פאי אגסים....

לולי 101

New member
פאי אגסים....

אני מחפשת מתכון של פאי אגסים במילוי קרם שקדים (או משהו כזה...). אשמח אם יש לכם/ן מתכון מוצלח. תודה.
 

pirge

New member
פאי אגסים דבש ושוקולדצ'יפס לבן-פירגה

http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-ועוגיות-דבש/פאי-אגסים-דבש-ושוקולדציפס-לבן http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-ועוגיות-דבש/פאי-אגסים-דבש-ושוקולדציפס-לבן פאי אגסים דבש ושוקולדצ'יפס לבן פורסם בתאריך 28 במאי 2008 @ 06:00 מופיע בקטגוריות: עוגות ועוגיות דבש, עוגות לראש השנה, עוגות פירות, עוגות פרווה פאי פירות בפירורים תמיד עושה חשק לקום ומיד להכין. מגוון פירות העונה על המדפים עשה גם לי משהו….. הכנתי הפעם מאגסים מבושלים ומתוקים. המצרכים לבצק: 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה 1/4 כוס סוכר 1 ביצה 1/4 2 כוסות קמח כפית גדושה אבקת אפיה אופן ההכנה: ללוש לבצק נעים ורך לרפד את התבנית בחצי מכמות הבצק . לדקור את הבצק במזלג ולאפות בתנור שחומם מראש בחום 175 כ-20 דקות . צבע הבצק נוטה מעט לחום. לקרר ולהבריש ריבה. את יתר הבצק להקפיא ואחר כך נשתמש בו לפירורים על העוגה. המצרכים למלית: 7 אגסים גדולים מקולפים וחתוכים לפלחים גדולים 2 כפות סילאן או דבש 2 כפות סוכר כפית קינמון 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל אופן ההכנה למלית: לשים בסיר 2 כפות סילאן+2 כפות סוכר+כפית קינמון ולצמצמם תוך בחישה עד שיהיו בועות להוסיף את פלחי האגסים ולערבב על להבה הכי נמוכה כ-5 דקות. ל ס נ ן להוסיף 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל ולערבב לפזר על הבצק האפוי 4 כפות פירורי בסקוויטים או עוגיות מעל לצקת את האגסים ולפזר 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן באופן שווה לגרר את הבצק מהפריזר על האגסים לאפות כ-40 דקות בחום 175 להגיש עם אבקת סוכר או לקשט בסירופ שוקולד קרמל תבנית פאי בגודל 26 או 24 משומנת ומקומחת "טיפ" 1. במידה והבצק יוצא פירורי יש להוסיף כף או שתיים מים וללוש לבצק גמיש ונוח. תהנו UA:F [1.2.3_620] ציון: 3.0 מתוך 5 (סה"כ 1 הצבעות) -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-ועוגיות-דבש/פאי-אגסים-דבש-ושוקולדציפס-לבן לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה פורסם בתאריך 28 במאי 2008 @ 06:00 מופיע בקטגוריות: עוגות ועוגיות דבש, עוגות לראש השנה, עוגות פירות, עוגות פרווה פאי פירות בפירורים תמיד עושה חשק לקום ומיד להכין. מגוון פירות העונה על המדפים עשה גם לי משהו….. הכנתי הפעם מאגסים מבושלים ומתוקים. מתכון+תמונה:פירגה המצרכים לבצק: 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה 1/4 כוס סוכר 1 ביצה 1/4 2 כוסות קמח כפית גדושה אבקת אפיה אופן ההכנה: ללוש לבצק נעים ורך לרפד את התבנית בחצי מכמות הבצק . לדקור את הבצק במזלג ולאפות בתנור שחומם מראש בחום 175 כ-20 דקות . צבע הבצק נוטה מעט לחום. לקרר ולהבריש ריבה. את יתר הבצק להקפיא ואחר כך נשתמש בו לפירורים על העוגה. המצרכים למלית: 7 אגסים גדולים מקולפים וחתוכים לפלחים גדולים 2 כפות סילאן או דבש 2 כפות סוכר כפית קינמון 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל אופן ההכנה למלית: לשים בסיר 2 כפות סילאן+2 כפות סוכר+כפית קינמון ולצמצמם תוך בחישה עד שיהיו בועות להוסיף את פלחי האגסים ולערבב על להבה הכי נמוכה כ-5 דקות. ל ס נ ן להוסיף 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל ולערבב לפזר על הבצק האפוי 4 כפות פירורי בסקוויטים או עוגיות מעל לצקת את האגסים ולפזר 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן באופן שווה לגרר את הבצק מהפריזר על האגסים לאפות כ-40 דקות בחום 175 להגיש עם אבקת סוכר או לקשט בסירופ שוקולד קרמל תבנית פאי בגודל 26 או 24 משומנת ומקומחת "טיפ" 1. במידה והבצק יוצא פירורי יש להוסיף כף או שתיים מים וללוש לבצק גמיש ונוח. תהנו -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-ועוגיות-דבש/פאי-אגסים-דבש-ושוקולדציפס-לבן לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

