסח
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'מאכלים שונים'
מאכלים שונים
21/11/2010 | 10:03
6
בבוקר כתבתי והמסר "הוסר"אנני יודעת מדוע
אבל כל המאכלים שהוזכרו היו בבית שלי
שהיה בית מעורב.אכלנו מאכלים של יוצאי אשכנז
ומאכליים של יוצאי מצריים,יוון וירושלמיים.
נחמד להזכר בבית אבא.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'נורא בא לי לספר על מאכליה של אמי'
נורא בא לי לספר על מאכליה של אמי
19/11/2010 | 16:40
4
8
היום בדיוק בקרנו את הקבר שלה.
לא אספר על הגעפילטע פיש שכל אוהביו נשבעים בו עד היום, אני מתעבת את המאכל הזה. לא אכתוב על הרגל הקרושה שהאיש שלי מתגעגע אליה מאד, אני לא סובלת. גם לא על מרק העוף שאני מכינה אחרת.
בא לי לספר על עוגות השמרים שכל יום שישי אפתה, ומלאה בקקאו וסוכר וקינמון וצימוקים, ואיכשהו תמיד היו נשארים כמה צימוקים עודפים כדי לכבד אותי. כך היה תמיד גם עם הקצף מהחלבונים ועם הקצפת, איכשהו תמיד היה נשאר קצת כדי לתת לי ללקק.
ועוד עוגות, שכל אחת מהן קרויה על שם מי שנתן לה את המתכון. חלק מהן גם אני אופה, והכי משמחות אותי הן אלה שגם בתי מכינה בעצמה. מדור לדור לדור...
בא לי לספר על הקישואים, החצילים, השעועית שהיו מתבשלים (כל אחד לחוד) במיץ עגבניות עם מיץ לימון חמוץ-מתקתק-חריף. גם אני וגם בתי מכינות אותם. "הקישואים של סבתא הכי טעימים בעולם" אומרת "שמש" נכדתי. כשאגמור להקליד אלך להכין סיר כזה.
ותבשיל של תפ"א מרוסקים גס עם בצל, מעט שמן וקמח. עושים מזה כדורים ומבשלים ברוטב הצלי, או בחמין- במקום הקישקע הקנוי. אפשר גם למלא איתו עוף או יונים. מתה על זה, וכל בני משפחתי מאושרים עם המאכל הזה.
וחמיצת הסלק האדומה כהה, הבורשט מהכרוב עם עגבניות, מרק קרם הקישואים (לזרים אנחנו אומרים שזה מרק ירקות, תתפלאו איך אנשים שלא נוגעים בקישואים זוללים את המרק הזה כשהוא מוסווה כמרק ירקות)...
ולפתן החבושים של ראש השנה, אוי הלפתן הזה שאין בעולם איש שמצליח לבשל כמותו. איך הם היו יוצאים לה בצבע בורדו עמוק כהה, לא ורוד ולא כתום?
הייתי בשמחה מספרת עוד, רק שהידיים שלי בוערות מהסחוג שגמרתי להכין. משהו שלא למדתי מאמי (אשכנזים, מה לעשות...), ונכנס לתפריט שלנו כי החייל (שכבר שתי שבתות לא הגיע וכנראה גם בשבת הבאה ישמור עלינו בגבול) מת על זה...
שבת שלום
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-' משתפרת'
משתפרת
20/11/2010 | 09:47
1
1
הביאי חיש את התרחיש, איך מכינים קישואים של סבתא
הכנת סחוג דורשת כפפות מנתחים, בפעם הבאה תגני על הידיים,
קרה לי פעם שלא ישנתי כל הלילה מהבערה.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'יש לי כפפות מנתחים בשפע. שכחתי להשתמש.'
יש לי כפפות מנתחים בשפע. שכחתי להשתמש.
20/11/2010 | 16:11
1
למרבה המזל לא שפשפתי את העין...
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-' משתפרת , את יודעת איך החבושים מקבלים את '
משתפרת , את יודעת איך החבושים מקבלים את
20/11/2010 | 22:51
1
3
  הצבע  המיוחד שלהם , את זה למדתי מחמותי ,
חותכים  את החבושים לפרוסות קטנטנות לא קולפים את הקליפה  מבשלים אותם עם סוכר בלי מים אסור להכניס מים בשלב הזה , מה שקורה החבוש מקבל צבע של  סוכר מקורמל  משהו בין  בורדו עמוק לכתום ורק אז אפשר להוסיף  מים .
אני מוסיפה לחבושים רק  פירות יבשים, תפוחים צימוקים ומישמישים   עוד סוכר אם צריך וכמה פרוסות לימון . ומבשלת כחצי שעה בערך.
זהו הליפתן   שלנו לארוחת ליל הסדר כל שנה .
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אמי היתה מבשלת את החבושים לא כמו חמותך'
אמי היתה מבשלת את החבושים לא כמו חמותך
20/11/2010 | 23:56
4
קלופים, פרוסים לפרוסות דקות, עם מים, לימון וסוכר. לי הם יוצאים בצבע אדום אבל אצלה- היה בורדו עמוק. כשחוסכים בסוכר או כשמציפים בהרבה מים מתקבל צבע כתום. אני חושבת שחלק מהשוני בין הלפתן שלי ושל אמי נובע מסוג החבושים. אמי השתמשה בחבושים של פעם שגדלו על העץ בחצר שלנו, כאלה עם המון כיסוי פרוותי, קמטים וקפלים רבים, כאלה שהקילוף שלהם היה קשה, החיתוך היה סיוט אמיתי והוצאת הלב האבני היתה מבצע למומחית. החבושים של היום שונים. זה היה הלפתן לראש השנה ולחגים הסמוכים.
בפסח אכלו אצלנו לפתן מפירות יבשים. משמשים, תפוחים, צימוקים ושזיפים, מבושלים עם סוכר ומיץ מלימון טרי. לפעמים אני מכינה לליל הסדר לפתן כזה, אבל אחרי הסעודה הדשנה ולפני העוגות המובחרות יש לזה מעט ביקוש... בשנים האחרונות הפסקתי.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אוכל מבית אבא , זכרונות מתקופה קצרה'
אוכל מבית אבא , זכרונות מתקופה קצרה
20/11/2010 | 08:22
4
13
לא זכיתי להרבה ימי עדנה כך שרק מעט טמון בזכרוני.

