עבודה עם ג'לטין/ אגר

עבודה עם ג'לטין/ אגר


ערב טוב,
לפני מספר ימים ניסיתי להכין עוגת טריקולד, והחלפתי את הג'לטין באגר:
לצערי לא עשיתי השוואת טמפרטורות, וקיבלתי מוס עם המון כדורי אגר קטנטנים.

האם יש דרך לתקן את התקלה, או שזה לא אכיל ופשוט להתחיל מחדש?
תודה
 

bali

New member
מנהל
תשובה לפעמים הבאות

לצערי אין איך לתקן גושישי ג'לטין/אגר בתוך מוס, מלבד סנן אותו לפני שהוא נקרש והתקרר ואולי להוסיף עוד קצת ג'לטין/אגר שהומס היטב. השאלהאם שמים לב לזה כבר בשלב הראשוני של הערבוב.
 
אוי אם זה עדיין מעניין אז

ההבדל בין ג'לטין לאגר.. ג'לטין עושים ביחס של 1 ל 5 עם מים קרים, ואחר כך מחממים ומערבבים (אפשר במיקרו או על באן מארי) ואת זה מוסיפים למסה תוך כדי השוואת טמפ' אגר אגר מבשלים עם המסה חייב להיות חם, היתרון שאם לא יוצא טוב אפשר שוב לחמם.
 
למעלה