לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1167211,672 עוקבים אודות עסקים

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור קינוחי פסח בשת"פ עם אתר Manteka'
שרשור קינוחי פסח בשת"פ עם אתר Manteka
<< ההודעה הנוכחית
27/03/2011 | 20:13
15
1031
פסח בפתח ואיתו ליל הסדר, אירוח של משפחה וחברים שמנצלים את החופש כדי לבוא לבקר ובקיצור - הרבה הזדמנויות שדורשות קינוחים מרשימים ומקוריים.
אז איך אתם נוהגים לקנח ארוחה רבת משתתפים? איך אתם מכינים קינוח טרי, טעים ומרשים, להרבה אורחים, מבלי להסתבך עם הכנות ברגע האחרון?
האם אתם נוהגים להפוך את הכנת הקינוח לשואו של ממש מול האורחים ?(מי אמר "פונדו" ולא קיבל?)
איזה מתכון מנצח (כשל"פ או לא) תוכלו להציע לנו שיפיל את האורחים שלכם מהרגלים?

המתכונים הנבחרים יופיעו במגזין Manteka - מגזין אינטרנטי חדש העוסק בנושאי קונדיטוריה.


הבהרה משפטית:

מבלי לגרוע מן האמור בתקנון האתר בכתובת http://www.tapuz.co.il/general/takanon.asp
הגולש מתחייב כי התכנים הנם מקוריים שלו ואינם מועתקים מכל חומר אחר. יתכן והתכנים אשר ייבחרו יעברו עריכה בטרם פרסום הכתבה, ללא אישור נוסף מהגולש.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'אין על העוגה הזו בעולם, ולא רק לפסח!'
אין על העוגה הזו בעולם, ולא רק לפסח!
28/03/2011 | 00:28
2
151
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-3d0e01894532d21006.htm

5 ביצים מופרדות
250 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה רכה
3 כפות קונפלור
1/2 כפית מלח
    
1/2 כוס סוכר
לציפוי

100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
    
אופן ההכנה
    
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. טורפים חלמונים עם קורנפלור ומלח.
3. ממיסים חמאה ושוקולד ומקפלים לתערובת החלמונים.
4. מקציפים חלבונים עד לקצף רך ומתחילים להוסיף סוכר בהדרגה, עד שהקצף יציב וגמיש.
5. מקפלים לתערובת השוקולד.
6. מעבירים לתבנית 27X40 ואופים כ35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש לחלוטין. מצננים.
7. להכנת הרוטב: ממיסים שמנת מתוקה במיקרוגל ושופכים על השוקולד. מערבבים ומצפים את העוגה.


קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'וואאהה'
וואאהה
28/03/2011 | 09:56
36
רוצה...כזה...עכשיו...
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'לא הבנתי מה זה -'
לא הבנתי מה זה -
10/04/2011 | 13:14
46
"ממיסים שמנת מתוקה" - (סליחה על הבורות)
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'פבלובות אישיות להמון רושם '
פבלובות אישיות להמון רושם
28/03/2011 | 01:50
106
זה קינוח שמפיל לאנשים את הלסת, ואפשר לתכנן כך שבליל הסדר עצמו לא תהיה הרבה עבודה סביבו.
את המרנגים אופים מראש ושומרים בקופסה אטומה.
את הגנאש מכינים לילה לפני ורק מקציפים ביום הסדר, מזלפים ומקשטים בתותים וזהו.
לא ניסיתי, אבל אפשר גם גנאש שוקולד מריר (ואז אפשר גם פרווה עם שמנת צמחית למי ששומר). תותים הולכים עם כל סוג שוקולד.

