../images/Emo60.gifחלזונות נוסח בורגונדיה
המתכון לקוח מספר בישול אמיתי
בשם "מאכלים צרפתיים" שנכתב ע"י העתונאים שמעון צבר ורנה מוקדי, הזכורים בודאי היטב לכל זקני צפת: "מרעיבים את ה-
במשך שבוע ימים. שוטפים אותם היטב במים זורמים ומשרים אותם במשך שעתיים וחצי במים,חומץ ומלח בישול. שוטפים, מבשלים ללא מכסה ועל להבה קטנה בציר מאודה בחומץ במשך שעתיים. אחרי הבישול, מוציאים כל
מקונכיתו, ומסלקים את קצה העוקץ הכהה של זנבו
. את הקונכיה הריקה ממלאים עד מחציתה בממרח, המורכב מפטרוסלינון
, בצלצול, שום, פלפל, מלח וחמאה. מחזירים את ה-
לקונכיתו, ומכסים אותו שוב בממרח. את כל הקונכיות הממולאות מסדרים בתוך כלי זכוכית חסין-אש ואופים בתנור חם במשך 8 דקות.
זאת המשימה שלך לשבוע הבא, שויי