אפייה ומתכון לעוגת גבינה

אלה 2016

New member
אפייה ומתכון לעוגת גבינה

צהריים טובים. תמיד ידעתי שאופים עוגת גבינה חום גבוה 15 דקות ראשונות ואז מנמיכים ל 150 שעה. שבוע שעבר ראיתי סרטון שמישהי אופה עוגת גבינה ודווקא אמרה שזה טעות.צריך לאפות בטורבו כשעתיים. נורא מפחדת לנסות-האם זה באמת כך?ואשמח למתכון לעוגת גבינה קלאסית ללא תחתית פשוטה וטעימה.תודה
 

bali

New member
מנהל
אני גם מכירה את השיטה שלך

15 דקות ב 180 מעלות ואז מנמיכה ל 160 ל 50-60 דקות.

יכול להיות ששתי השיטות טובות, אני מעדיפה את העוגה די בהירה, אחרת היא מרירה לי.

מייד אצרף לך מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא בסיס, טעימה מאד וקלה להכנה.
 

bali

New member
מנהל
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית

עוגת גבינה אפויה ללא תחתית

מצרכים לתבנית עגולה 26 או תבנית פיירקס בינונית:

600 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
5 ביצים
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
מעט תמצית וניל

לציפוי:
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מערבבים את שאר החומרים ביחד.
מקפלים את החלבונים לתוך תערובת הגבינה.
מעבירים לתבנית 26 משומנת ואופים 10 דקות בחום בינוני 180 מעלות, מנמיכים את הטמפ' ל 160 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות עד שפני העוגה יציבים. מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה (כדי שהעוגה תצנח באופן שווה אם היא צונחת) ומצננים על השיש.
העוגה שוקעת קצת במרכז, ועלולים להיות סדקים על פניה, אבל לא לדאוג בכלל. השקע ימולא בקרם וניל ולא יראו כלום.
כשהעוגה מתקררת קצת מעבירים אותה למקרר לקירור מוחלט (אני בד"כ מכינה אותה לילה לפני ההגשה ולמחרת מצפה בקרם).
מקציפים את חומרי הציפוי לקרם סמיך ומורחים על העוגה הקרה.

אפשר לשים על הקרם חתיכות פרי כמו תותים, אפרסקים מקופסה, אננס וכיו"ב או שוקולד מגורר.
 
למעלה