פבלובות אישיות במילוי גנאש שוקולד לבן מוקצף ותותים

המצרכים ל 10 מנות בגודל רינג אישי:
למרנג:

3 חלבונים של ביצה מס' 1 בטמפ' החדר
1/2 1 כוסות סוכר לבן
1/4 כפית אבקת קרם טרטר
1 כף קורנפלור

לגנאש שוקולד לבן:

מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
1 כף רום (המשקה)

תותים
1-2 כפות רום
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מרנג –
מקציפים את החלבונים למשך דקה עם אבקת הטרטר. מוסיפים את הסוכר כף אחרי כף תוך כדי הקצפה. מוסיפים את הקורנפלור. מקציפים לפחות 10 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהקצף סמיך מאד ויציב מאד.
מרפדים 2 תבניות של התנור בנייר אפייה, ומשרטטים על נייר אפייה עיגולים בגודל רינג אישי בעזרת עיפרון לא רעיל (6 עיגולים על כל נייר).
מעבירים את הקצף לשק זילוף עם פיה עגולה חלקה או בצורת כוכב.
מזלפים קודם כל את בסיס המרנג ממרכז העיגול כלפי חוץ בצורת ספירלה. כשמסיימים לזלף את הבסיס מזלפים דופן בגובה 2-3 ס"מ סביב הבסיס.
אופים את המרנגים בחום של 80-100 מעלות למשך שעה וחצי אם רוצים שהמרנג יישאר קצת רך במרכז, או למשך 3-4 שעות אם רוצים שהוא יהיה קשה לחלוטין.
מצננים ומעבירים לקופסה אטומה עד ההגשה.

גנאש שוקולד לבן –
מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה. את השוקולד הלבן מפרקים לקוביות ושמים בקערה קטנה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים בעדינות עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את הרום ומערבבים. שומרים את הגנאש בקירור ללילה (או יותר).
כשהגנאש קר ויציב יותר מעבירים אותו לקערת המיקסר ומקציפים אותו יחד עם מחצית מיכלך השמנת המתוקה שנשאר, עד שמתקבל קרם אוורירי אבל יציב וסמיך.
שומרים במקרר עד ההגשה.

תותים- מסירים מהתותים את הגבעול הירוק וחוצים אותם. מערבבים את חצאי התותים עם הסוכר והרום ושומרים במקרר לפחות שעה. לכל מנה נצטרך בערך 4-6 חצאי תות.

הגשה:

ממלאים כל כוס מרנג בקרם הגנאש (או ע"י כף או ע"י זילוף עם צנטר כוכב). מניחים מעל המוס חצאי תותים כמו פירמידה סביב סביב ומגישים.
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'כושית אגוזים במרציפן שקדים וצימוקים-בחושה וכש'
כושית אגוזים במרציפן שקדים וצימוקים-בחושה וכש
28/03/2011 | 06:51
3
66
http://www.pirge.co.il/כללי/12899

http://www.pirge.co.il/כללי/12899

כושית אגוזים במרציפן שקדים וצימוקים-כשר לפסח

פורסם בתאריך 21 במרץ 2010 @ 09:42
מופיע בקטגוריות: כללי, מבחר עוגות כושיות בחושות ועסיסיות, עוגות לפסח, עוגות לשבועות




כושית אגוזים במרציפן שקדים וצימוקים-בחושה וכשרה גם לפסח

עוגה מדליקה כמו כל הכושיות המדליקות שלי.
עסיסית , שוקולדית מאד.
מתאימה לתבנית עגולה מספר 24

העוגה מקורית וגם התמונה מקורית:פירגה

שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
כוס סוכר
כוס קמח מצות מ נ ו פ ה
כוס אגוזים גרוסים
שקית אבקת אפיה
מערבבים היטב

לערבב בנפרד:
3/4 1 כוסות מים מהברז
1/4 כוס יין מתוק
3/4 כוס שמן
2 ביצים טרופות

לצקת לקערת המוצקים ולערבב היטב
להוסיף:
1/2 כוס ממתק מרציפן שקדים (לא לדחוס) מגורר על מגררת ג ס ה. אם חלבה כשרה,אפשר להמיר לחלבה.
1/2 כוס צימוקים
לערבב היטב ולצקת לתבנית משומנת.
להניח בצד ל מ נ ו ח ה 20 דקות
אחרי 20 דקות לאפות כ-40 עד 50 דקות בחום 175 בתנור שחומם מ ר א ש
לבדוק אחרי 40 דקות בשיטת הקיסם ואם לא מוכן להמשיך באפיה.
מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה
יוצקים עליה ציפוי:
מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה + כפית ברנדי ולפני שרותח מכבים להבה ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר
מערבבים לקרם ומיד יוצקים על העוגה.
מצננים במקרר ואחרי צינון מקשטים כיד הדמיון .
אופציה: לגרר שוקולד לבן/מקופלות.

