הוספת ג'לטין לעוגת "גבינה" טבעונית

לבר

New member
הוספת ג'לטין לעוגת "גבינה" טבעונית

שלום
הכנתי עוגת "גבינה" טבעונית - הבסיס מורכב מ 100 גרם ביסקוויטים ו 1/2 כוס מים רותחים עם כפית נס קפה.
המלית מורכבת מ:
כוס חלב סויה /חלב צמחי
מיכל שמנת מתוקה צמחית
שקית אבקת אינסטנט פודינג.
הבעיה היא שצריך לשמור אותה במקפיא- אבל אז הבסיס קצת קפוא וקשה, ואי אפשר לשמור אותה במקרר כי המלית לא יציבה וקשה לחתוך אותה.
מישהו יודע אם יש אפשרות לשלב במלית ג'לטין כדי שאפשר יהיה לשמור את העוגה במקרר?
תודה מראש
 

bali

New member
מנהל
ג'לטין הוא לא צמחוני/טבעוני. הוא עשוי מעצמות דגים.

יש אבקה עלבסיס אצות שנקראת אגר-אגר והיא משמשת כמו ג'לטין רק לא מהחי.
אפשר להשיג בחנויות טבע, תבלינים ואני משערת שגם בחנויות מתמחות באפייה ובישול.

לצערי אני לא השתמשתי אף פעם באגר אגר אז לא יכולה להסביר איך להשתמש בו, אבל די בטוחה שאפשר לשלב אותו במלית של העוגה שתיארת וכך לשמור אותה במקרר לייצוב ולא במקפיא. משערת שבגוגל יהיו תשובות.
 

לבר

New member
הוספת ג׳לטין לעוגת ״גבינה״ טבעונית

תודה רבה על המענה. אין לנו בעיה עם ג׳לטין (הכנתי את העוגה רק בגלל רגישות ללקטוז), לכן אשמח לדעת אם אפשר ואיך לשלב ג׳לטין במלית. שוב תודה
 

bali

New member
מנהל
הבנתי. אם ככה עבודה עם ג׳לטין

הייתי שמה 2 כפיות אבקת ג׳לטין (קצת פחות משקיק אחד) בקערית עם 1/3 כוס מי ברז. לערבב היטב ולהניח לעשר דקות או עד שהמים נספגים לגמרי בג׳לטין.
אח"כ מחממת במיקרוגל 20-30 שניות עד שהג׳לטין נמס לגמרי.
אז הייתי מוסיפה לג׳לטין החם כף או שתיים מהמוס הקר, מערבבת היטב ומוזגת את התערובת הזו לתוך המוס, מערבבת היטב ומוזגת על הבסיס.
אחרי קירור של כמה שעות במקרר, הקרם יתייצב היטב.

בהצלחה.
 
למעלה