amysh

New member
טארט אגסים בקרם שקדים

לפי מתכון של רביבה וסיליה: בצק פריך שקדים: 1.5 כוסות קמח לבן 50 גר´ אבקת סוכר או סוכר לבן 120 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון 1 כף מים קרים קרם שקדים: 100 גר´ חמאה בטמפ´ החדר ½ כוס סוכר 100 גר´ שקדים מולבנים טחונים דק 2 ביצים ½ 1 כפות קורנפלור אגסים: קופסת שימורים של אגסים בסירופ אופן ההכנה: לבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד ליצירת בצק אחיד עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה. לקרם שקדים: מקציפים את החמאה עם הסוכר והשקדים לתערובת קצפתית ובהירה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. הרכבת הטארט: מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. ממלאים את התבנית בקרם שקדים עד מחצית גובהה. מסדרים מעל את האגסים ואופים בתנור שחומם ל160- מעלות למשך כ35- דקות.
 

1winnie

New member
איימי - כמה שאלות ../images/Emo13.gif

ניסית להכין אותו? או שזאת שאלה טיפשית כי את בעצם לא אוכלת גלוטן... פשוט ניראה לי שכמות הבצק לא תספיק לתבנית 24 .... גם חסר לי השקדים בבצק... זה בצק שקדים לא? אני בשיגעון הטארטים/פאי בזמן האחרון
וזה יכול להתאים לי יופי עם קופסא שזיפים משומרים....
 

Miss Maple

New member
גם אני חשבתי בדיוק על זה!

(וואו אני רודפת אותך השבוע.... ) הבצק לא נראה לי מספיק, בדרכ מ 2 כוסות קמח (280 ג') יוצא פאי אחד אבל בקרם היא ציינה 200 גר' שקדים טחונים
 

1winnie

New member
היי מיס מייפל ../images/Emo13.gif

מה שלומך היום? אם גם את חשבת כך, אז אני מרגישה יותר טוב כי באמת בד"כ כמות הקמח היא גדולה יותר.... אולי פה שיכבת הבצק דקה יותר..... נכון שבקרם יש שקדים, אבל הבצק נקרא - בצק שקדים.... טוב נחכה שאיימי תבדוק בנתיים אני גם ככה לא סגורה איזה פאי אני אכין השבוע ראיתי עכשיו מתכון לפאי לינצר, וזה יתאים לי יופי כי יש לי ממרח תות שדה שמחכה שאני אאפה איתו
 

amysh

New member
טוב, בנות בדקתי בשנית

וראיתי שבמתכונים אחרים שלי אני שמה 2 כוסות קמח סה"כ , אבל אלו קמחים נ"ג אז אולי נפח שונה. אפשר להתחיל להכין את הבצק שנתתי למתכון לפאי עם 1.5 כוסות ואז לראות אם צריך להוסיף, ואם כן- להוסיף עוד 1/2 כוס קמח או שקדים טחונים.
 

amysh

New member
אני אכלתי אותו לפני עידן הצליאק

ואחריו הכנתי אותו עם קמחים נ"ג כשרבע כוס קמח המרתי לשקדים טחונים. ולכן מי שרוצה שקדים גם בבצק (כי יש בקרם) יכול להמיר רק רבע כוס בשקדים טחונים. יש תמונה של העוגה בבלוג שלי- הספיק לי לתבנית 26 שזה די והותר, הבצק לא עבה. אם בא להכין משהו עם שזיפים דוקא הייתי ממליצה לך להכין קרם וניל ולא קרם שקדים- לי זה נראה יותא מתאים (אבל כמובן שאפשר את שניהם). קרם וניל- את יכולה להכין קרם פטיסייר או קצפת וניל ושים מעל חתיכות פרי- ובלי לאפות כמובן. את גם יכולה להכין כטארטלטים ואז זה הרבה יותר מרשים.
 

1winnie

New member
קודם כל תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

אם את אומרת שהספיק לתבנית 26 אז אוקי כי לי יש תבנית 24 וכן - אני חושבת שאחליף ברבע כוס שקדים טחונים. אני אוהבת גם להחליף (בנוסף לשקדים טחונים) ב3 כפיות גדושות אבקת נוגט. אני יודעת שאני יכולה עם קרם וניל/פטיסייר, אבל חשבתי להכין משהו קצת שונה בדיוק הכנתי שבוע שעבר - פאי דובדבנים שמתחת היתה שיכבה יפה של קרם פטיסייר דווקא שזיפים וקרם שקדים יכול להיות מעניין ולא שיגרתי.. אני שומרת לי את המתכון
 

1winnie

New member
קודם כל תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

אם את אומרת שהספיק לתבנית 26 אז אוקי כי לי יש תבנית 24 וכן - אני חושבת שאחליף ברבע כוס שקדים טחונים. אני אוהבת גם להחליף (בנוסף לשקדים טחונים) ב3 כפיות גדושות אבקת נוגט. אני יודעת שאני יכולה עם קרם וניל/פטיסייר, אבל חשבתי להכין משהו קצת שונה בדיוק הכנתי שבוע שעבר - פאי דובדבנים שמתחת היתה שיכבה יפה של קרם פטיסייר דווקא שזיפים וקרם שקדים יכול להיות מעניין ולא שיגרתי.. אני שומרת לי את המתכון
 
למעלה