החגים מתקרבים ואתם יכולים לשאול הכל על קינוחים

מאפינס דבש

שלום רב, איזה כיף שלא פספסתי כי יש לי כמה שאלות.
כשאני מכינה מאפינס דבש הנגלה הראשונה בתנור יוצאת מצוין, אבל הנגלה השניה והשלישית תופחת בצורה מאוד לא יפה ואחידה.
בבלילה יש אבקת אפייה ומעט סודה לשתיה.
 
טורט בשכבות

יש לי מתכון לעוגת טורט שמחלקים לשלוש תבניות ואופים.
יש לי תנור ביתי רגיל ולכן אני נאלצת לאפות כל תבנית בנפרד. מה הדרך הכי טובה לשמור את הבלילה בזמן האפייה כדי שגם התבנית השנייה והשלישית יצאו טוב כמו הראשונה.
תודה רבה
 

bali

New member
מנהל
אורן, שמחים ומתרגשים לקראתך


אז לפני הכל, תודה רבה רבה על שבאת לפורום המתוק שלנו כדי לעזור לנו להתכונן לחג, ובכלל, לשתף אותנו בידע העשיר שלך.

שתהיה לך ולכולנו שנה טובה ומתוקה כדבש
 
ושאלה אחרונה (מקווה
) עוגיות מקרון

הכנתי הרבה מאוד פעמים עוגיות מקרון בשיטה הצרפתית ללא צבעי מאכל ולא נתקלתי בבעיות.לאחרונה הזמינו אצלי מקרון צבעוני ואז הכל התחיל להסתבך...
אני משתמשת בצבע מאכל ג'ל ולפני האפייה נראה מושלם הבעיה שבגמר האפייה הצבע לא מגרה במיוחד. אני אופה 16 דקות על 150 מעלות, אם אני אופה פחות זה צבע יפה אבל אז לא אפוי מספיק ולמרות שנפרד מהנייר אפייה יותא מידי רך ואחרי יום במקרר זה כבר ממש מידי רך.
יש פתרון?
שאלה נוספת לגבי מקרון -
מקרון במילוי גנאש הקפאתי כבר ויצא מצוין. מה לגבי מקרון במילויים שהם לא על בסיס שוקולד אלא כמו קרם לימון מבושל, מלית אוכמניות מבושלת וכדו'. ניסיתי בעבר להקפיא לשבוע והיה מוצלח, האם יחזיק יותר זמן מזה בהקפאה?
תודה רבה!
 
למעלה