ציפוי עוגה בצבע ירוק

Robin Sparkles

New member
ציפוי עוגה בצבע ירוק

שלום.
אני מכינה לאחיין שלי עוגת יום הולדת ואני רוצה שהקרם יהיה בצבע ירוק, אבל שיהיה גם חלק ויציב ונוח לשימוש. התכנון הוא לאפות עוגה, לחתוך אותה לצורות ולחבר כך שיצא דינוזאור.

אשמח לקבל מתכון טוב ופשוט לעוגה עצמה ועזרה בקשר לקרם..
 

bali

New member
מנהל
איזו עוגה? שוקולד? לבנה? זה משנה?

לגבי הקרם - הכי פשוט וטעים -
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות סוכר או אבקת סוכר (לא חובה אבל הפודינג לא מאד מתוק)
מעט צבע מאכל ירוק, ממש רצוי צבע בג'ל או נוזל ממש מרוכז

מקציפים את השמנת, פודינג, חלב וסוכר. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את צבע המאכל וממשיכים לערבל עוד קצת עד שהצבע אחיד.

זה קרם שקל ונוח לעבוד איתו, והוא גם הכי טעים לדעתי.
 

Robin Sparkles

New member
תודה רבה!!


אני מעדיפה שהעוגה תהיה לבנה אבל גם שוקולד זה טוב
 

bali

New member
מנהל
מתכון לעוגה בחושה בסיסית (לבנה)

עוגה בחושה בסיסית

200 גר' חמאה רכה או מרגרינה/מחמאה
200 גר' סוכר (כוס אחת)
270 גר' קמח (קצת פחות מ 2 כוסות)
10 גר' אבקת אפייה (שקית אחת)
4 ביצים
כפית תמצית וניל
גרידת לימון/תפוז (לא חובה, יתן טעם הדרי לעוגה)
80 גר' תוספות- שוקולד צ'יפס, פרג טחון, קוקוס, אגוזים קצוצים וכו' (חצי כוס בערך, אפשר יותר).
100 סמ"ק נוזל- חלב/מיץ תפוזים (חצי כוס)
*אם לא שמים תוספות אולי יהיה צריך עוד קצת קמח.
אופן ההכנה:

מקציפים במהירות בינונית חמאה בטמפ' החדר וסוכר (עם וו גיטרה), מוסיפים ביצה אחת אחת ומקציפים כמה דקות אחרי כל הוספת ביצה.
מוסיפים את הנוזל ואת הקמח למיקסר בעירבול איטי של כ-10 שניות רק עד איחוד החומרים.
אם מוסיפים תוספות, מערבבים אותם בתערובת בעזרת כף עץ.
יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה מס' 26 שמשמנים לפני כן, אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-45-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
 

bali

New member
מנהל
לא בהכרח יהיה צריך

אם התערובת נראית נוזלית מדיי, אפשר להוסיף 2-3 כפות קמח נוספות. לא בטוח שיהיה צריך.
 
למעלה