טבילת פירות יבשים בשוקולד מומס

limorb66

New member
טבילת פירות יבשים בשוקולד מומס

שלום
ראיתי באירוע שהגישו פירות יבשים שחצי שלהם טבול בשוקולד מומס והניחו אותם במנז'טים על השולחן, כקישוט.
אני רוצה להכין - איך לייבש את הפירות היבשים לאחר שטובלים אותם בשוקולד המומס כך שהשוקולד יתייבש יפה ואפשר יהיה לשים במנז'טים?
תודה רבה
 

bali

New member
מנהל
ציפוי בשוקולד

כדי לצפות פירות בשוקולד צריך להמיס את השוקולד בשיטת טמפרור מהיר.
ממיסים 80% מהשוקולד במיקרוגל עד שהוא נמס ואחיד, ואז מוסיפים את שאר השוקולד, קצוץ, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי והשוקולד מתקרר קצת.
טובלים את הפירות, מניחים על מגש עם נייר אפייה ונותנים לשוקולד להתקרר ולהתמצק בטמפרטורת החדר. חשוב, לא במקרר.
כך הציפוי אמור להיות יפה ויציב.
 
למעלה