עוגת מוס תחתית ביסקויטים

אסינת

New member
עוגת מוס תחתית ביסקויטים

עשיתי בשבוע שעבר עוגת מוס, בסיס ספוג, שכבה שניה קצפת ופודינג וניל, שכבה שלישית שוקולד וחמאה (גנאש). יצא פיגוז למעט שכבת הבסיס שהייתה קצת יבשה. חשבתי להחליף בשכבת בסיס של ביסקויטים עם כל מיני חומרים טובים. אשמח לקבל מתכון כזה אם יש למישהי כאן. תודה מראש!
 

bali

New member
מנהל
בסיס ביסקוויטים

בסיס ביסקוויטים קלאסי מכיל 200 גרם ביסקוויטים טחונים (אפשר קצת יותר, עד 250 גרם) + 100 גרם חמאה מומסת שמערבבים יחד למרקם של חול לח עד שהחמאה נספגת בכל הפירורים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים תוך הידוק לשכבה אחידה (לי נוח לעשות את זה עם הצד הקמור של כף). לפירורים האלה אפשר להוסיף מעט קקאו לבסיס שוקולדי, מעט קינמון בשביל עוד ניחוח, להחליף חלק מהביסקויטים באגוזים/שקדים טחונים כדי לתת טעם עשיר יותר... את התבנית עם הבסיס המהודק דוחפים למקרר או למקפיא ל 15-30 דקות עד שהוא מתקשה (כלומר עד שהחמאה מתמצקת שוב ומחזיקה את הבסיס מהודק) ובינתיים מכינים את מה שרוצים לשים מעל הבסיס. רצוי לתת לעוגה לעמוד לילה במקרר כדי שהמלית תלחח מעט את הבסיס ותתן לו עוד מעט טעמים.
 

אסינת

New member
תודה יקירתי. אני מניחה שבסיס זה מתאים

ל-2 השכבות העליונות אותן תיארתי לעיל. שוב תודה.
 

bali

New member
מנהל
בהחלט יתאים לעוגה שתיארת

שמחתי לעזור
 
למעלה