הערות חשובות לגבי שאלות שעלולות לצוץ……
1.גם אם הבלילה נראית לכם דלילה לא להוסיף כלום.
2.את האגוזים ניתן להחליף לשקדים או קוקוס
3.את כוס אבקת השוקולית ניתן להמיר = כוס אבקת קקאו ובמקום כוס אחת סוכר יש לשים 2 כוסות סוכר.
4.אפשר לוותר על המרציפן/חלבה
5.במקום הצימוקים אפשר לשלב קליפות הדרים מסוכרות. אסור לוותר על התוספת.
6.במקום 1/4 כוס יין מתוק ניתן להשלים ל-2 כוסות מים.
7.בציפוי אפשר לוותר על הברנדי
8. אם מכינים כמאפינס מכינים רק בתבניות מסיליקון.מיד אחרי האפיה מרטיבים בכף מרוטב השוקולד החם ומחכים עד שיצטננו לחלוטין.רק אחרי צינון לשלוף ולהעביר למנג'טים (ספלוני ניר)
תהנו




--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/כללי/12899

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת גלידה פרג קוקוס שוקולדה- כשרה לפסח - מקו'
עוגת גלידה פרג קוקוס שוקולדה- כשרה לפסח - מקו
28/03/2011 | 06:55
2
49
http://www.pirge.co.il/חגים/פסח/עוגות-לפסח/עוגת-גלידה-פרג-קוקוס-שוקולדה-גם-לפסח

http://www.pirge.co.il/חגים/פסח/עוגות-לפסח/עוגת-גל...



פורסם בתאריך 20 במרץ 2011 @ 06:41
מופיע בקטגוריות: מתוקים לפסח, עוגות לפסח, עוגות עם קוקוס


עוגת גלידה פרג קוקוס שוקולדה- כשרה לפסח - מקורית של פירגה

זה מה שיחודש לחג הפסח הקרב ובא . הכנתי אותה היום פעם ראשונה למשפחתי המקסימה.
אין ולא תהיה עוד עוגה כזו. כמעט הזויה ומיוחדת במינה. תוך שניות יישרו אותה והיא נעלמה.
והתשבוחות מעל ומעבר לציפיות.
רצוי לאפות את הבסיס בתבניות ק ר ט ו ן עגולות חד פעמיות שאפשר אחרי ההוצאה מהפריזר לקלף אותן ולהשאיר את העוגה יפהפייה ונאה על הבסיס. (תמונה של התבנית המתפרקת מצ"ב למטה)
הרבה התעסקות ומגוון טעמים משגע. את עוגת הגלידה הזו לא תשכחו כל כך מהר.

הבסיס הוא מה……
כושית קוקוס המנצחת לפסח-מקור:פירגה
קישור לכושית קוקוס כשרה לפסח שמהממת בפני עצמה:

http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/מבחר-עוגות-כושיות-בחושות-ועסיסיות/כושית-קוקוסית-מהממת-לפסח-עסיסית-פאדגי

קישור:
לצלם תבנית:


מה צריך שיהיה בבית:
10 כפות דבש , כוס אבקת שוקולית, 2 ביצים, 3/4 כוס שמן, סוכר, כוס קמח מצות, 300 גרם קוקוס, אבקת אפיה, 300 גרם פרג טחון , 200 גרם שוקולד מריר , חלב סויה או רגיל , מיכל שמנת מתוקה , חמאה/מרגרינה .

