שאלה בנושא קרם לזילוף

שאלה בנושא קרם לזילוף

שלום רב בנות
אולי תוכלנה לעזור לי
אני מכינה קרם לזילוף משמנת צמחית השף הלבן
ואינסטנט פודינג וניל של אסם
אך משום מה הקרם יוצא לי בז' צהבהב ולא לבן.
על כל 250 מל של קצפת 2 כפות פודינג
אז מראש אני לוקחת שמנת צמחית 500 מל ומוסיפה חבילה אחת של פודינג.
יש לכן מושג מדוע לא יוצא לבן?
 

bali

New member
מנהל
לפודינג יש צבע צהבהב בהיר

ולכן הקרם לא יוצא לבן לגמרי. הייתי מנסה אולי אינסטנט פודינג וניל של חברות אחרות, אולי יש כאלה פחות צהבהבים.
עוד אופציה - בחנויות מתמחות לאפייה ובישול יש דבר שנקרא מייצב קצפת. מבחינת תפקוד זה דומה לאינסטנט פודינג, אבל אין לו צבע צהבהב.
אפשר גם להוסיף תערובת של קורנפלור ואבקת סוכר, ולא אינסטנט פודינג קנוי. את טעם הוניל אפשר להכניס לקרם עם סוכר וניל או טיפונת תמצית וניל.
 

almogi

New member
בעבר הוסיפו צבע מאכל מלאכותי צהבהב לפודינג

הצבע הזה (טרטזין) התברר כאלרגן וכעלול לגרום להיפר אקטיביות אצל ילדים ולכן החל מ 2014 הפסיקו להשתמש בו. במקומו משתמשים בצבעים אחרים כי הצבע המקורי של הפודינג הוא אפרפר.
 
למעלה