עוגת שוקולד כבסיס לזילוף - שנשארת במקרר

עוגת שוקולד כבסיס לזילוף - שנשארת במקרר

עד להגשה...

ניסיתי כבר איזה 3 מתכונים... אחרי הקירור... עוגת שוקולד קרה וקשה... זה מבאס!!!
מה אני עושה לא בסדר? צריך אולי סירופ? זה יעזור?

והאם למישהי יש מתכון לעוגה נימוחה גם אחרי הקירור? :) תודה רבה!!!
 
תודה רבה

ניסיתי אי אלו מתכונים... הבעיה היא שההכנסה למקרר... הקירור... מקשה את העודה ולאכול עוגת שוקולד שיצאה מהמקרר... וואוו... זה די מבאס :)
&nbsp
אז... העוגות כלשעצמן בסדר... אם לא היו מקוררות קודם :)
 

bali

New member
מנהל
בגדול עדיף עוגות על בסיס שמן ולא חמאה/מרגרינה

כי החמאה/מרגרינה מתקשה בקירור והופכת את העוגה לקשה יותר.

העוגה האהובה עליי היא:

עוגת שוקולד עסיסית לילדים

1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל +כפית אבקת אפייה)
2/3 כוס קקאו
1/2 1 כוסות סוכר
קורט מלח
1 כוס שמן קנולה
4 ביצים
1/2 מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול או שמנת צמחית לפרווה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה/לבישול או צמחית לפרווה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה (קמח, סוכר, קקאו, קורט מלח).
בקערה נפרדת טורפים את כל החומרים הרטובים (ביצים, שמן, שמנת מתוקה).
מוסיפים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
אופים בתבנית עגולה 24 (או 26 אבל העוגה תצא נמוכה יותר) בחום של 160 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
כשהעוגה עדיין חמה אפשר להכין את הציפוי –
מרתיחים את השמנת, מוסיפים אליה את השוקולד מפורק לקוביות ומחכים 2 דקות שהשוקולד יימס מהחום של השמנת. מערבבים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך.
מוזגים את הרוטב על העוגה ומטים קצת את התבנית כדי שהוא יתפזר בצורה אחידה.
מצננים את העוגה על השיש עד שהיא כבר לא חמה (חצי שעה בערך) וזה השלב שבו אפשר כבר לשים סוכריות על הציפוי בלי שהן יטבעו בשוקולד, ומעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד כדי שהציפוי יתקשה קצת.

אם רוצים לעשות ציפוי אחר, לא זה משוקולד ושמנת, אפשר לשים בתערובת של העוגה עצמה חצי כוס חלב/מים/מיץ תפוזים במקום השמנת ולהוסיף עוד 1-2 כפות קמח ליבשים.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה :) ספרי אם את יותר מרוצה ממנה

 
למעלה