פינוקי מיני מאפינס בננה שוקולד צ'יפס

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
בשמחה
תודה על הפירגון


 

bali

New member
מנהל
פינוקי מיני מאפינס בננה שוקולד צ'יפס

לכבוד שנת הלימודים שהחלה, וכרעיון למשהו מתוק וקטן שאפשר לפנק בו את הילדודס ביחד עם ארוחת העשר, הנה רעיון מתוק. מיני מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס.
חמש דקות ערבוב, רבע שעה אפייה וזה מוכן.

ל 60 מיני מאפינס קטנים (השתמשתי בתבנית סיליקון למיני טארטלטים בקוטר 3-4 ס"מ, יצאו 4 נאגלות)

350 גרם קמח תופח (או קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה וחצי כפית אבקת סודה לשתייה)
200 גרם סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
3/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס חלב (או מים/חלב סויה לגרסה פרווה-טבעונית)
2 בננות בשלות מעוכות במזלג
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

מערבלים יחד קמח, סוכר, שמן, מלח, וניל וחלב לתערובת אחידה.
מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים לפיזור של השוקולד.
ממלאים שקעים של תבנית סיליקון, לא עד הסוף כי המאפינס תופחים. הכי נוח להעביר את התערובת לשק זילוף חד פעמי ולזלף, יותר נוח ונקי.
אופים בחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהמאפינס מקבלים צבע וקיסם יוצא נקי מבלילה ממרכזם (שוקולד מומס על הקיסם זה בסדר).
מצננים ושומרים בקופסה סגורה.
ניתן גם להקפיא אחרי שהמאפינס מתקררים לגמרי.

 
למעלה