שבת שלום עם שמרים ע"פ רותה טוויזר

חנהפ

Active member
שבת שלום עם שמרים ע"פ רותה טוויזר

במילוי פטיסיאר פיסטוק ושוקולד

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_2836.html[/URL]

 

bali

New member
מנהל
אצלנו מעלים פוסטים עם מתכון מלא

ולא רק תמונה וקישור לבלוג האישי...
 

חנהפ

Active member
שמרים במילוי שוקולד ופיסטוק פטיסיר

רכיבים:
ל-2 צמות גדולות
לבצק:
1/2 4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים (או 1/2 קובייה שמרים טריים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח

אופן הכנה:
מכינים את הבצק:
מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי.
מכסים ומתפיחים כשעה מחוץ למקרר, או למשך הלילה במקרר, הבצק לא ממש תופח אבל אל דאגה הוא תופח אחרי המילוי - לפני האפיה.


מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
מערבבים לקרם הקר כמה כפות של מחית פיסטוק (קנויה)
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה


מלית השוקולד ששילבת עם קרם הפטיסייר היתה גנאש כלשהו?
 
למעלה