היי כמה שאלות לגבי עוגות מעוצבות

היי כמה שאלות לגבי עוגות מעוצבות

היי , איזה כיף שמצאתי קבוצה לשאול שאלות , התחלתי קצת להתעניין ולהכין עוגות מעוצבות , אמנם הן לא מגיעות לרמה שאני רוצה ורואה בתמונות , אבל אולי כמה שאלות יעזרו לי :
1. איך אני מצליחה ליצור עוגה גבוהה ? (לדוגא עוגת הטריקולד , אמנם אני מכינה שלוש שכבות אך העוגה עדיין בגובה נמוך )
2. איך אני אוכל להגיע לעוגת טריקולד מושלמת (שכבות ישרות , כל השכבות בולטות ?
3. אם למישהי יש מתכון טריקולד איכותי אשמח
4. איך מגיעים לגנאש בצבע ?
אשמח לעזרה !!! :)
 

bali

New member
מנהל
תשובות

קודם כל ברוכה הבאה ומקווה שתמצאי פה את מבוקשך.

לשאלותייך:

1. כדי לקבל עוגת טריקולד גבוהה פשוט צריך יותר מוס, כמות גדולה יותר של הכל. וגם תבנית עם דופן גבוהה במיוחד, יש רינגים כאלה ללא תחתית ואולי גם תבניות עם תחתית בחנויות מתמחות.

2. לגבי שכבות ישרות, צריך למלא שכבה ראשונה, לדפוק בעדינות על השיש, מה שמיישר את המוס, להכניס למקפיא לשעה-שעתיים עד שהמוס מתייצב, ואז אפשר למזוג את השכבה השנייה, שוב לדפוק בעדינות על השיש ולהקפיא לשעה שעתיים, ואז את השכבה השלישית, ושוב למקפיא ללילה או כמה שעות. רצוי גם לשים שקף בהיקף הרינג מבפנים לפני שמוזגים את המוסים, כדי שהעוגה תהיה עם דופן חלקה ויפה.

3. אני פחות מכינה טקירולדים, אז אין לי מתכון ספציפי מומלץ, מציעה לך לעשות חיפוש בפורום לטריקולד ותמצאי וודאי מתכונים.

4. כדי לצבוע גנאש צריך להשתמש בצבעי מאכל מיוחדים לשוקולד. צבעי המאכל האלה הם על בסיס שמן ולא מים, כיוון ששוקולד ומים לא הולכים יחד, השוקולד מתגבש במגע עם מים. צבעי מאכל לשוקולד אפשר למצוא בחנויות מתמחות לאפייה ובישול.

מקווה שעזרתי
 

bali

New member
מנהל
תודה.אני מבינה באפייה וכאלה, אתה יודע


 
למעלה