הייתי אכלנית גרועה אז כל בוקר וערב קיבלתי צלחת עמוקה מלאה בפודינג וניל או תות המורכב מחלב, חמאה  וחלמון ומעט לימון. בעברית תרכיז ויטמינים.

אהבתי את הקציצות המטוגנות עם פירה . שנאתי את הארוחה החד שבועית שהיתה עשויה מצלחת חלב חם עם אטריות ומנה עיקרית דג פרוס מבושל. (כנראה קרפיון).

מעבר לכך כל זכרונותי כבר גולשים לחמותי שהיתה מכינה צלי מעולה ובתוכו קציצות העשויות מחלה ישנה עם בצל מטוגן. ניסיתי לחקות אותה אך נכשלתי.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'איך שכחתי '
איך שכחתי
20/11/2010 | 16:58
3
3
אצלינו בבית של סבתא שלי היה מנהג קבוע , יום אחד בשבוע סבתא היתה מכינה איטריות רחבות ועליהם היתה שמה לנו בנדיבות גבינה לבנה ( היתה בחבילה עם ציור של פרה) אחד היה מוסיף סוכר וקינמון והשני מלח ,,,, כל כך אהבנו את זה שהמשכנו את המסורת וגם היום זה המאכל שמאוד אהוב על נכדיי
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'רונית1031'
רונית1031
20/11/2010 | 17:50
2
גם אני נזכרת פה ושם {מה דבר אחד עושה}
שכולנו נזכרנו בדברים שכבר לא עושים אותם.
סבתי מצד אבא שלי היתה פולניה והיא היתה מכינה
צ"ימס{גזר מתוק} אני לא הבנתי למה פתאום הגזר שהוא ירק
נהיה מתוק.ובחמין השבועי היתה ממלאה את הקישקה
בבשר ובצל עם שומן .והכי אני שכחתי את הביצים החומות\
שאצל חמותי קראו להם חמינדוס.
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אוי רוניתי מה עשית לי - כמה אני אוהבת את'
אוי רוניתי מה עשית לי - כמה אני אוהבת את
20/11/2010 | 17:58
1
האיטריות עם גבינה - נדמה לי שקראו לה "קרש" ציור של פרה כחולה.
גם אני אהבתי את זה עם סוכר, אבל למשפחה אני מערבבת את על המרכיבים
ואופה בתבניות חד פעמיות שך אינגליש קייק.
אבל נזכרתי שהיינו אוכלים איטריות דקות עם אגוזים טחונים,סוכר וקינמון.

