האם אפשר להקפיא עוגת שמרים?

האם אפשר להקפיא עוגת שמרים?

למעשה האם אפשר להקפיא עוגות בכלל? איזו עוגות אי אפשר להקפיא? איך מפשירים סוגי עוגות שונים?
 

homets

New member
תשובה

בנוגע לעוגת שמרים - בהחלט אפשר להקפיא, אבל יש כמה אפשרויות: 1. לאפות לחלוטין ולהקפיא בפרוסות (או שלמה) לאחר האפייה, עטופה היטב. 2. לעצב את העוגות ולפני ההתפחה השניה פשוט להקפיא במצב זה. כשרוצים - מפשירים לילה במקרר, מתפיחים בטמפרטורת החדר ואופים כרגיל. עוגות בחושות אין בעיה להקפיא בכלל, כמובן עטופות היטב. מפשירים במקרר או בטמפרטורת החדר. עוגות מוס אפשר להקפיא גם כן, וההפשרה צריכה להיות איטית (לילה במקרר). טארטים מוכנים אי אפשר להקפיא, מה שכן - אפשר להקפיא קלתיות לפני האפייה. בהצלחה! נטלי
 

homets

New member
קופסת קרטון זה בסדר

עטופה היטב - עוגה בתבנית אינגליש קייק יש לעטוף היטב עם נילון נצמד. נטלי
 

1winnie

New member
אפשר להקפיא גם אחרי התפחה שניה

וזה גם עדיף מאשר להקפיא לפני התפחה שניה. חלק מהשמרים מתים בהקפאה (תהליך טבעי) ואם מקפיאים לפני התפחה שניה צריך לקחת את זה בחשבון ולהוסיף שמרים. אחרת כאשר תפשירי הבצק יתפח הרבה פחות. לכן עדיף להקפיא אחרי התפחה שניה כאשר השמרים בעצם סיימו כמעט את כל תפקידם. שרוצים לאפות פשוט מעבירים מהמקפיא ישירות לתנור. אין צורך להפשיר קודם. זמן האפייה יתארך בכמה דקות וזה הכל.
 
למעלה