ספרי אפייה

Bosmat6

New member
ספרי אפייה

היי, אני מקווה שתוכלו לעזור לי..
אני מאוד מתעניינת באפייה, עושה הרבה עוגות בבית, ותמיד עניין אותי לדעת מעבר, על הכימיה בין החומרים, חוקיות, למה פה לשים רק חלמונים ופה ביצה שלמה.. והייתי שמחה לקרוא חומר עיוני בנושא שיבהיר טיפה ויעמיק את הידע הבסיסי שיש לי, מישהו כאן מכיר ספר אפייה כזה? בעברית או באנגלית, שמסביר את מאחורי הקלעים של מתכון
תודה מראש:)
 

bali

New member
מנהל
מציעה לך לראות את הספרים של הקורדון בלו

הם הכי קרובים לאנציקלופדיות של האפייה/קונדיטוריה/בישול שאני מכירה.
הם נקראים "המדריך השלם של הקורדון בלו" ויש בכמה נושאים. לי יש את זה של מנות אחרונות. משלב גם אפייה כמובן.
 

יצורה

New member
נוסף על ההמלצה של באלי

ממליצה גם על הספר של ה-CIA - Mastering the Art & Craft of Baking and Pastry אם את רוצה ממש להעמיקף את יכולה לקרוא גם את On Food and Cooking של הרולד מקגי שמשלב גם כימיה והיסטוריה של אוכל ואת הספרים של הסטון בלומנטל (שהם יותר ספרי בישול מאשר אפייה אבל נכנסים להסברים כימיים).
 
למעלה