שאלה לגבי הכנת סופלה

amberos

New member
שאלה לגבי הכנת סופלה

מישהו/י כאן יודע/ת אם אחרי שהכנתי את הבלילה אני חייבת להכניס מיד לתנור? או שאני יכולה להשאיר לילה במקרר ולאפות למחרת?
אני לא רוצה שתפגע האוויריריות...
 

bali

New member
מנהל
הכוונה לסופלה אמיתי או לעוגת שוקולד עם מרכז נוזלי

שנוטים לקרוא לה סופלה אבל היא בעצם פונדנט?...

אם מדובר בסופלה אמיתי, שאינו מכיל קמח, אי אפשר לשמור במקרר לפני האפייה.

אם מדובר בעוגת שוקולד, כזו שיש בבלילה גם קמח, אפשר לשמור מכוסה בניילון נצמד במקרר לפני האפייה, ואפילו ניתן להקפיא לפני האפייה.
 

bali

New member
מנהל
שמחה שעזרתי, גם אם טיפה באיחור

הטעות של לקרוא לפונדנט "סופלה" היא טעות מאד נפוצה כי כל בתי הקפה טועים בה.

סופלה זוהי מנה של קציפה אפויה, משהו כמו מוס חם אוורירי אם מדובר בסופלה שוקולד. אין בו קמח וכולו תלוי באווריריות שניתנת מקצף החלבונים, ואז באמת זו מנה שמכינים כמה שיותר קרוב להגשה.

את הפונדנטים, שאין בהם חלבונים מוקצפים בד"כ, ויש בהם קמח שמייצב את התערובת, באמת שאין בעיה להכין בכלים האישיים ולשמור במקרר או במקפיא עד האפייה, שצריכה להיות קרובה להגשה בשביל אפקט המרכז הנוזלי והחם.
 

Netaklopedia

New member
יש מצב למתכון

יש סיכוי שיש לך מתכון לסופלה אמיתי, אם ככה? כי לדעתי כל מה שניסיתי להכין עד כה היה פונדנטים ולא עפתי..
תודה מראש.
 
למעלה