העמסנו עצמנו על האוטו ונסענו לפוקשאן,

dlia2004

New member
העמסנו עצמנו על האוטו ונסענו לפוקשאן,

עיר על המפה שנמצאת כשעה מהעיר שאנו נמצאים ,בוזאו. כל הדרך מישור ואדמות מעובדות עד האופק. בצידי הדרכים בין הכפרים מגדלים האנשים גפנים ליין. כל איכר והשדה שו ואם ענבים אז למה לא למכור קצת? מעמידים ארגז צבעוני של ענבים שחורים ולבנים, מעמידים את הבבושקה לשמור ולמכור ,וכך לאורך עשרות ק"מ מוכרים ענבי יין ומאכל,ערמות של אשכולות נאספות על ארגזים ומובלים לתעשית היין הביתי,והיה שוק איכרים, השמלות הצבעוניות של הצועניות מתבדרות ברוח, הכובעים השחורים של הצוענים משרים הדרת כבוד, הסוסים רועים באחו,והנה על העגלות, חביות יין, בכל הגדלים,מי שחפץ לעשות יין ביתי(וכאן רובם עושים) יכול לבחור את הגודל של החבית המתאימה. ירקות בארגזים, בגדים, נעליים ומיני גלנטריה. עושים סיבוב שומעים את המוזיקה הצוענית המתנגנת בקולי קולות,ואיך לא מתמלאים בעשן של הקבבים הרומנים הנאכלים על הבוקר.יום ראשון ברומניה.
 
אהבתי את התיאור. ../images/Emo45.gif

כמה כסף חסכת לי. קראתי ואפילו התנדנדתי מצד לצד בגלל הדרך שאינה סלולה. והאבק שהותירה מכוניתי YYY יופי של תחושה נתת לי. אני שכורה מהיין
 

שויי

New member
../images/Emo6.gif מקסים פייפייה

גם אני יחד עם השודדת, חרשנו איתך את השדות ונשמנו חוויות
מתנה של אווירה הבאת לנו
 
פיפייה זה נשמע חבל"ז ../images/Emo51.gif על שאת משתפת

אותנו בחוויה , יאללה תביאי תמונות שנשטוף את העיניים
 

סנדי B

New member
העברת בי צמרמורת שקראתי את המילה פוקשן

שלום אם הבנתי נכון את בטיול אז קודם כל בילוי נעים. אז ככה אני לא מהמשתתפות הפעילות בפורום אך לפחות פעם בלילה אני נכנסת לפורות לקרא את הפנינים שאתן/ם כותבות/ים אך היום שקראתי פוקשן עברה בי צמרמורת, בעלי בן יחיד יליד פוקשן והגיע בגיל 5 לארץ היום הוא נושק לגיל 64 אך בגלל מקום עבודתו לא יכולנו לבקר ברומניה היום שהוא גמלאי חשבנו לבקר בפוקשן לחזור למקום הולדתו אך לא הסתדר לנו אנו אמורים לטוס לארצות הברית עד אחרי פסח אך כשנחזור אני תיקווה שבעלי ירגיש טוב ונוכל להגיע גם לפוקשן. האם נסעתם לטיול מאורגן והיגעתם לפוקשן או שיש לכם מסלול לבד במידה ותסכימי לשתף אותי במסלול כשתחזרו בשלום אודה לך מאד רחל
[email protected]
 

dlia2004

New member
רחל,בגלל עבודה של בעלי שגם הוא יליד רומניה

אנחנו נמצאים וגרים ברומניה, ומטיילים רק בשעות הפנאי. כבר עברנו מספר מקומות וכרגע אנחנו נימצאים בבוזאו. למרות זאת אשמח ליעץ לךעל מסלול וטיפים אם תצרי איתי קשר.
 

סנדי B

New member
רומניה רופקשן תודה

שלום אם תוכלי לכתוב למייל שכתבתי בהודעה את המייל שלך וכאשר נחזור מארצות הברית אנו נוסעים לקבל נכד חדש אני יצור איתך קשר אבל זה יהיה רחוק אחרי פסח ותוכלי להמליץ לי לאן לנסוע ובכל זאת המון תודה רחל
 

שויי

New member
../images/Emo140.gifסנדי רחל

שתהייה לכם טיסה קלה וחוויות של אושר עם בוא הכוכב
החדש. מחכים לסיפורים, כשתחזרי
 

סנדי B

New member
שויי תודה מכל הלב אך אנחנו טסים רק בדצמבר

גם משם אני אהיה איתכם ואספר לכם חוויות דרך אגב סנדי זהוא שם בעלי רחל
 

שויי

New member
../images/Emo6.gif רחל, עד דצמבר

את יכולה להספיק לתת לנו מתכון לצ'ופקה סלט.
 

