כולם להתאסף, הנה היא עולה ובאה

הדסבתא

New member
רוניתי, הפיליפינית מהממת........

שיהיו להם חיים משותפים נפלאים, ושאתם תהנו מהם כמה שיותר
 

שויי

New member
משו טוב...

אחרי שהייתי ספונה בבית שבוע שלם, לקחנו לנו יומיים חופשה ונסענו לים. אהובי הדייג
יצא לדיג להביא ארוחת ערב, כי באמת, מצרכי המזון כלו כמעט כולם
תוכלו לראות בתמונה את הדגים לפני שטוגנו ונאכלו עד אידרה. למחרת עם שחר קם הדייג עם חכתו ויצא לים, היה קררררררר ורוח רטובה ואפילו גשם, הצליפו בפנים. כאשר יצאה השמש, יצאתי אף אני לטייל על החוף, הים היה נמוך בלשון הדייגים, בשפל והסלעים במפרץ נחשפו וגילו המוני חלזונות
שהיו צמודים לזיזי הבורות הסלעיים. הבטתי בהם ומיד גמלה בי החלטה. שליתי כמות נכבדה של חלזונות, הנחתי אותם בקרטון ביצים זרוק שמצאתי על החוף, וצעדתי חזרה לקן שלי, שומרת שלא יפלו, חלקם יצאו מהקונכיה והחלו זוחלים זה על זה
נסיונותי עד כה, להכשיר פירות ים לדבר מאכל, החל מתמנון ארך זרועות והמשך בלובסטר ענק וסרטנים, רשימה נכבדה האמינו לי, מעולם לא הכינו אותי להפתעה שהכינו לי השבלולים. את ההמשך אספר בתגובתי הבאה, ושוב כהרגלי אבקש מבעלי רגישות ייתר לא לפתוח אותה
שמעת
אביב?
 

שויי

New member
משו טוב... המשך

זו לא מלאכה קלה לייצב חלזונות במגש, גם אם הם לא היו בתזוזה תמידית נחושה
השבלולים האלה לא עשו לי את העבודה קלה, בלשון המעטה, ובכלל הם הזכירו לי כל הזמן שבה בעת שאני נאבקת בהם, אני גם רוצה להחזיר אותם לים. אתם יכולים לראות בתמונה, חילזון אחד סורר שזז ממקומו וטיפס על אחר. את ההמשך לא אספר כי מיצי
למרות שביקשתי, נכנסה לקרוא.
 
../images/Emo35.gifמי מכיר מי יודע../images/Emo35.gif

היום היינו בטעימות במקום הנקרא "הבית הירוק" ברמת אביב ליד האוניברסיטה. וכל זה כדי לסגור מקום ותאריך לחתונת בני. האוכל היה משהו והמקום מאוד מיוחד. עכשיו צריך להחליט. נקוה שזה גם יהיה בימים הקרובים. מישהו שמע משהו על המקום
 
הדגים נראים משו..משו..

לגבי ה"יצורים" השחורים והדביקים האלה אין לי דעה ...למרות שאני יודעת שיש אנשים שזה מעדן בשבילהם
 
אוהבת פירות ים אבל לא בטוחה שהייתי מכינה

חלזונות לבדי. אכלתי פעם בסן פרנסיסקו בנמל. שם שלקו במים רותחים את השבלולים . קשה לומר שהתלהבתי במיוחד
 

א ר נ ה

New member
../images/Emo60.gifחלזונות נוסח בורגונדיה

המתכון לקוח מספר בישול אמיתי
בשם "מאכלים צרפתיים" שנכתב ע"י העתונאים שמעון צבר ורנה מוקדי, הזכורים בודאי היטב לכל זקני צפת: "מרעיבים את ה-
במשך שבוע ימים. שוטפים אותם היטב במים זורמים ומשרים אותם במשך שעתיים וחצי במים,חומץ ומלח בישול. שוטפים, מבשלים ללא מכסה ועל להבה קטנה בציר מאודה בחומץ במשך שעתיים. אחרי הבישול, מוציאים כל
מקונכיתו, ומסלקים את קצה העוקץ הכהה של זנבו
. את הקונכיה הריקה ממלאים עד מחציתה בממרח, המורכב מפטרוסלינון
, בצלצול, שום, פלפל, מלח וחמאה. מחזירים את ה-
לקונכיתו, ומכסים אותו שוב בממרח. את כל הקונכיות הממולאות מסדרים בתוך כלי זכוכית חסין-אש ואופים בתנור חם במשך 8 דקות.
זאת המשימה שלך לשבוע הבא, שויי
 
../images/Emo52.gif אבל זה איכסססססססס../images/Emo2.gif

אבל שויי יודעת מכל דבר לעשות מעדן
 

א ר נ ה

New member
גם אני חושבת שזה איכססססססססססססס

אבל תהליך ההכנה - תודי שהוא נעים ואסתטי
ככה זה אצל הצרפתים....
אגב, מענין אותך מתכון של רגלי
?
 
ארנה ../images/Emo124.gif יש לך רק מתכונים

של חיות קטנות ומגעילות
ת'אמת שתהליך ההכנה בהחלט נשמע נעים ואסטתי אבל אין סיכוי בעולם שאני אתקרב לדברים האלה
 

שויי

New member
אורנה, החילזון טעים ממש ../images/Emo60.gif

דומה בטעמו לצדפה. את הצפרדע
נשאיר בביצה
אתן לו נשיקה
ונתעורר לחלום
נפלא
 
ראיתי שאוכלים אותם עם קיסמים..

תגידי הדייג גם אוהב את הקטנים הדביקים האלה
 

שויי

New member
אההה את ערה? יש לי כלים מיוחדים

לאכילת סרטנים, הם מתאימים בול
בעבר היינו קונים סרטנים מהדייגים, ישר כשחזרו מהים, דייג
אוהב דגים
וכל מה שבא מהים
 

שויי

New member
חבל"ז תקחי ביס אחותי, אחרת

תמצאי את עצמך מקטרת לאוזנו של יוסי סיאס
תקחי ביס, אפ'חד לא ירגיש, ממילא כולם מחכים שתכנסי כבר למיטה כדי שיוכלו לרדת על התנור
 
זהו שכולם כבר נוחרים ואני בעמדת

השמירה
לא טועמת ...אבל מתבאסת כי בשישישבת גם יוסי נח ואי לכך אין סיאס
 

ediana

New member
../images/Emo60.gifזה בכלל לא איכככססססס

אם יודעים לבשל את זה בכלל לא יודעים מה אוכלים, וזה כל הקונץ.............
 
למעלה