מאפינס - מצרכים ללא מתכון

my radio

New member
מאפינס - מצרכים ללא מתכון


שלום,
יש לי בקשה קצת... מוזרה
:
הייתי כמה ימים בלונדון לפני שבוע, ומצאתי שם באחת מחנויות האוכל מאפינס שוקולד טעים מאוד מאוד
אלה המאפינס:
http://www.sainsburys.co.uk/shop/gb/groceries/sainsburys-triple-chocolate-chip-muffins-x4
הייתי שמחה לנסות להכין אותם לבד אבל כמובן שאין לי את המתכון, רק את רשימת המצרכים שהופיעה על האריזה. את מרביתם תרגמתי, לא לגבי הכל אני בטוחה. אלה המרכיבים:
Sugar - סוכר
Fortified British Wheat Flour, - קמח חיטה, אבל האם מסוג מסוים?
Rapeseed Oil, - שמן קנולה
Egg, - ביצים
Milk Chocolate Chunks (11%), - חתיכות שוקולד חלב
Water, - מים
Fat Reduced Cocoa Powder (4%), - אבקת קקאו מופחתת שומן
Dark Chocolate Chunks (3%), - חתיכות שוקולד מריר
White Chocolate Chunks (2.5%), - חתיכות שוקולד לבן
Cornflour, - קורנפלור
Whey Powder, - אבקת מי גבינה? היכן קונים את זה?
Raising Agents: Diphosphates, Potassium Hydrogen Carbonate; Emulsifier: Polyglycerol Esters of Fatty Acids; Maize Starch, Cows' Milk Proteins, Flavouring. - מה כל אלה?

האם תוכלו בבקשה להציע לי מתכון למאפינס שוקולד ממרכיבים אלה? כלומר: כמויות ואופן הכנה?
המאפינס עצמם היו מתוקים במידה. לא יותר מידי מתוקים. חתיכות השוקולד הן שנתנו את המתיקות החזקה.
תודה רבה מראש!
 

bali

New member
מנהל
אז ככה...

את רוב החומרים הבנת נכון.
אבקת מי גבינה אני לא יודעת איפה משיגים ואת כל חומרי ההתפחה ושאר החומרים בסוף לא הייתי שמה במאפינס ביתיים, אלא משתמשת פשוט באבקת אפייה רגילה.

במאפינס קנויים בסופר שמים חומרי שימור וכיו"ב שמאריכים את חיי המדף שלהם כדי שאפשר יהיה למכור אותם ארוזים בסופר לאורך זמן. כשאופים בבית אפשר להימנע מהרבה חומרים כימיים כאלה, ומקסימום להקפיא חלק מהמאפינס אם לא אוכלים את כולם תוך יומיים שלושה.

אני אחפש לך מתכון טוב למאפינס שוקולד, אליו תוכלי להוסיף חתיכות שוקולד משלושת הסוגים כדי שיהיו טריפ שוקולד צ'אנקס, אם את רוצה.
 

my radio

New member
תודה רבה bali!


על המהירות והתגובה!
אמתין למתכון שלך והמון תודה
 

חנהפ

Active member
אלה מאפינס נהדרים

רכיבים:
(12 מאפינס)


1/2 חב´ שוקולד מריר

1/2 1 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק

2 כפיות גדושות א.אפיה

1/2 כוס שמן

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

1 כפית תמצית רום

1/2 חב´ שוקולד ציפס לבן (אפשר להמיר לשוקולד אמיתי קצוץ)

קרם שוקולד (בחירה)

1/2 חב´ שוקולד מריר

3 כפות קקאו

4 כפות סוכר

1/4 כוס חלב

מעט רום

25 גרם מרגרינה


אופן הכנה:
חמם תנור לחום בינוני.

ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקתאפיה, ושוקולד צ´יפס לבן.

בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את השמן, המים ותמצית רום.

ערבב את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

השהה את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה. בינתיים, שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

מלא כל שקע 3/4 מנפחו.

אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

לאחר שהמאפינס יתקררו הכן את הקרם: המס את כל החומרים פרט למרגרינה על אש נמוכה עד לבעבוע.

הסר מן האש והוסף את המרגרינה. ערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

קרר לגמרי את הקרם. צוק מעל המאפינס ובתאבון.

רעיון להגשה- להגיש חם (קצת במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל.

הערות:
שמות רבים למאפינס אלה: "טריפל שוקולד", "שוקולד כפול ומכופל" "שוקולד מושחת", וכולם מתארים נאמנה את המאפינס הנהדרים האלו. ריח השוקולד המתפשט בעת האפיה או בעת הכנת הקרם , מראה שוקולד הציפס הלבן המנקד את כל המאפין, נימוחות העוגית בפה, ליקוק האצבעות בסוף, פשוט מאפינס שמטריפים את כל החושים (כמעט)!

מקור המתכון:
אתר המאפינס הישראלי
 

my radio

New member
תודה חנהפ!
יש דבר כזה אתר המאפינס הישראלי?


תודה רבה על התגובה המהירה ועל המתכון!
 

bali

New member
מנהל
מתכון למאפינס טריפל שוקולד - איילת לטוביץ'

מאפין שוקולד עם תענוג משולש איילת לטוביץ

100 גרם חמאה מומסת
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס אבקת קקאו מנופה
3/4 כוס סוכר
1. ביצה טרופה קלות
1/3 1 כוסות חלב
3/4 כוס שוקולד לבן קצוץ
1/2 כוס שוקולד חלב קצוץ

תבנית שקעים של 12 מאפינס משומנת היטב

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות מערבבים בקערה את כל החומרים עד לתערובת אחידה.
2. יוצקים את התערובת לשקעים שבתבנית עד ¾ גובה ואופים 25 דקות בערך, עד שקיסם יוצא נקי (שוקולד נמס זה בסדר).
 

my radio

New member
שוב תודה רבה bali! נראה ממש פשוט!


את מבינה את ההערה בסוגריים בסוף 2 ("שוקולד נמס זה בסדר")?

תודה!
 

bali

New member
מנהל
בשמחה
והסבר -

כדי לבדוק שהמאפינס מוכנים צריך לדקור אותם עם שיפוד עץ ולראות שהבלילה אפוייה. בלילה רטובה על השיפוד - סימן שעדיין לא אפוי מספיק.
אבל אם זה נראה שפשוט יש שוקולד נמס על השיפוד, זה בסדר כי זה אומר שפגעת בצ'אנק שוקולד והגיוני שהוא יימס באפייה (ויתמצק חזרה כשהמאפינס יתקררו)

ועוד הערה - כשמכינים0 את הבלילה מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה, חוץ מחתיכות השוקולד או השוקולד צ'יפס, שמוסיפים בסוף ומערבבים עוד טיפונת ראק שיתפזרו בתערובת. אם מערבלים אותם עם מיקסר מההתחלה הם יכולים להישבר לחתיכות עוד יותר קטנות.
 

my radio

New member
עכשיו הכל ברור!


תודה רבה על ההסבר וההערה!

מחכה כבר לנסות את המתכון...
 
למעלה