נסיונות כושלים להכנת מוס...

שלי3006

New member
נסיונות כושלים להכנת מוס...

היי, במתכון של מוס שוקולד חלב היה כתוב להרתיח שמנת מתוקה עם שוקולד חלב. עשיתי את זה למרות שאני מבינה שאסור להרתיח, רק להביא לסף רתיחה. מה אני עושה עם התערובת המורתחת? יש סיכוי שהיא תקציף למוס? יש הצעות אחרות לקינוח שאפשר להשתמש בתערובת הזו? תודה!
 

bali

New member
מנהל
מצטערת שרק עכשיו עונה... אבל מקווה שהתשובה תועיל

לא נורא שהשמנת הגיעה לרתיחה. כשהתערובת חלקה ואחידה, מקררים אותה ללילה או כמה שעות במקרר ולמחרת מקציפים את התערובת עם עוד 1/2-1 מיכל שמנת מתוקה, במהירות בינונית, עד שמתקבל מוס אוורירי יותר. להיזהר מהקצפת יתר.
 

almogi

New member
לא מרתיחים את השמנת עם השוקולד

מביאים את השמנת לסף רתיחה. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים דקה ואז מערבבים. ממתינים שיתקרר ואז מכניסים למקרר לארבע שעות לפחות. מקציפים עד שהתערובת תפוחה ויציבה (לא להקציף יותר מדי!).
 
למעלה