קרם ציפוי / זילוף לא מצליח...

ittayd

New member
קרם ציפוי / זילוף לא מצליח...

לציפוי וזילוף על עוגה עשיתי קרם משמנת מתוקה (38%), חצי פודינג אינסטנט וכף אבקת סוכר. הקצפתי במהירות גבוה כ-2 דקות עד שהמערבל כבר לא מזיז את הקרם. ועדיין כשבאתי למרוח היה מאוד קשה לעבוד איתו. בעיקר לעשות פינה ולדאוג שהכל יהיה חלק. גם הזילופים לא יצאו גדולים אלא שקעו.
מלבד לעשות רויאל אייסינג, יש המלצות לשיפור החומרים או הכנת הקרם כך שיהיה יותר קל לעבודה?
 

bali

New member
מנהל
נשמע שהקצפת את הקרם יותר מדיי

והוא כבר נהיה קשה מדיי, אולי הקצפת התקרבה ללהיות חמאה.

להבא - להקציף קצת פחות. האינסטנט פודינג מייצב את הקרם מספיק כדי שיהיה אפשר למרוח אותו ולזלף. עוד אופציה - להוסיף גם קצת חלב לקרם הזה (1/4-1/2 כוס), ואז הוא רך יותר.

אני אישית לא יודעת איך להכין רויאל אייסינג סמיך מספיק לזילוף ממש, אני מכירה אותו כאייסינג די נוזלי.

קרם נוסף שאמור להיות מאד נוח ויפה לציפוי ולזילוף הוא קרם חמאה.
בעקרון - מלא חמאה רכה מוקצפת עם מלא אבקת סוכר וטיפ טיפה חלב. אני לא ניסיתי אותו כי זה נשמע לי כבד ושומני מדיי, אבל יש מלא מתכונים לקרם חמאה בגוגל. הוא נשמע לי לא כל כך טעים אבל בכל הסרטונים ביו טיוב הוא סופר חלק ויפה ויציב.

בהצלחה ואנחנו פה
 

חנהפ

Active member
סה"כ נשמע שהכנת את הקרם לזילוף כהלכה

מהניסיון שלי יש 2 אריזות של שמנת מתוקה לקצפת, אחת בצבע שחור והשניה כחול/ורוד. ראיתי שהשמנת באריזה השחורה לא יוצאת טוב בהקצפה, עדיף להקציף את השמנת המתוקה באריזה הכחולה מתקבל אורירי יותר ובר זילוף
 
למעלה