ועוד מאכל מאוד אהוב ומחמם במיוחד בחורף - מטגנים סולת במחבת רחבה,
מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ונותנים להתבשל עד שהעיסה מתקשה.
כאשר מתקרר חותכים לקוביות ושמים במרק חם.

ומה על ממליגה חמה עם גבינה מלוחה ושמנת??????????????????
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אם מדברים על איטריות רחבות זה נקרא פטוצ'יני'
אם מדברים על איטריות רחבות זה נקרא פטוצ'יני
20/11/2010 | 23:28
1
החתן שלי אוהב לעשות לי דווקה וכשהולכים למסעדה ביחד הוא אוהב מסעדות
   פלצניות ואני מסעדות שיש סלטים ולחם ויום אחד הלכנו למסעדה איטלקית
   בתור פשרה אני הזמנתי ניוקי והוא היזמין פטוצ'יני שעד אז לא ידעתי מה זה
   כשראיתי את הצלחת צחקתי זה האוכל הכי עני שיכול ליהיות
   והוא שילם כל כך הרבה בגלל המסעדה הפלצנית
יום אחד לפני שנים הוזמנו וגם הורי לחתונה של קרובים עשירים בתקופה שהתחילו
   הפסטות הצבעוניות החתונה הייתה מעוצבת משהו אמא שלי קמה למזנון לקחת
   לעצמה משהו לאכול הכיבוד היה במזנון מפואר ופתאום חוזרת חזרה ומתגלגלת
   ואומרת מה??? מינסטרה {פסטה} בחתונה  
אז יש כל מיני מאכלים שבכל מקום נקראים בשם אחר אבל בעצם מדובר באותו

שבוע טוב
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-' הרגתן אותי ...'
הרגתן אותי ...
20/11/2010 | 18:21
4
לקרוא על כל התבשילים והמעדנים  המשגעים שנכתבו כאן,
אני לא מפסיקה לפנטז על הטעמים והריחות שלהם ... תדעו לכן , עוד רגע אני מתעלפת...
מזלכם  שאני לא בהריון ...
  אם היה אפשר לאסוף את כל המתכונים  ולכרוך אותם לספר אחד  זה היה יכול להיות נחמד ,
איזה תרבות אוכל נהדרת היתה פעם , בלי הג'אנק פוד והפאסט פוד... והשד יודע מה ...
אבל אני אישית  לא רואה את עצמי עומדת ומכינה רגל קרושה, פשוט אין מי שיאכל את זה אצלי,  ואין מצב שאני אכין דבר כזה רק לעצמי...
שתהיה  לי בריאה סבתא שוש, חמותי  אבל אין על הכרוב הממולא והגפילטע פיש שלה ..  
אני  אישית , נהנת מכל ביס וביס ....
סבים וסבתות >>
לצפיה ב-'אוכל מבית אמא??????????'
אוכל מבית אמא??????????
20/11/2010 | 23:34
5
ואפרופו מתכונים מביתה של אמא שלי הפולניה (זל)
מה שבאמת שנאתי... לבוא הביתה כשהיא שרפה את הנוצות של העופות ... איכס .
וכשאבא הכין דג מלוח. עד היום אני לא אוכלת דגים. מלבד גפילטע פיש . זהו.
סבים וסבתות >>

הודעות אחרונות

12:03 | 24.11.16 סבסבתא ל 11
12:00 | 18.11.16 שרי 55510
11:54 | 18.11.16 שרי 55510
12:38 | 30.10.16 ringol
11:04 | 23.10.16 ידי הזהב100
11:05 | 18.10.16 שרי 55510
11:41 | 13.10.16 שרי 55510
20:00 | 24.09.16 אמאיקרהלי3

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