עוגת דבש לימונית ל
ושנה מתוקה

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
עוגת דבש לימונית ל
ושנה מתוקה


עם השנים, העוגה הזו הפכה לעוגת הדבש המסורתית שלנו במשפחה.
היא מתובלת ולימונית, ונותנת קצת גיוון לעוגת הדבש המסורתית.

עוגת דבש לימונית (לתבנית 26 או קוגלהוף או שתי אינגליש קייק חד פעמיות)

¾ כוס שמן
1 כוס דבש
½ כוס סוכר לבן או חום
2 כפות ריבה טובה
2 ביצים
¾ כוס קפה חזק או תה, מצונן
½ 2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
1 כפית של כל התבלינים בסה"כ:קינמון,ציפורן,אגוז מוסקט,זנגוויל- לערבב כפית מכל אחד ביחד ולהוסיף כפית אחת מהתערובת.- כפית מחוקה של ציפורן, זנגויל ואגוז מוסקט וכפית גדושה של קינמון – לערבב יחד ולקחת כפית גדושה מהתערובת הזו.
3 כפות ברנדי או רום
קליפה מגוררת מחצי לימון
ניתן להוסיף 1/2 כוס של :צימוקים/אגוזים/שקדים מולבנים או תערובת שלהם

לזיגוג לימון
2 כפות גדושות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
קצת גרידת לימון

הכנה:

לערבב היטב בקערה עמוקה:סוכר+ביצים+שמן+דבש.
להוסיף את כוס הנוזלים,ברנדי וריבה.
לנפות קמח עם אבקת אפיה וסודה לשתיה,להוסיף את התבלינים ולערבב עם התערובת הנוזלית.
אם מוסיפים את הצימוקים והאגוזים לערבב אותם עם שתי כפות קמח,כדי שלא ישקעו בעוגה ולהוסיפם לעיסה. לשמן תבנית עגולה 26 או תבנית מרובעת בגודל 25X25, או 2 תבניות אינגליש קייק או ץבנית קוגלהוף בינונית. אפשר לפזר בתחתית התבנית שקדים פרוסים או אגוזים ועליהם למזוג את תערובת העוגה. לאפות בערך 45 דק' בטמפרטורה של 170 מעלות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא ממרכזה כשהוא נקי.

כשהעוגה מתקררת הופכים אותה על צלחת הגשה ואז מומלץ להכין זיגוג לימוני ולזלף ממנו על העוגה:
לזיגוג לימון לערבב יחד לקרם קצת נוזלי את כל המרכיבים ולזלף על העוגה אחרי שהתקררה.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה




 

bali

New member
מנהל
תודה רבה :) שנה טובה גם לך

ממליצה עליה בחום. גם מי שלא מתים על עוגות דבש ממש אוהבים אותה. כנאמר - לימון מוסיף המון
 
למעלה