חברה בקשה שאאתגר אותה בהכנת עוגה ליומולדת שלי השבוע

odedidush

New member
חברה בקשה שאאתגר אותה בהכנת עוגה ליומולדת שלי השבוע

אני אוהב עוגות "דלי קלוריות" כמו אוראו,לוטוס,נוטלה.
האם יש לכם המלצה לאתגר אמיתי ?
 

bali

New member
מנהל
עוגת אוראו

הכנתי עוגה כזו לגיסתי שמאד אוהבת אוראו והיא ממש אהבה.
עוגת אוראו (תבנית עגולה 26)

100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 ביצים
2/3כוס סוכר
4כפות קמח
3כפות קקאו
מצרכים למוס אוראו:
1 חבילת אוראו
שמנת מתוקה 500 גרם
2 פודינג וניל
1 כוס חלב
מצרכים לגאנש:
200גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה 1

אופן ההכנה
לתחתית :
ממיסים שוקולד וחמאה ביחד ומוסיפים ביצים וסוכר מוסיפים קמח וקקאו טורפים לתערובות אחידה ומעבירים לתבנית ולתנור על 190 מעלות בין 10-15 דקות להתייצבות מוציאים ומצננים.
למוס:
מקציפים שמנת מתוקה כ2דקות לבד מוסיפים את החלב ואת הפודינג. מרסקים את עוגיות האוראו עם פטיש שניצלים או במג'ימיקס לפירורים ומערבבים את פירורי האוראו בתוך הקרם שהקצפנו. מורחים את הקרם מעל תחתית הבראוניז ומיישרים יפה.
מכניסים למקפיא ללילה.
אני ממליצה לשים שקף לעוגות מסביב לתבנית לפני ששמים את הקרם, ככה הדפנות יצאו חלקות כשמשחררים מהתבנית.

לגנאש:
ממיסים שוקולד עם שמנת ושופכים מעל העוגה ושוב מחזירים למקפיא.

מוציאים את העוגה להפשרה על השיש חצי שעה-שעה לפני ההגשה.
 

odedidush

New member
ל-bali : את העוגה הזאת היא מכינה בד"כ

הפעם צריך אתגר אמיתי :)
 

bali

New member
מנהל
אבל איפה מתכון לעוגת פלורנטין?

עשית רק חצי עבודה.
 
אמרנו אתגר....

יאללה בואי ונעשה אתגר
עד יום שני, צריך לאפות לצלם ולהעלות תמונה של עוגת פלורנטין, הולך?
 

bali

New member
מנהל
מה שמצאתי זה עוגיות פלורנטין

לא עוגה, וזה מבוסס על מיני פיצוחים וקרמל. האמת - לא אוהבת עוגות אגוזים :)
 
לא אגוזים - שקדים

וזה רק הציפוי למעלה, גלזור של קרמל שקדים פירות מסוכרים וגלוקוז
אבל הינה שלי לעניין



 

bali

New member
מנהל
ומה יש באמצע?

זה בעצם נראה יותר דומה לעקיצת הדבורה...
 
לא מכיר עקיצה של דבורה


ואם הכוונה לדבש, אז אין כאן ולו טיפה.
בצק פריך, עוגץ גבינה (ללא בישול) עם פירות מסוכרים, בצק פריך ופלורנטין
די פשוט
 

bali

New member
מנהל
בעקיצת הדבורה הקרמל שבו עוטפים שקדים אכן מכיל דבש

אבל התכוונתי לבייסיק שלה.

עוגת עקיצת הדבורה היא סוג של טורט ממולא בקרם על בסיס שמנת מתוקה, והחלק העליון של הטורט מצופה בקרמל-דבש ושקדים או אגוזים.

אז זה לא אותו דבר כמו עוגת הפלורנטין שלך, אבל כיוון דומה.
 
למעלה