מצרכים להכנת העוגה בקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב ביד.
להוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי עד שמתקבל ממש קרם שוקולד.
לחלק את הבלילה ל-2
לאפות ב-2 תבניות מספר 24 עגולות ומשומנות
תבנית אחת להקפיא (אין בה צורך לעוגה הזו)
אופים את 2 התבניות בחום 175 כ-20 דקות ובודקים שמוכן. בסיס העוגה נמוך.
2 העוגות נכנסות ביחד לתנור (יש מקום)

הכנת הפרג:
350 גרם פרג טחון טרי (פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר)
לשים בסיר כוס חלב /פרווה ואת הפרג ולבחוש
להוסיף 2 כפות סוכר ולבחוש
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 4 כפות דבש וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף כף ברנדי (לא חובה)
את הפרג מיישרים על בסיס העוגה.

הכנת הקוקוס:
שמים בסיר:
כוס חלב
1/2 כוס סוכר
100 גרם מרגרינה
200 גרם קוקוס
5 – 6 כפות דבש
מערבבים ויוצקים על הפרג

מכינים סירופ שוקולד:
לחמם בסיר קטן מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולהוסיף 150 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד קצת סמיך

הרכבת העוגה:

על בסיס העוגה האפוי יוצקים את כל הפרג ומיישרים. על הפרג יוצקים את הקוקוס ומיישרים.
לחורר את העוגה עד למטה. אפשר עם מזלג/כפית (ממש חורים גדולים)
לצקת את כל קרם השוקולד בתנועות סיבוביות שיצפה את כל העוגה.
הקרם החם אמור להיספג מיד בעוגה.
להקפיא ולהוציא 1/2 שעה לפני ההגשה.

תהנו





--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/חגים/פסח/עוגות-לפסח/עוגת-גלידה-פרג-קוקוס-שוקולדה-גם-לפסח

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס-לפסח'
עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס-לפסח
28/03/2011 | 07:00
1
49
http://www.pirge.co.il/בלי-קמח/עוגת-גבינה-אפויה-על-בסיס-בראוניז

http://www.pirge.co.il/בלי-קמח/עוגת-גבינה-אפויה-על...

עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס-פירגה

פורסם בתאריך 6 במאי 2009 @ 15:41
מופיע בקטגוריות: בלי קמח, ללא גלוטן, עוגות גבינה אפויות במגוון טעמים, עוגות לפסח, עוגות לשבועות

אצלי הקטגוריה חגים: תוססת וטעימה עם מתכונים שנאספו בהרבה אהבה.
זה הזמן להכנס לשוטט בין המתכונים ולהכין תפריט חג מרשים ומדהים.
באהבה מפירגה

עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניס
מקור:פירגה
תבנית עגולה מספר 26 לשמן היטב ולפזר פירורי ביסקוויטים או עוגיות

בימים האחרונים התרוצצו בפורומים השונים אי אילו בקשות לבראוניז שוקולד וגבינה
אותגרתי, לא היססתי ומיד אלתרתי. אהבתי את התוצאה המרהיבה אבל בעיקר טעימה.

המרכיבים לבסיס בראוניז:
100 גרם שוקולד מעורב חלב ומריר (50+50)
100 גרם חמאה / מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
3 ביצים שלמות
100 גרם אגוזים קצוצים

אופן הכנה:
ממיסים שוקולד סוכר וחמאה על להבה מאד נמוכה -תוך בחישה מתמדת.
מסירים מהאש.
מוסיפים בבחישה מ ה י ר ה מאד כל פעם ביצה. אחרי כל ביצה בוחשים היטב.
מוסיפים את האינסטנט פודינג לתערובת ומוסיפים גם את אגוזים
מערבבים .
אופים בחום 175 מעלות כ-12 דקות עד שנוצר קרום מעל (כמעט אפוי לגמרי).

בתנור שלכם אולי צריך לאפות עוד 5 דקות.

