מתכון לעוגת שוקולד מוצלחת וגבוהה בבקשה

julia75

New member
מתכון לעוגת שוקולד מוצלחת וגבוהה בבקשה

המתכון שיש לי עוגה יוצאת נמוחה.ומשום מה הוא בלי חלב או מיים.4ביצים,שמן ,כוס קמח תופח. למישהו יש מתכון מוצלח שעוגה יוצאת גבוהה?תודה מראש
 

bali

New member
מנהל
לאיזו מטרה העוגה?

טורט בסיס שתמלאי ותצפי? עוגת יומולדת לילדים? עוגת שוקולד שתיאכל כמו שהיא בלי ציפויים ומילויים?

לפי זה אמליץ על מתכון.
 

julia75

New member
עוגת שוקולד עם ציפוי,כמו שעושים ליום הולדת לגן

יש לי מתכונים . אבל היא יוצאת נמוכה
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד ליומולדת

זו עוגה שיוצאת גבוהה בעיניי.


עוגת שוקולד לילדים
לתבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
400 גרם סוכר (2 כוסות)
1 כוס קקאו
½ כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
3 כפות תמצית וניל
4 ביצים בגודל L
½ 1 כוסות שמן קנולה
3 כוסות מים/חלב/מיץ תפוזים

לציפוי:
100 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס קקאו
½ כוס סוכר
½ כוס מים או חלב
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
טורפים יחד ביצים, שמן, תמצית וניל ומים/חלב/מיץ תפוזים.
בקערה נפרדת וגדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
מוזגים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
משמנים תבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור ומוזגים את התערובת של העוגה. אופים בחום של 160 מעלות בערך שעה, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לבדוק מוכנות לפני תום הזמן ואחרי אם צריך.
כשהעוגה מוכנה, להוציא אותה שתתקרר מעט ובינתיים להכין את הציפוי –
בסיר קטן לשים את כל חומרי הציפוי ולבשל תוך ערבוב עד שכל החמאה נמסה והרוטב חלק. למזוג את הרוטב על העוגה ולמרוח אותו בצרה אחידה. לפזר סוכריות לקישוט עוגה אם רוצים, קצת לפני שהציפוי מתקשה.
את העוגה אפשר לשמור במקרר ואפשר גם לשמר עטופה היטב בתנור סגור וכבוי (אחרי שהוא התקרר מהאפייה כמובן). השמן שבעוגה שומר עליה עסיסית גם מחוץ למקרר ליום-יומיים.
הכמות של תערובת העוגה מספיקה גם ל 3-4 אינגליש קייק חד פעמיות, אם לא רוצים עוגה אחת ענקית.
 

bali

New member
מנהל
וזו עוגת שוקולד יותר עשירה

עם שוקולד אמיתי, ויוצאת גבוהה.


מתכון: עוגת שוקולד של אמא

רכיבים:
250 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
¾ כוס חלב
3 כפות קקאו
1 כפית אבקת קפה נמס
200 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים מופרדות
1 כוס קמח תופח

אופן הכנה:
משמנים ומקמחים תבנית עגולה מס' 26. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס)

ממיסים בסיר את השוקולד עם החלב, החמאה, הקקאו, הקפה ומחצית מכמות הסוכר. מצננים את התערובת ומוסיפים את תמצית הוניל ואת החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר, למניעת התקרשות החלמונים.

מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.
מקפלים בעדינות את הקמח לתערובת. אח"כ מקפלים את הקצף לתערובת בפעמיים שלוש.
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ויבש ממרכז העוגה.

הערות:
אם רוצים גרסה פרווה של העוגה, מחליפים את החלב במיץ תפוזים או יין מתוק מדולל במים, ואת החמאה במרגרינה.

אפשר להכין גנאש שוקולד ולצפות את העוגה מעל- מרתיחים 1/2 מיכל שמנת מתוקה, מורידים מהאש ומערבבים עם 100-150 גרם שוקולד מריר עד שהשוקולד נמס ונוצר ציפוי חלק ואחיד. מוזגים אותו על העוגה אחרי שהיא קצת התקררה, ושומרים במקרר עד ההגשה כדי שהציפוי יתמצק.

טעימה ונימוחה גם בלי שום ציפוי.
 
למעלה