עוגת שוקולד בגביע סטייל "גלידת חורף" - כייף להכין עם הילדודס

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד בגביע סטייל "גלידת חורף" - כייף להכין עם הילדודס

האחיינים שלי נגנבים מהקונספט ונהנים לעזור לי לאפות איתם את העוגות האלה...
מכיוון שהערבובים נעשים ידנית, לחלוטין אפשר לתת לילדים לערבב את התערובות, וככה הם מרגישים שותפים לעשייה.

לבערך 20 עוגות:

1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
1/2 כוס קקאו
1.5 כוסות סוכר
קורט מלח
4 ביצים
1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חלב (או מים לפרווה)
כפית תמצית וניל

חבילת גביעי גלידה עם בסיס שטוח

לציפוי:

25 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
3 כפות קקאו
5 כפות סוכר
1/4 כוס חלב (או מים)
כפית תמצית וניל

סוכריות לקישוט עוגות

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים (קמח, קקאו, סוכר, מלח).
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמן, החלב ותמצית הוניל.
משלבים את החומרים הרטובים בתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את גביעי הגלידה וממלאים אותם עד החצי בתערובת העוגה. לא למלא יותר מדיי, אחרת העוגה גולשת מהגביעים באפייה.
אופים בחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה.
מצננים את העוגות.

בסיר קטן מחממים את כל חומרי הציפוי עד שיש רוטב חלק, מבריק ואחיד.

טובלים את העוגות המבצבצות מהגביע בקרם השוקולד, מפזרים סוכריות לקישוט ומקררים את העוגות עד שהציפוי מתמצק יותר.
שומרים בקופסה גדולה וסגורה במקרר.

 
למעלה