סנדי B

New member
צ'ופקה סלט

היי לא יודעת מה זה צ'ופקה סלט, אך יש לי שני סלטים שאני מאוד אוהבת ונשמרים כמה ימים. אז כך 1.סלט שועית. להשרות שועית לבנה במים ללילה ככוס וחצי ובנפרד שועית שחורה או אדומה אותה כמות להרתיח כל אחד לחוד עד שהשועית מוכנה לאכילה אפשר בסיר לחץ מרגע שיש יציאת לחץ 25 דקות. לשמור עם המים שלהם. לוקחים כמות מספיקה לפעמיים שלוש חותחים בצל ירוק קטן גם הבצל וגם מעט מהעלים הירוקים מוסיפים לשועית ומתבלים במעט שמן וחומץ [את החומץ צריך להרגיש] מלח ופלפל שחור/לבן לפי הטעם מגישים קר אפשר להוסיף פטרוסיליה או קוסברה לפי הטעם אני לא אוהבת קוסברה. 2. סלט תפוחי אדמה יווני - איידה תרגום לעיברת שומיידה. מרתיחים 4-5 תפוחי אדמה עם הקליפה כשהתפוחי האדמה בשלים מקררים ומקלפים לא מתחת למים הקליפה נדבקת בבלנדר או במג'מיקס מועכים את הת"א עם הרבה שום ל-4-5 ת"א כ-6-7 שיני שום כמה שיותר שום יותר טעים תוך כדי הערבוב מוסיפים שמן בערך כוס זה צריך ליהיות נעים וכתיפתי לקראת הסוף להוסיף ביצה מלח לפי הטעם היוונים בכפרים אוכלים את זה עם דגים, אפשר להגיש בארוחה כסלט כפי שמגישים סלט תפוחי אדמה עם מיונז או סלט חצילים. אם יהיה לכם טעים תספרו רחל
 

שויי

New member
YYY רחל, סלט שעועית צבעוני

תפ"א ושום אסורים עלי מסיבות בריאותיות, סלט שעועית נשמע לי נפלא, אנסה אותו, תודה.
 

סנדי B

New member
שלום לכולם שכחתי להגיד שלסלט היווני צריך לימו

לסלט היווני צריך לימון להתחיל עם חצי לימון טבעי סחוט ולפי הטע להוסיף עוד את הלימון מוסיפים בשלב השמן סליחה ששכחתי רחל
 
זה מזכיר לי את שני הסלטים מבית אמא../images/Emo82.gif

אצלנו בבית היו מכינים רק עם שעועית לבנה... אני לא משרה אותה כי אין לי סבלנות לחכות
אני פשוט מרתיחה את השעועית במים למשך שעה בערך, מסננת ושוטפת היטב, ואחר כך מבשלת שוב עד שהשעועית רכה ונימוחה (תלוי בסוג השעועית) ואז שוב שוטפים ומסננים. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפה בצל גדול פרוס לפרוסות דקות שנסחט קודם לכן (כך יוצאת החריפות), זיתים שחורים, שמן בנדיבות, חומץ בנדיבות, מלח, פלפל שחור ופרוסות של ביצה קשה... זה טעים בטירוף
אצלנו זה נקרא: פיאס או פיאז. הסלט השני הוא סלט תפוחי אדמה שמבושלים שלמים בקליפתם, ולאחר שהתרככו היטב, מסירים את הקליפה ומצננים. חותכים לפרוסות שלימות, מזליפים לימון, שמן, פטרוזיליה, בצל גדול פרוס, וביצה קשה... כמובן שלא שוכחים את המלח והפלפל השחור. שני הסלטים האלה כמעט זהים בתיבול מלבד הלימון שמחליף את החומץ. אני אוהבת אותם כשהם טריים, הם לא נשמרים הרבה זמן במקרר. בקיצור, מה שנקרא "מזטים"
 

סנדי B

New member
סלטים מבית אמא ליחפה בפארק

היי גם אצלנו עושים את התפוחי אדמה חתוחים זה מאוד טעים וגם אצל העירקים אך אם את מדברת על מזטים את בטח משהוא כמו יווניה תורכיה, אני חצי יווניה וחצי איטלקיה. אני כבר לא מכינה כל מה שקשור לתפוחי אדמה בגלל בעלי, בעלי מ-29/4/08 הוריד 27 ק"ג ללא פעילות ספוטיבית משום שהוא נכה ברגליים ומתנייד עם קלנועית, צריך להחליף מפרקים ברגליים אך בגלל מצבו הרפואי והשמנת היתר לא ניתן לנתח אותו עד שירד לפחות עוד 20 ק"ג בתוכנית/הרגלי אכילה שקיבל מהקרדיולוג שלו ד"ר קיציס, בעלי אוכל הכל כמה שהוא רוצא רק בלי קמח סוכר תפוחי אדמה ואורז ומאז לא צריך מכשיר הנשמה, מסוגל לגרוב גרביים לבד, לנעול נעליים לבד ואפילו לכפתר מכנסיים לבד נו טוב כבר סיפרתי לכם כמעט הכל אז הוסיף עוד טיפ טיפה יש לי ארבעה ילדים שלושה בנים ובת כאשר הבכור בעוד יומיים 26/9 יהיה בן 40 והתינוק ב-1/9 היה בן 33 יש לי תשע וחצי נכדים.
והסוד הגדול אני בגיל מדינת ישראל רחל
 
למעלה