מחפשת מתכון לעוגיות גבינה מתוקות ללא קמח ("סופלונים"?)

trilliane

Well-known member
מנהל
מחפשת מתכון לעוגיות גבינה מתוקות ללא קמח ("סופלונים"?)

נתקלתי לאחרונה במוצר ביתי בשם "סופלוני גבינה", מעין "גביניות" חמודות שכאלה בעבודת יד. חשבתי שאולי הן אפויות אבל כתוב על האריזה שיש לשמור בקירור ולא ניתן לחמם.
הרכיבים הם: אבקת סוכר, חמאה, גבינה 5%, ביצים , וניל.

חשבתי לעצמי שיהיה ממש מגניב לנסות להכין כאלה לבד (ובעיקר לקצץ משמעותית את כמות הסוכר, הן היו מתוקות לי מדי) אבל אין לי מושג מה הכיוון ולא הצלחתי למצוא שום רמז בגוגל למשהו כזה או דומה (אולי אני לא יודעת מה לחפש).

אשמח לעזרה/הכוונה.


 

bali

New member
מנהל
לצערי אין לי רעיון שאינו אפוי

אבל הייתי מתחילה בלחפש מתכונים לעוגות גבינה ללא קמח או ללא גלוטן, אולי יהיה משהו דומה...
ולדעתי העוגות שצילמת עברו אפייה או בישול/אידוי, הן שזופות קצת למעלה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ולאפוי יש?
גם לי זה נראה אפוי, אבל אז מוזר לי שאסור לחמם

מהמרקם היה לי קשה לקבוע (אבל אני ממש לא מומחית לקינוחים או בכלל).
&nbsp
תודה על הכיוון, מצאתי עכשיו את המתכון הזה:
http://www.10dakot.co.il/עוגת-גבינה-דיאטטית/
&nbsp
אולי שווה לנסות להכין במנג'טים (ובלי הציפוי).
כדאי לקנות קורנפלור במיוחד (אין לי, לא משתמשת...) או שיש תחליף אפשרי אחר?
 

bali

New member
מנהל
כדאי לקנות קורנפלור. הדבר היחיד שדומה לו הוא קמח תפוחי אדמה

כזה שמוכרים בעיקר בפסח... בכל מקרה תצטרכי לקנות משהו מהם.

מצאתי עוד רעיון בשבילך,סופלה גבינה מתוק -

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2232186
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה! רק עכשיו נפל לי האסימון ש"סופלון" זה מ"סופלה"...


לא קישרתי בין הדברים (אולי גם כיוון שבישראל אני רגילה לקשר סופלה לשוקולד ולא לגבינה).
&nbsp
אני רואה שבמתכון הזה יש הפרדת ביצים; במתכון שמצאתי מערבבים הכול יחד... המממ...
 

bali

New member
מנהל
יאפ. סופלון = סופלה קטן. קורה לכולנו שיש הצתה מאוחרת


תראי,אפשר לדלג על הקצפת החלבונים בנפרד, אבל בתכל'ס, הפרדת הביצים והקצפת החלבונים בנפרד היא מה שנותן לסופלה את האווריריות שלו. אם פחות אכפת לך הקטע של האווריריות, אפשר ללכת על מתכון ללא הפרדת ביצים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, ברור (מרגע שהבנתי את הקישור...)

הסופולונים שאכלתי דווקא לא היו אווריריים אלא יותר צמיגיים כאלה, וזה היה מרקם די כיפי, לא של גוש גבינה דחוסה כפי שקורה לפעמים בעוגות גבינה אפויות. אני חושבת שזה היה בזכות החמאה, ואני רואה שהמתכונים האחרים לא משתמשים בחמאה אלא בשמנת חמוצה (שזה עדיף בעיניי, פחות שומן). אני מעריכה שהשימוש בחמאה מעניק למוצר חיי מדף ארוכים יותר, אבל זה פחות רלוונטי באפייה ביתית לצריכה מידית.
 

bali

New member
מנהל
נראה לי שאת צודקת לגבי החמאה

ספרי מה הכנת בסוף ואיך יצא
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אבל שאלתי אינה מה "הכי טוב" ולא חיפשתי עוגת גבינה...

כאמור, אכלתי מוצר שמצא חן בעיניי ורציתי לנסות להכין משהו דומה בעצמי (רק פחות מתוק ורצוי גם קצת פחות משמין). לא מחפשת עוגות גבינה באופן כללי או מתכונים ללא גלוטן או כל דבר אחר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אין לי בעיה עם גלוטן; פשוט נהניתי מהמוצר וחיפשתי דומה

 
למעלה