מתכון למוס שוקולד לערבב וכד....

תודה שהחזרת אותי לעיון

בספר הנהדר הזה ספר תענוג, ויש שם כל מיני בוואריות. תודה על ההארה שלך בקשר לקרם אנגלז.
 

bali

New member
מנהל
גנאש שוקולד מוקצף (סוג של מוס בסופו של דבר)

המצרכים 250 גרם שוקולד מריר או תערובת של מריר וחלב 2 מיכלי שמנת מתוקה ליקר שאוהבים (לא חובה אבל מוסיף) אופן ההכנה: מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה. בינתיים שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה. מוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד, מחכים 2 דקות ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומבריקה וכל השוקולד נמס. אם רוצים מוסיפים 2-3 כפות ליקר או ברנדי או רום ומערבבים שוב עד שהגנאש אחיד. מקררים את התערובת כמה שעות במקרר עד שהיא סמיכה וקרה. מעבירים את הגנאש לקערת מיקסר ומקציפים יחד עם מיכל השמנת המתוקה השני עד שמתקבל מוס אוורירי יותר ויציב. מעבירים לכלי גדול או לכלים אישיים ושומרים במקרר עד ההגשה.
 
למעלה