אפשר לבדוק במגע אצבעות שהבצק מעט קפיצי ולא נוזלי.
מצננים 2 דקות ויוצקים את הגבינה

מלית גבינה אפויה לערבב בקערה:
750 גרם עד קילו גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה)
3/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
לערבב בעזרת כף
לצקת על הבראוניז. ליישר .
לאפות כ-40 או 45 דקות .לבדוק.
הגבינה נשארת מאד לבנה ועדיין לא יציבה (הגבינה תתייצב אחרי הקירור)
אם הגבינה מזהיבה טרם זמן יש לכסותה ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות.
להוציא מהתנור ולקרר היטב. אחרי הקירור לצפות ולקשט.

אופציות לציפוי:
1. גנאש
מחממים עד לסף רתיחה 50 מ"ל שמנת מתוקה וסוגרים להבה
שוברים לתוך השמנת 150 גרם שוקולד לבן בקוביות
מערבבים לקרם ויוצקים על הגבינה.
2. אפשר רק לגרר שוקולד או לזגג סירופ שוקולד
3. ציפוי קרם וניל במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
3 כפות גבינה לבנה 5%
להקציף הכל ביחד
לצפות את העוגה ולגרר שוקולד עם קולף הירקות.
לשמור את העוגה במקרר
תהנו




המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/בלי-קמח/עוגת-גבינה-אפויה-על-בסיס-בראוניז

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'עוגת קרמבו מרציפן-מקורית של פירגה'
עוגת קרמבו מרציפן-מקורית של פירגה
28/03/2011 | 07:04
61
http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-שונות/עוגת-קרמבו-מרציפן-שוקולד-גם-לפסח

http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-שונות/ע...
לעוד מגוון ענק ומרשים של מתכוני הבית שלי כנסו לקטגוריות של פסח. באתר שלי בצד שמאל.תהנו.


עוגת קרמבו מרציפן שוקולד- גם לפסח

פורסם בתאריך 21 במרץ 2011 @ 19:02
מופיע בקטגוריות: עוגות יום הולדת, עוגות לפסח, עוגות שונות


קרמבו מרציפן-מקורית של פירגה

מלית בטעם שקדים בציפוי קרם מרציפן שוקולדי.
עוגת רושם בקלי קלות .
חידשתי ושיפרתי במהדורה טעימה לפסח ו ל כ ל השנה


לבסיס העוגה:
4 חלבונים
4 כפות סוכר
4 חלמונים
2 כפות קמח מצה
2  כפות קקאו
כף קוניאק - לא חובה
להקציף חלבונים וסוכר –להוסיף חלמונים בעדינות רבה ואת יתר החומרים-לבחוש בתנועות קיפול עדינות שלא לשבור את הקצף
לשמן תבנית עגולה מספר 26  ולצקת את הבלילה.
לאפות בחום 175 כ-20 דקות או עד שמוכן ואפוי.  לקרר.


קרם שקדים למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה – אפשר פרווה
300 גרם ממרח שקדים כשר ( יש : בטבע מרקט, מגה או בניצת הדובדבן.)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף או שתיים ליקר שקדים למי שיש (מוסיף המון) אבל לא חובה.

להקציף במיקסר 2 השמנות המתוקות ולהוסיף את השקדים הליקר והפודינג.להמשיך להקציף לקרם.

ציפוי: קרם בטעם מרציפן:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח שקדים
כף חלב או מים
50 גרם חמאה/מרגרינה

לשים בסיר קטן:
100 גרם שוקולד מריר ש ב ו ר לקוביות
כף חלב
להמיס על להבה קטנה ב ב ח י ש ה
להוסיף חמאה ולערבב שניותיים. מיד כשהחמאה נמסה לסגור להבה
להוסיף את 2 כפות ממרח השקדים ולערבב לקרם.
לצקת כף אחרי כף על פני העוגה עד שכולה מצופה.

להקפיא
להוציא מהפריזר 1/2 שעה לפני ההגשה.

הערה:
תנסו להשיג ממרח שקדים כשר לפסח גם בסופרים אחרים של חברות אחרות.
במידה ואין,אפשר להמיר לממרח בטעם אחר.

הנה תמונה של התבנית שבה הוכנה העוגה. קל להוריד את הדפנות הרבות שמודבקות והעוגה יוצאת יפה וישרה.


תבנית קרטון מתפרקת-פירגה



עוגת המרציפן בתבנית המתפרקת-פירגה


את התבנית קניתי במגה במדף של החד פעמי .
תהנו

UA:F [1.2.3_620]

ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 3 הצבעות)


--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-שונות/עוגת-קרמבו-מרציפן-שוקולד-גם-לפסח


קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'קינוח מרשים וטעים '
קינוח מרשים וטעים
28/03/2011 | 21:57
6
1814
המגדל הלוהט" -----סימה.ד::
=============================

לתחתית דקוואז (מרנג עם אגוזים) –

5 חלבונים
כוס סוכר
כף קקאו מנופה
150 גרם תערובת אגוזים טחונים
כף גדושה קמח מצה

** מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את יתר המצרכים בתנועות קיפול, משטחים
בתבנית (אני משתמשת ברינג מס' 28) ואופים בחום 160 מעלות כשעה. חשוב לרפד את התבנית.
בתום האפייה ולאחר צינון, ניתן לקרוץ כל צורה שרוצים או להשאיר כמנה לעוגה גדולה.

לגנאש שוקולד לבן:

2 שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן

לגנאש שוקולד מריר:

2 שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר
80 גר' אבקת נוגט (לא חייב, ניתן לשים כפית אבקת קפה נמס או שום דבר)

** מחממים בסיר שמנת אחת של כל גנאש עד לסף רתיחה. יוצקים מעל כל אחד מהשוקולדים
ומערבבים עד לתערובת אחידה. מצננים במקרר לפחות 4 שעות.
מקציפים את הגנאשים (כמובן לחוד) יחד עם השמנת הנותרת עד לקבלת מוס אוורירי (זהירות שלא
יהפוך לחמאה).

לבניית המנה –

קורצים צורה רצוייה – מזלפים את הקרם (או בצורת טיפות עם צנתר חלק מס' 10
או בספירלה) וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
מקשטים מעל באבקת סוכר, קרם שוקולד, קישוט קרמל.

!! התמונה די גרועה, צולמה מזמן במצלמה הקודמת שלי
בחג הקרוב אצלם תמונה איכותית יותר...
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'הרגת אותי לגמרי עם הקינוח הזה !'
הרגת אותי לגמרי עם הקינוח הזה !
29/03/2011 | 00:43
43
הדבר הזה פשוט לא חוקי
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'שיואו'
שיואו
29/03/2011 | 07:39
30
אין לי בעיה לאכול כזה כל השנה,לא רק בפסח
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'בהחלט לוהט'
בהחלט לוהט
29/03/2011 | 12:07
30
לצפיה ב-'ממש ממש מדהים'
ממש ממש מדהים
30/03/2011 | 08:10
22
אין מצב שהייתי מכינה בבית...
לא היה נשאר מה להגיש לאורחים
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'וואו זה נקרא ממש מעולה!'
וואו זה נקרא ממש מעולה!
31/03/2011 | 15:28
26
אם הכמויות שכתבת, כמה מנות יוצאות אם נניח אקרוץ צורות קטנות-בינוניות?
קינוחים ומנות אחרונות >>
לצפיה ב-'שאלה...'
שאלה...
09/04/2011 | 10:38
49
אם אני רוצה לעשות את זה בצורת עוגה גדולה...
אני רואה שיש לך שם כמה שכבות של תחתית כזו ...אני צריכה לעשות כמות כפולה לשתי שכבות?
קינוחים ומנות אחרונות >>

הודעות אחרונות

14:15 | 01.07.19 אורחים בפורום
16:51 | 17.06.19 שרון א77
15:38 | 28.03.19 hofnoan
10:53 | 07.02.19 רונן שטיין
05:23 | 21.01.19 הים רגוע
06:50 | 07.01.19 אורחים בפורום
06:54 | 01.01.19 ש י א 1
18:43 | 26.12.18 אורחים בפורום
08:08 | 09.12.18 אורחים בפורום
16:35 | 06.12.18 טרי13
09:58 | 05.12.18 עדיקים

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